Gaston & Leo - De Hommage Musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT:
Productiehuis Theatertainment lanceert
‘Gaston en Leo, de Hommagemusical’

2 november 2019 - Antwerpen

Op 2 november 2019, symbolisch de 95ste verjaardag van Leo Martin, lanceert productiehuis Theatertainment het prestigieuze project ‘Gaston en Leo, de Hommagemusical’.
Van 1972 tot en met 1993 waren Gaston Berghmans en Leo Martin als ‘Gaston & Leo’ Vlaanderens meest populaire komische duo ooit.  Vele generaties koesteren prachtige herinneringen aan de sketches van dit iconische duo. In deze voorstelling zullen die tijdsgeest en nostalgische sfeer zeker terug te vinden zijn. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op televisie of op het witte doek en reisden ze met hun theatershows doorheen het ganse land.
‘Joske Vermeulen’, ‘het lichtje brandt’, ‘restaurant De Gouden Leeuw’,… Vele van hun sketches staan in het collectieve geheugen gebrand. Gaston als de ‘clown’ en Leo als de ‘aangever’ behoren beiden tot ons algemene erfgoed. Maar wie waren de mannen achter de lach? En wat was de keerzijde van de medaille van het succes?
Op 18 maart 1993 viel het doek over dit iconische duo met het overlijden van Leo Martin.
Op zaterdag 18 maart 2023, exact 30 jaar later, precies omwille van deze symbolische datum, gaat producent Theatertainment in première met een ultiem eerbetoon aan Gaston en Leo, nl. ‘Gaston en Leo, de Hommagemusical. Dit is meteen het startsein voor een hele reeks voorstellingen. De producent en auteur kozen voor het medium ‘musical’ omdat dit als geen ander de sfeer van show, variété en nostalgie ademt.


INDRUKWEKKEND CREATIEF TEAM

Frank Van Laecke: regisseur van de productie. Als auteur en regisseur bouwde hij inmiddels een rijk internationaal palmares op met verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Frank neemt ook de supervisie van het script voor zijn rekening.

Kobe Van Herwegen: bezieler van het project, ontfermt zich over de research en het script. Na zijn onderzoek voor de boeken ‘Chapeau, de geheime goochelgeschiedenis van België’ en ‘meisje met de feeënvingers’ beschikt hij niet enkel over de nodige knowhow om dit onderwerp te onderzoeken, maar ook om het in scenariovorm neer te schrijven. Kobe wil hiermee jong en oud beroeren.

Dirk Van Vooren: artistiek directeur van Theatertainment, neemt als grote fan van Gaston en Leo de leiding in handen om hun verhaal op een zo perfect mogelijke manier met het grote publiek te kunnen delen.

EEN HOMMAGEMUSICAL ALS EERBETOON AAN EEN ICONISCH DUO:
“Moest Gaston nog leven, hij zou op de eerste rij gezeten hebben.” en “Een eer waarvan ik nooit had kunnen dromen”

“Het is voor mij uniek dat ze ook eens het verhaal achter hun vriendschap uitlichten. Gaston en Leo waren immers veel meer dan enkel sketches. Moest Gaston nog leven hij zou op de eerste rij gezeten hebben.”
Jenny Berghmans (weduwe Gaston Berghmans)

“Mijn vader was niet enkel een groot acteur, muzikant en komiek, hij slaagde er tevens in zijn hele leven met zijn beide voeten op de grond te blijven. Samen met Gaston Berghmans vormde hij het grootste komische duo dat Vlaanderen ooit heeft gekend. Het zien van hun levensverhaal in musicalvorm, is een eer waarvan ik nooit had kunnen dromen.”
Martine De Waegeneire (dochter Leo Martin)

OPROEP AAN DE FANS: VERTEL MEE HET VERHAAL VAN GASTON EN LEO, DE HOMMAGEMUSICAL!
Heb je een favoriete sketch van Gaston en Leo of beschik je over mappen vol krantenknipsels over hen? Dan kan je ons helpen!
Om het verhaal van de twee heren zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven, zijn we op zoek naar alle informatie die nog voorhanden is.
Vertel mee hun verhaal en mail ons op .(JavaScript must be enabled to view this email address).

