Zwarte Cross
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nederlandse Reisopera brengt ‘Il piccolo barbiere’ en workshop Opera Zingen op de Zwarte Cross


Opera op de Zwarte Cross? Jazeker, niks is onmogelijk!
Het moest er een keer van komen: de Nederlandse Reisopera staat dit jaar voor het eerst op festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Op zaterdag 20 juli is de Reisopera present met een voorproefje uit de komische opera Il barbiere di Siviglia en een workshop opera zingen, gegeven door niemand minder dan mezzo Karin Strobos en regisseur Laurence Dale.

Il piccolo barbiere
11.00 — 11.45: Buitenpodium Theaterweide
Het publiek krijgt een voorproefje van de komische opera Il barbiere di Siviglia van Goacchino Rossini!  Regisseur Laurence Dale bewerkt speciaal voor de Zwarte Cross het verhaal van de komische opera tot ‘Il piccolo barbiere’: 45 minuten met het beste uit de opera.
Je ziet op de Zwarte Cross drie geweldige zangers uit de productie die vanaf 28 september ook in de theaters te zien zijn tijdens onze tournee: mezzo Karin Strobos (Rosina), bariton German Olvera (Figaro)  tenor Mark Milhofer (Il conte d’ Almaviva). Je hoort o.a. de bekende Figaro-aria. Ze worden op de piano begeleid door Will Shaw.

Het verhaal van is simpel: Het meisje Rosina weet met hulp van de slimme barbier Figaro onder een gedwongen huwelijk met haar voogd Bartolo uit te komen, die alleen met haar wil trouwen om haar geld.

Niks is onmogelijk: word operazanger!
14.45 — 15.15: Theatro Obscura (Theaterweide)
Wil je zelf leren om opera te zingen? Dat kan tijdens de opera-workshop die gegeven wordt door de Nederlandse mezzo Karin Strobos en regisseur Laurence Dale, begeleid door pianist Will Shaw.
Je hoeft niet te kunnen zingen — maar het helpt wel… Dus: stap uit je comfortzone, doe mee en word een echte operadiva/divo!

De Zwarte Cross
De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest. De duidelijke connectie met ‘De Achterhoek’, waar het festival plaatsvindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feestviert. Vanaf de eerste editie (1.000 bezoekers) tot aan de afgelopen editie in 2018 (220.000 bezoekers) is voor bezoeker en organisatie één ding duidelijk: niets is onmogelijk!  http://www.zwartecross.nl