Urinetown - Musicalgroep Utrecht
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Musicalgroep Utrecht met eigen bewerking Urinetown

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen naar Plasseveen en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder. Musicalgroep Utrecht brengt de Broadwayhit Urinetown in februari op de planken in Theater Kikker. 

Urinetown is een voorstelling over hebzucht, liefde, corruptie en revolutie. De show zit vol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Een sociale satire, die kritiek levert op de politiek en de maatschappelijke verhoudingen. Die vragen stelt bij de macht van grote bedrijven en bij de scheiding tussen arm en rijk. En die, in het licht van de huidige discussie over de aanpak van het klimaatprobleem, verrassend actueel is. En Urinetown is tegelijkertijd een musical die het genre musical op de hak neemt. 

Urinetown is grappig, satirisch en gaat in de kern over alledaagse kwesties die ons allemaal raken. En dat in een show met een knipoog naar cabaret, kleinkunst en musicalclichés. Musicalgroep Utrecht brengt de voorstelling in een dubbele cast en is vier keer te zien op zaterdag 15 en zondag 16 februari in Theater Kikker in Utrecht. Kaarten zijn te bestellen op http://www.musicalgroeputrecht.nl/tickets.

De voorstellingen op 16 februari zijn ook geschikt voor doven en slechthorenden. In samenwerking met Theater met Tolk, worden de shows getolkt met twee gebarentolken. Ook is in Theater Kikker een ringleiding beschikbaar.

Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie. En in het verleden bracht de groep shows als Medusa, Dido en Aeneas en Into the Woods. Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het beste uit zichzelf weet te halen!

  [ # 1 ] 15 January 2020 10:40 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Musicalgroep Utrecht met eigen bewerking Urinetown
Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is
en priv é toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen
en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima
door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en
spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd
wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder. Musicalgroep Utrecht brengt de
Broadwayhit Urinetown in februari op de planken in Theater Kikker.

Urinetown is een voorstelling over hebzucht, liefde, corruptie en revolutie. De show zit vol
satirische humor e n knipogen naar beroemde musicals als Les Mis é rables en West Side
Story. Een sociale satire, die kritiek levert op de politiek en de maatschappelijke
verhoudingen. Die vragen stelt bij de macht van grote bedrijven en bij de scheiding tussen
arm en rijk. En die, in het licht van de huidige discussie ov er de aanpak van het
klimaatprobleem, verrassend actueel is. En Urinetown is tegelijkertijd een musical die het
genre musical op de hak neemt.

Urinetown is grappig, satirisch en gaat in de kern over alledaagse kwesties die ons
allemaal raken. En dat in een show met een knipoog naar cabaret, kleinkunst en
musicalclich é s. Musicalgroep Utrecht brengt de voorstelling in een dubbele cast en is zes
keer te zien van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari in Theater Kikker in Utrecht.
Kaarten zijn te bestell en op http://www.musicalgroeputrecht.nl/tickets

De voorstellingen op 16 februari zijn ook geschikt voor doven en slechthorenden. In
samenwerking met Theater met Tolk worden de shows getolkt met twee gebarentolken.
Ook is in Theater Kikker een ringleiding beschikbaar.

Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties
of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de
musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly
Modern Millie En in het verleden bracht de groep shows als Medusa Dido en Aeneas en
Into the Woods Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het
beste uit zichzelf weet te halen!

  [ # 2 ] 24 January 2020 07:19 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Extra voorstellingen Urinetown van Musicalgroep Utrecht

Musicalgroep Utrecht staat volgende maand in Theater Kikker met de voorstelling Urinetown. Een muzikale satire over hebzucht, corruptie, revolutie en liefde. Aan de speellijst zijn twee voorstellingen toegevoegd: de voorstelling is niet vier, maar zes keer te zien! En de voorstellingen op zondag 16 februari zijn geschikt voor doven en slechthorenden, door de inzet van gebarentolken. Wie vaker komt, of met veel mensen, kan korting krijgen op de kaartprijs.

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje, waar water schaars is en privé-toiletten verboden zijn. Wie wordt betrapt op wildplassen, wordt verbannen en keert niet meer terug. Het bedrijf dat de openbare toiletten uitbaat, draait prima door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

De show zit vol satirische humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Een sociale satire, die kritiek levert op de politiek en de maatschappelijke verhoudingen. Die vragen stelt bij de macht van grote bedrijven en bij de scheiding tussen arm en rijk. En die, in het licht van de huidige discussie over de aanpak van het klimaatprobleem, verrassend actueel is. En Urinetown is tegelijkertijd een musical die het genre musical op de hak neemt. 

Urinetown is grappig, satirisch en gaat in de kern over alledaagse kwesties die ons allemaal raken. En dat in een show met een knipoog naar cabaret, kleinkunst en musicalclichés. Musicalgroep Utrecht brengt de voorstelling in een dubbele cast en is zes keer te zien van donderdag 13 tot en met zondag 16 februari in Theater Kikker in Utrecht. Kaarten zijn te bestellen op http://www.musicalgroeputrecht.nl/tickets.

De voorstellingen op 16 februari zijn ook geschikt voor doven en slechthorenden. In samenwerking met Theater met Tolk, worden de shows getolkt met de gebarentolken Maurico de Kok en Rosanna Demkes. Ook is in Theater Kikker een ringleiding beschikbaar.

Musicalgroep Utrecht brengt sinds 2008 muziektheater in de vorm van nieuwe producties of eigenzinnige bewerkingen van bestaande theaterstukken. In juni 2018 stond de musicalgroep zes keer in Theater Kikker met de Amerikaanse hitmusical Thoroughly Modern Millie. En in het verleden bracht de groep shows als Medusa, Dido en Aeneas en Into the Woods. Een bevlogen groep amateurs die onder professionele begeleiding het beste uit zichzelf weet te halen!