De Familie van Nielie in Alle Staten
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

NIJMEGEN – SUCCESVOL OPENINGSWEEKEND VOOR DE FAMILIE VAN NIELIE IN ALLE STATEN

De Nijmeegse Stadsschouwburg kreeg afgelopen zaterdag en zondag in totaal 768 bezoekers over de vloer voor de eerste twee voorstellingen uit de tournee van De Familie van Nielie in alle Staten, het derde luik van het gelijknamige theaterfeuilleton van Theatergroep Kwatta.

Vooral onder de bezoekers die de vorige twee delen van de reeks zagen, viel te horen dat ze deze voorstelling de beste van de drie vonden. Het feit dat De Familie van Nielie in alle Staten op verschillende niveaus -via de humor, de muziek en de personages zélf- een zeer breed publiek weet aan te spreken, zorgt ervoor dat de voorstelling zowel gezinsvriendelijk als uitdagend is.

De samenwerking tussen regisseur (en artistiek directeur bij Kwatta) Josee Hussaarts en schrijver Jibbe Willems resulteert in een stuk met een hoog ritme, veel details en verhalen die kriskras door elkaar lopen. Een dynamiek die extra in de verf wordt gezet door een soundtrack (van Rogier Bosman) en een abstract en kleurrijk bewegend decor (van Sanne Danz, net als Jibbe Willems Gouden Krekel-laureaat).

Theatergroep Kwatta heeft geen makkelijk jaar achter de rug, maar sluit 2019 toch af met een druk bijgewoonde première waarin het artistieke opnieuw centraal mocht staan. De Familie van Nielie in alle Staten gaat de komende twee maanden op landelijke tournee (inclusief een resem schoolvoorstellingen), waarmee een alweer volgepakt 2020 voor Kwatta van start gaat.

Jeroen schreef voor Musicalworld een recensie