http://www.theatertainment.be

[ Gewijzigd: 26 October 2023 11:16 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 26 October 2023 11:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


View this email in your browser

 

5 oktober 2023 - Antwerpen
PERSBERICHT
REGISSEUR FRANK VAN LAECKE ONTHULT VOLLEDIGE HOOFDCAST VAN HET LANGVERWACHTE “GASTON & LEO - DE HOMMAGE MUSICAL”

Sandrine André, Heidi De Grauwe & Gunther Levi spelen samen met Warre Borgmans & Jurgen Delnaet in de musical over het legendarische duo Gaston & Leo.

Gaston & Leo - De Hommage Musical trekt na Theater Elckerlyc in Antwerpen ook naar Capitole in Gent, een mooi eerbetoon aan Gentenaar Leo Martin.

 
Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, meteen het einde van een iconisch, komisch duo in Vlaanderen: Gaston & Leo. 30 jaar later komt er een hommage musical over Gaston & Leo. Kobe Van Herwegen sprak de voorbije drie jaar met familie en kennissen die betrokken waren bij het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen. Het resultaat is o.a. een script dat Kobe schreef, samen met topregisseur Frank Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren voor Gaston & Leo - De Hommage Musical, een productie van Backstage Producties.
Warre Borgmans en Jurgen Delnaet kruipen in de huid van Gaston & Leo. Regisseur Frank Van Laecke onthult nu ook de andere namen van de hoofdcast én beschikt ook nog eens over een veelzijdig 10-koppig ensemble dat heel wat bekende figuren uit de Vlaamse Showbizzgeschiedenis terug tot leven zal brengen.
Niemand minder dan Sandrine André vertolkt de rol van Jenny, de echtgenote van Gaston Berghmans. Heidi De Grauwe wordt Mariette, die getrouwd was met Leo Martin. Frank Van Laecke koos voor Gunther Levi in de rol van de bekende tv-producent Rene Vlaeyen.
Bovendien wordt deze hoofdcast omringd door een gevarieerd 10-koppig ensemble waarin we o.m. de namen terugzien van Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn.

Tot slot brengt Backstage Producties deze hommage musical ook naar Capitole Gent. Een waardig eerbetoon aan één van de meest geliefde Gentenaren aller tijden: Leo Martin.

Gaston & Leo - De Hommage Musical speelt van 19 januari tot en met 25 februari 2024 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Nadien trekken ze naar Capitole Gent van 1 tot en met 3 maart 2024.
Info: http://www.backstage-producties.be

REGISSEUR FRANK VAN LAECKE EN GUNTHER LEVI GEVEN REACTIE OP DE CASTING VAN GASTON & LEO - DE HOMMAGE MUSICAL

REGISSEUR FRANK VAN LAECKE:
“Met deze cast en met Gaston & Leo als ultieme inspiratoren moet deze productie zeker worden wat ze belooft te zijn: hartverwarmend, respectvol, geestig en ontroerend.”

ACTEUR GUNTHER LEVI:
“Rene Vlaeyen bracht Gaston & Leo bij het grote publiek met films en tv-shows. Het is voor mij een eer om deze superlieve man te mogen spelen.”


EEN INDRUKWEKKEND CREATIEF TEAM VOOR GASTON & LEO - DE HOMMAGE MUSICAL

Bezieler Dirk Van Vooren en regisseur en co-auteur Frank Van Laecke popelen van ongeduld om te starten met de hommage musical die vanaf 19 januari 2024 te zien zal zijn in Theater Elckerlyc en later, vanaf maart in Capitole Gent. Backstage Producties mag rekenen op een indrukwekkend creatief team met Frank Van Laecke en Kobe Van Herwegen, Martin Michel als choreograaf en Thomas Vanhauwaert die de leiding zal hebben over het live orkest. Want jawel, deze musical wordt gebracht met live-muziek in de sfeer van de Vlaamse klassiekers uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Frank Van Laecke is bijzonder overtuigd van het concept van deze hommage musical: “Twee iconen. Twee reuzen. Twee vrienden. Ups en downs. Gaston & Leo. 1 + 1 = 3 Hoe een toevallige ontmoeting kan leiden tot een groot verhaal. Met een lach en een traan. De hommage musical gluurt in de coulissen van Vlaanderens grootste komieken en toont ons de mannen achter het duo.”


