Steun de subsidie voor openlucht voorstellingen in Zoetermeers Buytenpark
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

De jaarlijkse voorstellingen in het Buytenpark en het Festival Historisch Zoetermeer dreigen in 2020 niet meer terug te keren. De gemeente Zoetermeer heeft besloten geen subsidie meer te verstrekken voor de voorstellingen en evenementen.

De gemeente Zoetermeer voert een beleid waarbij alleen grote instellingen met een eigen gebouw subsidie krijgen, zoals Stadstheater, Terra en CKC. Al jaren wordt er gesproken over een aanpassing van dat subsidiebeleid, zodat er meer gekeken wordt naar activiteiten en minder naar bakstenen. Helaas wordt het huidige beleid ook in 2020 doorgevoerd. In het verleden konden we onze activiteiten nog net mogelijk maken met projectsubsidies van de gemeente, maar ook die vallen voor een groot deel weg in 2020.

Met slechts 1 procent van het cultuurbudget kunnen we het openluchttheater en alle andere activiteiten in Zoetermeer continueren. Helaas is wethouder Paalvast niet van plan deze subsidie te verstrekken.

Uiteraard hopen wij de gemeente te kunnen overtuigen van het belang van de vele openluchtvoorstellingen van Storytellers. Daarom vragen wij u de gemeente Zoetermeer te laten weten dat u Storytellers steunt. Teken de petitie om ook komende jaren het Buytenpark Openluchttheater en het Festival Historisch Zoetermeer mogelijk te maken.

Eenieder die er ooit (of vaker!) is geweest zal terugkijken op (een) mooie avond(en). Zonde als dit gaat verdwijnen.
Ik onderteken daarom deze petitie.

  [ # 1 ] 19 October 2019 07:28 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Zelfs een Musicalworld Award nominatie doet ze kennelijk niet beseffen dat deze voorstellingen goud waard zijn voor Zoetermeer en de directe omgeving.

  [ # 2 ] 20 October 2019 11:47 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Zoetermeer heeft eerder ook al de DAPA, het NME en Harlekijn weggejaagd.