Schoolmusicals
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

“Feestplaneet” meest uitgevoerde afscheidsmusical 8e groep
Het einde van het schooljaar komt in zicht en traditioneel nemen leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool met het uitvoeren van een schoolmusical. Uit navraag bij Nederlandse basisscholen door Feestkleding 365, aanbieder van onder andere musical-kleding, blijkt dat basisscholen dit jaar het vaakst kiezen voor de musical “Feestplaneet” van Benny Vreden Kinderproducties.

Feestplaneet en andere populaire schoolmusicals
“Feestplaneet” is een musical die draait om een professor, een astronaut en een schoolklas die een ruimtereis maken. Deze schoolmusical wordt uitgegeven door Benny Vreden Kinderproducties, dat eigendom is van Carlo Boszhard. Na “Feestplaneet” wordt het vaakst gekozen voor de musical ‘Gewoon super’ van Rep en Roer Musicals. Op de derde plaats staat de musical ‘De tent op z’n kop’, eveneens van Benny Vreden Kinderproducties. Andere musicals die dit jaar veel worden opgevoerd zijn “Beer is los” (Spotlight Musical Productions), “Betoeterd” (Rep en Roer Musicals) en ‘‘Strafkamp 8’’ (uitgever Kwintessens).

Musicals ook steeds vaker opgevoerd als film
Een andere opvallende trend is dat scholen er steeds vaker voor kiezen om de musical op te voeren als film. Een trend die past binnen de audiovisuele ontwikkeling in het onderwijs zelf. Het voordeel is hierbij ook dat de scholieren zelf al vaak ervaring hebben met het maken van filmpjes (vloggen) en dat, als er iets misgaat, de opnames opnieuw kunnen worden gedaan. Een fijne gedachte voor kinderen die alleen al de kriebels krijgen bij het idee van een live optreden voor de hele school.

Ouders zijn er maar druk mee
Terwijl de leerlingen oefenen met het instuderen van alle teksten en liedjes, worden ook ouders vaak ingeschakeld. Niet alleen helpen zij met het instuderen van alle teksten en liedjes, ook zijn de ouders volop betrokken bij het regelen van de kleding en benodigde accessoires.

José Cabrera, eigenaar van Feestkleding 365, merkt vooral een grote stijging op in het aantal bestelde outfits voor de musical ‘Feestplaneet’. “In de afgelopen maanden zijn er al meer astronautenpakken en robot outfits verkocht, dan in de eerste 7 jaar van het bestaan van onze winkel.’’ Verder spelen de ouders een grotere rol dan de school zelf bij het bestellen van de kostuum: “Ook valt ons bij de customer support afdeling opdat het bestellen (en betalen) van kleding voor musicals vaak aan de ouders wordt overgelaten”.

Meer informatie over de schoolmusicals van 2019 kunt u hier vinden.