Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede zoeken jonge acteurs, zangers en muzikanten
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede zoeken jonge acteurs, zangers en muzikanten voor voorjaarsproductie Orpheus: durf jij om te kijken?

Maakers gezocht voor Orpheus: durf jij om te kijken?

Jongeren in Oost-Nederland die van muziektheater houden opgelet! De Maakers zijn op zoek naar acteurs, zangers en muzikanten (leeftijd 15-25 jaar) die mee willen spelen in de voorjaarsproductie Orpheus: durf jij om te kijken? gebaseerd op het gelijknamige Griekse mythologische verhaal. Onder professionele begeleiding van onder anderen tekstschrijver Jibbe Willems en componist Thijs Borsten gaat een groep van twintig spelers vanaf medio september acht maanden lang intensief aan de slag om in april en in juni enkele voorstellingen te spelen in Oost-Nederland. Op zaterdag 7 september 2019 is er een auditiedag in Enschede, hiervoor kunnen jongeren zich aanmelden via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

De Maakers

De Maakers is een samenwerkingsproject tussen de Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera, beide gevestigd in Enschede. De muziektheatergroep wisselt jaarlijks van samenstelling. Bij de keuze van de voorstelling wordt uitgegaan van de thematiek van een opera die de Reisopera programmeert: in seizoen 2019/20 is dit Monteverdi’s L’Orfeo. Orpheus: durf jij om te kijken? is de eerste voorstelling die zij gezamenlijk produceren.

Werkwijze
Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij De Maakers niet alleen om spelen, maar juist ook om het maken. Het zijn de inbreng en ideeën van de jongeren zelf die de basis vormen voor het script en de muziek. De werkwijze kan daarom gekenmerkt worden als een wisselwerking tussen de jongeren, regisseurs, tekstschrijver en componist.

Professionele begeleiding

Het script wordt geschreven door Jibbe Willems die in 2019 een Zilveren Krekel won voor zijn libretto voor Jabber (6+) van Theatergroep Kwatta. Thijs Borsten, die onder andere een Willem Wilminkprijs
op zijn naam heeft staan, componeert de muziek. De regie is in handen van Karine Roldaan en Robert Baarda. Karine Roldaan is artistiek leider van de Theatermakerij Enschede.

Repetities
De repetities voor Orpheus: durf jij om te kijken? beginnen na de audities op 7 september 2019 en vinden aanvankelijk één keer per week plaats. Na de kerstvakantie wordt dit twee keer per week en ook zal er even voor de voorstellingen een montageweekend zijn. De eerste voorstellingen zijn op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020 in De Kleine Willem in Enschede. Deelname aan dit project kost €250, - voor het hele seizoen.  Hier staan onder andere acht maanden lang masterclasses van professionals, het meespelen in een professionele voorstelling en bovenal een unieke ervaring tegenover.

Informatie
Jongeren en ouders/verzorgers die meer informatie willen over De Maakers of over Orpheus: Durf jij om te kijken? kunnen terecht op http://www.reisopera.nl of www.theatermakerij.nl of contact opnemen met Karine Roldaan via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 06 41 21 72 04.