Club Catharsis
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

LIJDZAAM TOEKIJKEN HOE RAMP ZICH VOLTREKT IN CLUB CATHARSIS

Op 20 november openen toneelgroep ECHO uit Arnhem en de Veenfabriek uit Leiden, Club Catharsis. Een plek waar, anders dan in het echte leven, intens leed wordt omarmd in plaats van verdoofd. De toeschouwer rest niks dan lijdzaam toekijken hoe zich in deze muzikale, zwart-komische thriller een ramp voltrekt.
In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beiden groepen tot het maken van een nieuwe voorstelling CLUB CATHARSIS.

Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed? In Club Catharsis gaan Toneelgroep ECHO en de Veenfabriek op zoek naar een antwoord op die vraag. 

CLUB CATHARSIS

Wanhopig door de leegte in haar bestaan gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand. Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!

OVER TONEELGROEP ECHO & DE VEENFABRIEK

Toneelgroep ECHO uit Arnhem beweegt zich tussen verschillende disciplines in. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Aan de basis van alle voorstellingen staat hun persoonlijke zoektocht naar hoe zich te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven. ECHO is punk-poëtisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds.
De Veenfabriek creëert met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Er wordt vertrokken vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft.

AAN CLUB CATHARSIS WERKEN MEE

Concept toneelgroep ECHO Tekst en regie Roeland Hofman Spel Anna Schoen, Lotte Dunselman, Phi Nguyen, Ilse Geilen, John van Oostrum Muziek John van Oostrum, Gerjan Piksen Scenografie en licht Sascha van Riel Kostuums Jessica Helbach Dramaturgie Alinde Hoeksma Techniek Alan Meijerink Grafische Vormgeving Lieveke op ten Berg Productie Clare Dowling Publiciteit Maartje Zegers, Kelly de Haan, Judy Lijdsman Zakelijke leiding Corien van der Poll Met dank aan Joeri Vos, Bert Hadders, Raoul Copier en Marije Ligthart.