GASTON & LEO - DE HOMMAGE MUSICAL
In ‘Gaston en Leo - de hommage musical’ gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Gaston en Leo, een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

ALGEMENE INFORMATIE

Gaston & Leo - De Hommage Musical
Productie: Backstage Producties
Vanaf 19 januari 2024 - Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Vanaf 1 maart 2024 - Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

CREATIVES
• Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen
• Regie: Frank Van Laecke
• Choreo: Martin Michel
• Muziek: Thomas Vanhauwaert
CAST
• Gaston Berghmans: Warre Borgmans
• Leo Martin: Jurgen Delnaet
• Jenny: Sandrine André
• Mariette: Heidi De Grauwe
• Rene Vlaeyen: Gunther Levi
ENSEMBLE
• Pieter Casteleyn
• Manon De Boevre
• Alizée Gilon
• Ludo Hellinx
• Samantha Lernout
• Patrick Onzia
• Liesbeth Roose
• Axel Znamensky
• Helle Vanderheyden
• Eline Van Ginderen
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00
http://www.backstage-producties.be


Met dank voor je aandacht aan dit bericht


BACKSTAGE PRODUCTIES - Katrien Adriaens – .(JavaScript must be enabled to view this email address) – 0478 517801 - persverantwoordelijke

 

 


ALGEMENE INFORMATIE

Gaston & Leo - De Hommage Musical
Productie: Backstage Producties
Vanaf 19 januari 2024 - Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Vanaf 1 maart 2024 - Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

CREATIVES
• Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen
• Regie: Frank Van Laecke
• Choreo: Martin Michel
• Muziek: Thomas Vanhauwaert
CAST
• Gaston Berghmans: Warre Borgmans
• Leo Martin: Jurgen Delnaet
• Jenny: Sandrine André
• Mariette: Heidi De Grauwe
• Rene Vlaeyen: Gunther Levi
ENSEMBLE
• Pieter Casteleyn
• Manon De Boevre
• Alizée Gilon
• Ludo Hellinx
• Samantha Lernout
• Patrick Onzia
• Liesbeth Roose
• Axel Znamensky
• Helle Vanderheyden
• Eline Van Ginderen
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00
http://www.backstage-producties.be


Met dank voor je aandacht aan dit bericht


BACKSTAGE PRODUCTIES - Katrien Adriaens – .(JavaScript must be enabled to view this email address) – 0478 517801 - persverantwoordelijke

 

 

ALGEMENE INFORMATIE

Gaston & Leo - De Hommage Musical
Productie: Backstage Producties
Vanaf 19 januari 2024 - Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Vanaf 1 maart 2024 - Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent

CREATIVES
• Script: Frank Van Laecke & Kobe Van Herwegen
• Regie: Frank Van Laecke
• Choreo: Martin Michel
• Muziek: Thomas Vanhauwaert
CAST
• Gaston Berghmans: Warre Borgmans
• Leo Martin: Jurgen Delnaet
• Jenny: Sandrine André
• Mariette: Heidi De Grauwe
• Rene Vlaeyen: Gunther Levi
ENSEMBLE
• Pieter Casteleyn
• Manon De Boevre
• Alizée Gilon
• Ludo Hellinx
• Samantha Lernout
• Patrick Onzia
• Liesbeth Roose
• Axel Znamensky
• Helle Vanderheyden
• Eline Van Ginderen
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00
http://www.backstage-producties.be