Jeanne d’Arc - Zoetermeer
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


Musical JEANNE D’ARC in Buytenpark Openluchttheater met o.a. Merle van der Steen en Milan van Weelden
Op woensdag 10 Juli vindt de première plaats van de nieuwe musical JEANNE D’ARC in het Buytenpark Openluchttheater Zoetermeer.
JEANNE D’ARC vertelt het waargebeurde verhaal van het boerenmeisje Jeanne, die tijdens de Honderdjarige Oorlog in middeleeuws Frankrijk uitgroeit tot het symbool van het verzet tegen de Engelse overheersers. Jeanne hoort in een veld stemmen uit de hemel die haar de opdracht geven om de wapens op te nemen. Ze werkt zich ondanks alle tegenstand op tot de legerleider van koning Charles VII en bezorgt hem een klinkende overwinning op de Engelsen bij Orléans. Maar in een tijd waarin vrouwen niet geacht worden mee te praten over politiek, laat staan zelf de wapens op te pakken, wordt Jeanne gewantrouwd door de edelen aan het hof. Ze spannen tegen haar samen en weten haar uiteindelijk veroordeeld te krijgen wegens hekserij. De vrouw die Frankrijk redde van de Engelse overheersing eindigt uiteindelijk op de brandstapel.
In de veeleisende rol van Jeanne staan afwisselend Merle van der Steen en Iris Langenberg. Ze worden bijgestaan door Kenneth Fens en Nick Dijkstra in de rol van Jean de Metz, de commandant van het Franse leger.
Musicalster Milan van Weelden keert na zijn successen in binnen- en buitenland in o.a. Billy Elliot, The Phantom of the Opera en Soof-de musical terug naar het Buytenpark in de rol van Hertog Bedford, de aanvoerder van het Engelse leger en de aartsvijand van Jeanne d’Arc. De volledige cast bestaat uit 30 personen. De musical wordt begeleid door een live orkest van 15 musici, onder leiding van Emile Chappin.
De musical is geschreven door Maricel Wölk, die aan Storytellers de exclusieve rechten voor de openluchtvoorstelling gaf. Maricel is in Duitsland een van de bekendste musicalsterren. Naast haar optredens in musicals als ‘Aida’ en ‘Jekyll & Hyde’ is ze ook zeer bekend als componist en als popzangeres.

  [ # 1 ] 25 June 2019 03:11 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  729
Geregistreerd  2005-10-07

De Theateramateurz kwamen een kijkje nemen bij de repetitie:

https://www.youtube.com/watch?v=https://youtu.be/jJUQZVG4RBM

  [ # 2 ] 26 June 2019 05:23 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Reserveer nu voor JEANNE D’ARC: het nieuwe musicalspektakel in het Buytenpark Zoetermeer!

JEANNE D’ARC. Het musicalspektakel van 2019!
Klik hier voor kaarten voor JEANNE D’ARC
10 t/m 21 juli - Buytenpark Openluchttheater

Het dramatische verhaal van Jeanne d’Arc, de Maagd van Orléans, nu als indrukwekkende musical. Als veertienjarige meisje krijgt ze een visioen waarin ze het Franse leger aanvoert in de strijd tegen de Engelse overheersing. Jeanne wordt een heilige in de ogen van de Fransen, wanneer ze het land lijkt te redden. Maar de Engelsen zien haar liever als heks op de brandstapel.

Na het succes van JESUS CHRIST SUPERSTAR en THE PIRATE QUEEN opnieuw een geweldig musicalspektakel in het Buytenpark. In de hoofdrollen staan afwisselend Merle van der Steen (Murder Ballad, Cyrano - de musical) en Iris Langenberg (Bonus, The Pirate Queen). Tegenover deze talentvolle dames vinden we Milan van Weelden (Billy Elliot, The Phantom of the Opera) als Jeannes aartsvijand Bedfor. De dertigkoppige cast wordt begeleid door een live orkest van vijftien musici.

Reserveer nu voor dit unieke spektakel in de openlucht.
Klik hier voor kaarten voor JEANNE D’ARC


  [ # 3 ] 18 July 2019 11:23 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Alleen nog deze week te zien in het Buytenpark Theater!

De musical JEANNE D’ARC blijft volle zalen trekken! Het publiek is razend enthousiast over het spektakel in de openlucht. Reserveer nu snel voor de laatste voorstellingen.

Als veertienjarige meisje krijgt Jeanne een visioen waarin ze het Franse leger aanvoert in de strijd tegen de Engelse overheersing. Jeanne wordt een heilige in de ogen van de Fransen, wanneer ze het land lijkt te redden. Maar de Engelsen zien haar liever als heks op de brandstapel.

Voor de komende voorstellingen is nog maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. Indien de voorstelling is uitverkocht bij Eventim, zijn er nog enkele kaarten te verkrijgen aan de kassa van het Buytenpark Theater. Mis het niet!


https://storytellers.us8.list-manage.com/track/click?u=49a1f4a83405b79b6198f763a&id=e849d30a12&e=1b37b92788

https://www.youtube.com/watch?v=NNFfsozWN3k

‹‹ Diana & Zonen      Wonderful Town ››