Boys will be boys
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Landelijke theaterhappening toont mannen in al hun glorie

Vanaf augustus tourt BOYS WON’T BE BOYS door het hele land. De theaterhappening brengt een onwaarschijnlijk grote groep jongens samen die met hun persoonlijke verhaal stereotypes op het gebied van mannelijkheid doorbreekt. “Wij laten zien dat als man je kwetsbaar opstellen juist stoer is” aldus Rikkert van Huisstede, oprichter en regisseur. Niet alleen het onderwerp, ook de vorm is bijzonder. “Het lijkt een collage van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers. Alles kan en alles mag. We doorbreken de hokjes en maken ruimte om onszelf te zijn.”
Rikkert, die hiervoor tourde met Herman van Veen en in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival stond, gelooft dat er meer lieve jongens nodig zijn: “Ik voelde me heel eenzaam en geloofde dat er meer jongens moesten zijn die zich zo voelen.” Dit bleek zeker het geval. Binnen afzienlijke tijd had hij een groep van 500 geïnteresseerden. “Jongens die niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen, denken vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dat ze mannelijker zouden moeten zijn.” Samen met een aantal van hen richtte hij daarom BOYS WON’T BE BOYS op, om te laten zien hoe het anders kan: “In tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn wij misschien juist een oplossing. Het is als het ware een soort nieuwe kijk op mannelijkheid.” Aldus Van Huisstede.
Dat Nederland zit te wachten op deze show moge duidelijk zijn. Het gezelschap maakte een enorme groeispurt door. Beloonde de jury van Amsterdam Fringe Festival BOYS WON’T BE BOYS vorig jaar nog met een honourable mention, nu spelen ze, gesteund door de VandenEnde Foundation en VSB Fonds 19 shows in 11 steden. De eerste show staat gepland op 8 augustus op theaterfestival Boulevard in Den Bosch (4x). Daarna zullen Tilburg (3x), Utrecht, Rotterdam, Enschede, Almere, Amsterdam (5x), Arnhem, Groningen, Den Haag en Breda aangedaan worden.


Speellijst:
Augustus 2019
do 8 Den Bosch | Boulevard Festival
vr 9 Den Bosch | Boulevard Festival
za 10 Den Bosch | Boulevard Festival

september 2019
do 12 Tilburg | De Nieuwe Vorst
vr 13 Tilburg | De Nieuwe Vorst
za 14 Tilburg | De Nieuwe Vorst
do 19 Utrecht | Stadsschouwburg

Oktober 2019
za 5 Rotterdam | Walhalla
wo 9 Enschede | Wilminktheater
vr 11 Almere | KAF
di 15 Amsterdam | Theater Bellevue
wo 16 Amsterdam | Theater Bellevue
do 17 Amsterdam | Theater Bellevue
vr 18 Amsterdam | Theater Bellevue
za 19 Amsterdam Theater Bellevue

November 2019
do 14 Arnhem | Theater aan de Rijn n.t.b. Groningen | Jonge Harten festival

December 2019
di 3 Den Haag | Zaal 3

Januari 2020
vr 10 Breda | Chassé theater

  [ # 1 ] 30 October 2022 07:19 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


BOYS WON’T BE BOYS en Theater Bellevue presenteren
The Chosen Family Show-ho-ho
een liefdevolle avond met een wervelende queer familie

Het warme gevoel van verbinding in de feestmaand december kun je vinden bij traditionele familievormen, maar ook bij een zelfgekozen familie, een groep zielsverwanten bij wie je je veilig voelt. Zo’n Chosen Family is de spelersgroep van BOYS WON’T BE BOYS / Rikkert van Huisstede.

