mannen en muzikanten voor The Visit (Besuch der alten Dame) - Brabants Muziek Theater
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

In het najaar van 2020 brengt Het Brabants Muziek-Theater de bloedstollende musical The Visit ten tonele. Niet alleen zijn wij hiermee wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien (bekend van wereldberoemde musicaltitels als ‘Mozart’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Elisabeth’), onze uitvoering van The Visit is ook de exclusieve Nederlandse première van dit oorspronkelijk Weense muziektheater-spektakel. Een bijzondere mogelijkheid waarop wij ontzettend trots zijn!

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen. Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

Mannen-cast
Het auditietraject voor deze nieuwe productie is inmiddels begonnen. Voor een aantal specifieke rollen zijn we op dit moment nog op zoek naar mannen van middelbare leeftijd met een klassiek stemgeluid. Audities vinden plaats op zaterdag 28 september.

Orkest
Voor het live-orkest van The Visit zijn wij op zoek naar 24 ervaren muzikanten. Breng jij deze bijzondere productie onder leiding van dirigent Sander Vredenborg naar een muzikaal topniveau? Meld je dan nu aan voor het samenspeelmoment op zondag 29 september!

Meer informatie over de audities en het samenspeelmoment zijn te vinden op http://www.brabantsmuziektheater.nl

  [ # 1 ] 08 October 2019 10:58 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

Audities: mannelijke hoofdrolspelers gezocht voor Nederlandse première The Visit

Het Brabants Muziek-Theater brengt in het najaar van 2020 voor het eerst de oorspronkelijk Weense musical The Visit (‘Der Besuch der Alten Dame’) naar Nederland. Om de cast rond te krijgen is het ambitieuze gezelschap nog op zoek naar de invulling van twee mannelijke hoofdrollen:

Alfred Ill — Tegenspeler Claire
Een charismatische man met een speelleeftijd van 50 (je bent zelf tussen de 40 en 60). Een soepele hoge bariton, of warme tweede tenor, met goede spelkwaliteiten. Type: simpele, maar charmante man. Was ooit erg knap, maar getekend door het leven. Acteur die zowel kwetsbaar als dramatisch kan spelen.

Matthias Richter — Burgemeester
Een man met een speelleeftijd van 52 (je bent zelf tussen de 40 en 65). Een licht-klassieke hoge bariton, of donkere tweede tenor, met goede spelkwaliteiten. Type: burgemeester. Vergane glorie, maar nog steeds autoritair. Heeft een veel te jonge tweede vrouw. Veel bravoure.

Bloedstollend verhaal
De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen. Alfred Ill, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

Unieke productie
Het Brabants Muziek-Theater is met de Nederlandse productie van The Visit wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde musicaltitels als ‘Mozart’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Elisabeth’. The Visit werd voor het eerst in het theater gespeeld in 2014, met Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt de Nederlandse première in oktober en november 2020 met Nederlandse teksten van regisseur André van Hest en muzikale ondersteuning van een groot live-orkest onder leiding van Sander Vredenborg.

Meer informatie en aanmelden voor de audities voor de mannelijke hoofdrollen: http://www.brabantsmuziektheater.nl