Kerst op de Westergasfabriek
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nieuw gratis kerstfestival op de Westergas:
De Amsterdamsche Kerstmarkt
Kerst valt vroeg dit jaar! 20-23 december strijkt De Amsterdamsche Kerstmarkt neer op de iconische Westergas. Een nieuw en gratis toegankelijk stadsfestival met winterse gezelligheid, (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere avond groot feest.

De Amsterdamsche Kerstmarkt is de plek waar je samen met vrienden, familie en collega’s de feestdagen inluidt. De plek waar je originele kerstinkopen doet voor onder de boom. Maar ook waar je terecht kunt voor muziekoptredens en dj’s, foodtrucks en winterbarren, kinderactiviteiten en een ijsbaan. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel aanbod, waarvan de eerste partners inmiddels bekend zijn. Cineville en het Ketelhuis komen met een filmprogramma, Jà¤germeister organiseert kerstkaraoke en dj-bar Radio Radio is één van de participanten die voor de muzikale invulling zorgen.

Het vierdaagse kerstfestival is er voor en door Amsterdam; co-creatie staat hierbij centraal. Samen met creatieve ondernemers, non-profits, kunst- en cultuurmakers, ambachtslieden, spraakmakende merken, lokale partijen en foodpioniers bouwt de organisatie aan een kerstfeest waar iedereen zich thuis voelt.

Oprichter Brent Roozendaal: “Met de Amsterdamsche Kerstmarkt organiseren we een nieuw soort kerstmarkt; één met een volwaardig programma. Een gratis toegankelijk evenement waar een prachtig stadsfestival in schuilt. Een volksfeest voor de bezoeker en een uithangbord voor ondernemers, creatieven en de stad. En dat op de mooiste plek van Amsterdam!”

Kerst op de Westergas
Niet alleen met de Amsterdamsche Kerstmarkt, maar gedurende de gehele feestmaand is de Westergas in kerstsferen gehuld. Van 4 december tot 5 januari kun je er terecht voor ‘Kerst op de Westergas’ met onder meer Circus Zanzara, Freek de Jonge met zijn ‘Lachgasfabriek’, de Amsterdam Light Parade en de al genoemde schaatsbaan.

De Amsterdamsche Kerstmarkt - Westergas
20 december: 16:00 - 01:00 uur
21-23 december: 12:00 - 01:00 uur
http://www.amsterdamsche-kerstmarkt.nl