Isabelle Beernaert - ‘Laat me’
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Isabelle Beernaert brengt ode aan grootmeesters
van het Nederlandstalig chanson in dansvoorstelling
‘Laat me’

Vanaf November 2019
Antwerpen - Genk - Gent - Kortrijk - Brugge - Vilvoorde - Oostende

De Belgische choreografe Isabelle Beernaert presenteert vanaf november 2019 haar nieuwe dansvoorstelling ‘Laat me’ in de Vlaamse en Nederlandse theaters. Werden haar laatste producties veelal gekenmerkt door internationale invloeden, dan blijft Isabelle voor ‘Laat me’ dichter bij huis dan ooit en laat ze zich inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalige chanson, en Belgische en Nederlandse componisten. Laat je meeslepen en verrassen door dans op prachtige Nederlandstalige klassiekers, in een sublieme productie waarin passie en liefde centraal staan. ‘Laat me’ is vanaf 16 november 2019 te zien in Vlaanderen. Tickets en info: http://www.isabellebeernaert.com

Laat me m’n eigen gang maar gaan..
ik heb ‘t altijd zo gedaan..
- Ramses Shaffy -

c: Kim Vos

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Maar hoe komt het dat iets je raakt of juist niet? Waarom staan je haren rechtop bij het horen van een bepaald muziekstuk? En waarom smaakt het ene gerecht zoveel beter dan het andere? Isabelle gelooft dat dit voortkomt uit de bezieling waarmee iets wordt gecreëerd. De passie, de liefde, de intentie die erachter zit, de roep van je hart. Dit staat centraal in de voorstelling ‘Laat me’.

Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker… De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De dansers neemt je mee in het verhaal. Wat moet je hiervoor doen? Stilzitten, kijken en luisteren. Niets anders. En dan zie je het, voel je het, ervaar je het. De trillingen, de energie, het onbeschrijfelijke… de fluisteringen van de ziel.

Iedereen legt een eigen pad af. Maar wat is jouw unieke pad om te bewandelen? In de huidige prestatiemaatschappij ervaar je al snel de druk om te presteren, angst voor mislukking en om anderen teleur te stellen, of de druk van social media. Je krijgt honderden indrukken per dag te verwerken, er is zoveel te zien, zoveel om na te streven. Maar is dat wie jij bent? En is wat jij van anderen ziet, wel wie zij echt zijn? Hoe zorg je dat je je eigen stem blijft volgen en tot uiting brengt en leeft vanuit authenticiteit?

Werden haar laatste producties veelal gekenmerkt werden door internationale invloeden, dan brengt Isabelle haar choreografieën dit keer dichter bij huis dan ooit en laat ze zich inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalige chanson, en Belgische en Nederlandse componisten.

‘Laat me’, de nieuwe, meeslepende dansvoorstelling van Isabelle Beernaert, is vanaf november 2019 te zien in de Vlaamse en Nederlandse theaters.

Vraag jezelf niet af wat de wereld nodig heeft.
Vraag jezelf af waardoor jij tot leven komt. En doe dat vervolgens.
Want wat de wereld nodig heeft, is mensen die tot leven zijn gekomen.
- H.Whitman -

Praktisch
‘Laat me’ - Vlaanderen
November 2019
Zaterdag 16 november - Stadsschouwburg Antwerpen
Zondag 17 november - Stadsschouwburg Antwerpen
December 2019
Zaterdag 7 december - C-Mine Genk
Zondag 15 december - Capitole Gent
Zaterdag 21 december - Stadsschouwburg Kortrijk
Zondag 22 december - Concertgebouw Brugge
Januari 2020
Zondag 26 januari - Capitole Gent
Donderdag 30 januari - C-Mine Genk
Februari 2020
Zondag 2 februari - CC Het Bolwerk Vilvoorde
Zondag 9 februari - Concertgebouw Brugge
Maart 2020
Zondag 1 maart - Kursaal Oostende

Tickets & info: http://www.isabellebeernaert.com

  [ # 1 ] 14 November 2019 09:59 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Isabelle Beernaert danst in tiende voorstelling weer zelf  
‘Ken je mij’ van Trijntje Oosterhuis raakt choreografe in het hart


Het is al weer 7 jaar geleden dat choreograaf Isabelle Beernaert zelf voor het Nederlandse publiek danste. Maar het thema van haar tiende show Laat Me grijpt haar zo aan, dat ze zelf weer op het podium gaat staan. Haar jubileumvoorstelling staat in het teken van de zoektocht naar je diepste zelf, en kent louter songs van Nederlandse grootmeesters. Isabelle danst op de première, volgende week woensdag 20 november, én in veel voorstellingen tijdens de tour, op het nummer ‘Ken je mij’ gezongen door Trijntje Oosterhuis.

Isabelle Beernaert: “‘Ken je mij’ maakt zo veel bij me los. Het vertelt wat ik met de voorstelling probeer uit te drukken. ‘Gezien worden, zoals je bent’, dat wil iedereen. Dat je er mag zijn. Het komt zo dichtbij de ziel van deze show, dat ik niet anders kon, dan daar zelf uiting aan geven.”

‘Ken Je Mij’/‘Laat Me’
Beernaerts tiende voorstelling ‘Laat Me’ staat in het teken van een zoektocht naar je diepste zelf, om los te komen van alle overtuigingen die zijn ingeprent door anderen, van buiten. Zij liet zich daarvoor inspireren door de grootmeesters van het Nederlandstalig chanson, want de eigen taal komt het dichtste bij het hart. ‘Ken je mij’ geschreven door Huub Oosterhuis, is gebaseerd op Psalm 139 en gaat over dat je mag zijn wie je bent en dat je als zodanig wordt gezien. Maar ook ‘Laat Me’ van Shaffy, gekozen als titel van de voorstelling, geeft weer dat je mag zijn wie je bent. Andere nummers die Beernaert gebruikt voor choreografieën zijn klassiekers als ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Ik pluk de dag’ van Liesbeth List.

Isabelle Beernaert
Isabelle Beernaert stapte als meisje van acht jaar in Kortrijk op de trein naar Antwerpen om haar passie, haar zielsverlangen, te volgen. Ze ging naar de Koninklijke Balletacademie van Vlaanderen en ze ontwikkelde zich ook in beeldende kunsten, etnische dansen en moderne dansstijlen. Ze won als choreografe en producent diverse (inter-) nationale awards. Bij het grote publiek verwierf ze bekendheid door tv-programma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Beernaert staat erom bekend het gevoel van het gewone leven om te kunnen zetten naar dans.

http://www.isabellebeernaert.com
Première Laat Me 20 november 2019 — Nieuwe Luxor Theater Rotterdam.
Tour in Nederland en België tot en met eind februari 2020.

‹‹ Showponies 2 - Alex Klaasen      Autocue ››