Speciaal voor Theater Bellevue maakt BOYS WON’T BE BOYS een compleet nieuw programma over hun queer visie op het thema familie. En hierin nemen zij een nieuwe generatie op sleeptouw door jongeren tussen 12 en 20 jaar in een voorprogramma een podium geven voor hun persoonlijke verhalen over het niet binnen hokjes passen, je eigen pad volgen en het vinden van zielsverwanten.
Speeldata: di 20 t/m za 24 dec 2022
18:00 – 18:30 uur Klein Bellevue BOYS WON’T BE BOYS The Next Generation
18:45 - 20:15 The Chosen Family diner in theatercafé Smoeshaan
20:30 uur Grote Zaal The Chosen Family Show-ho-ho van BOYS WON’T BE BOYS / Rikkert van Huisstede

voor alle informatie en tickets: http://www.theaterbellevue.nl/thechosenfamily
The Chosen Family Show-ho-ho
De spelers van BOYS WON’T BE BOYS vonden elkaar doordat zij zich hebben bevrijd van de normen mannelijkheid en de kracht van kwetsbaarheid hebben ontdekt. In een tijd waarin nog altijd schokkende verhalen over #metoo en machtsmisbruik aan het licht komen, laten zij een ander geluid horen.

Samen, met een groot gevoel van verwantschap en een indrukwekkend scala aan talenten, vormen zij al een aantal jaren een bijzondere theaterhappening. De groep maakte furore met The Best of Fringe-tour 2018 tot op Lowlands 2022. Het warme bad dat zij bij elkaar ervaren delen zij graag met het publiek, nu in een compleet nieuwe show met een queer visie op het thema familie.

Acht theatertalenten nemen je mee in een wervelende eindejaarsshow-ho-ho. Zij delen hun persoonlijke verhalen, door middel van theater, mime, kleinkunst, drag, popmuziek, hiphop dance en klassiek ballet. Met Rikkert van Huisstede, die binnenkort met zijn vriendin hun eerst kindje verwacht, als hokjes-doorberekende, zingende host in mini-jurk.

cast / family members Lars Brinkman, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Rikkert van Huisstede, Taylor Made en Vincenzo Turiano
eindregie Rikkert van Huisstede
muzikaal dramaturg Wilko Sterke
BOYS WON’T BE BOYS - The Next Generation
In het kader van deze speciale queer familieshow, alleen in Theater Bellevue te zien, organiseren BOYS WON’T BE BOYS en Theater Bellevue een voorprogramma in de kleine zaal met inspirerende verhalen van jongeren tussen 12 en 20 jaar, die in een mini-show-ho-ho, ook hun beeld van mannelijkheid delen.

In aanloop van de week voor Kerst krijgen zij in workshopsessies over gender, identiteit en familie de kans hun persoonlijke verhalen tot (gezamenlijke) performances om te zetten. Wat betekent mannelijkheid en waar voel je je veilig genoeg om alle regels los te laten? De jongeren worden op het podium ontvangen en begeleid door hosts Mats Lodenstijn en Pompado Z.R. Martha.

hosts Mats Lodenstijn en Pompadó Z. R. Martha
regie Tamar Lagas
eindregie Rikkert van Huisstede
coproductie Boys Won’t Be Boys en Theater Bellevue
Over BOYS WON’T BE BOYS
BOYS WON’T BE BOYS is een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stellen zich kwetsbaar op in hun verhalen rond het thema mannelijkheid. Iedereen heeft dagelijks te maken met verwachtingen die horen bij het hokje waar je in geplaatst bent. Het is daarom opvallend dat nadenken over gender wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet voor iedereen fijn om los van stereotypen te leven?
“We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken.” -  Rikkert van Huisstede.

Of je nou bouwplaatsmanager of musicalster, hetero of homo, jonge vader of dragqueen, non-binair, transgender of intersekse bent, niemand past precies in de krappe hokjes “man” of “vrouw”. De spelers van BOYS WON’T BE BOYS weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en komen we dichter bij elkaar.

The Chosen Family Family Show-ho-ho en BOYS WON’T BE BOYS The Next Generation worden geproduceerd door BOYS WON’T BE BOYS en Theater Bellevue.