Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’ in een prachtig en groots opgezette enscenering naar Nederland

Vanaf oktober is het verhaal over de hartstochtelijke liefde van de naïeve officier Don José en de verleidelijke zigeunerin Carmen weer te bewonderen in verschillende Nederlandse theaters. De meeslepende muziek van Bizet en de regie van George Kovtun versterken tezamen de typisch Spaanse sfeer van Sevilla, waar tegen de achtergrond van een opwindend stierengevecht een gruwelijke crime passionel plaatsvindt. De bekende Habanera, het toreadorlied en de fameuze roos-aria van Don José maken Carmen tot een feest der herkenning en zijn voor velen een belichaming van de Spaanse muziek geworden, terwijl Bizet zelf nooit in Spanje is geweest!

Bizets tragische verhaal van de hartstochtelijke korporaal Don José die verliefd wordt op het mooie, rebelse en verleidelijke zigeunermeisje Carmen is 145 jaar na zijn dood één van de meest geliefde opera’s ter wereld. Georges Bizet heeft praktisch zijn hele leven in Parijs doorgebracht. Toch is de opera ‘Carmen’ voor velen een synoniem voor de Spaanse muziek geworden. Helaas voor Bizet heeft hij het succes van zijn grootste meesterwerk niet zelf mogen ervaren; drie maanden na de première overleed de maestro op 36-jarige leeftijd.

Al bijna 30 jaar komt het opera- en balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan vanuit Kazan naar de Nederlandse theaters. Welke voorstelling het gezelschap ook speelt, de Staatsopera van Tatarstan brengt ‘Carmen’ in een prachtige en groots opgezette enscenering en is vanaf 15 oktober tot en met 9 november 2019 te zien in de Nederlandse theaters.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op http://www.impactentertainment.nl.