Oorlogswinter - Fijnaart
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Zaterdag 1 februari start kaartverkoop Oorlogswinter de musical
Groots openluchtspektakel gaat geschiedenis schrijven
In mei viert Nederland dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. In Fijnaart wordt op bijzondere wijze hierbij stilgestaan. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen op 15, 16 en 17 mei Oorlogswinter de musical als openluchtspektakel. Het belooft een groots evenement te wordenwaarmee geschiedenis wordt geschreven. Dat gebeurt met een feestelijke aftrappen een sneak preview om 14.00 uur in woonzorgcentrum Fendertshof in Fijnaart. De 130-jarige Muziekvereniging Oranjevaan draait haar hand niet om voor indrukwekkende producties. Met Ciske de Rat werden in 2016 duizenden harten veroverd. Veel bezoekers vonden de amateuruitvoering van Oranjevaan zeker zo mooi als de professionele versie van Joop van den Ende Theaterprodukties. Een hele uitdaging om zoiets te overtreffen.
Met Oorlogswinter de musical gaat dat zekerlukken.

Jan Terlouw
Oorlogswinter is gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw. Het verhaal is spannend, meeslepend, soms verdrietig, maar ondanks de verschrikkelijke periode ook om te lachten. Hoofdpersoon is Michiel van Beusekom, gespeeld door Lukas Broos uit Roosendaal. Michiel is 15 jaar en zoon van de burgemeester. Hij raakt in de hongerwinter van 1944 per ongeluk betrokken bij illegale activiteiten. Dan gaat alles mis en Michiel heeft geen idee hoe dat komt.

Openlucht
Op meerdere vlakken legt Oranjevaan de lat opnieuw een stuk hoger. Op de eerste plaats de locatie. Oorlogswinter leent zich bij uitstek om in de openlucht opgevoerd te worden. Het verhaal gaat in de buitenlucht nog meer leven. Ookis het mogelijkom (oorlogs)voertuigen ten tonele te voeren. Het publiek hoeft niet bang te zijn voor een nat pak. De drie tribunes zijn volledig overdekt.Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp, inclusief dorpspleinmet muziektent waarop het vijftigkoppig orkest van Oranjevaan plaatsneemt. De cast, kindercast en het ensemble zijn ook ongeveer vijftig man, zodat circa honderd medewerkers het speelveld vullen. Daarnaast zijn er vele tientallen vrijwilligers achter de schermen in touw om van Oorlogswinterde musical een blijvende herinnering te maken.

Zelf plaats bepalen
Voor het eerst kan het publiek van een voorstelling van Oranjevaan vooraf zijn plaats bepalen, net als in het theater. Hierdoor kunnen de kaarten alleen online besteld worden. Voor wie dat niet wil of kan, organiseert Oranjevaan op enkele zaterdagen bij woonzorgcentrum Fendertshof speciale verkoopdagen.

Start kaartverkoop
Daarom vindt de feestelijke aftrap van de kaartverkoop op zaterdag 1 februari plaats in Fendertshof aan de Kerkring 21 in Fijnaart. Om 14.00 uur wordt het eerste kaartje overhandigd aan een voor Oranjevaan speciaal persoon. Aansluitend zorgen cast en ensemble voor een sneak preview door een van de nummers uit de musical te zingen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, maar ook om de eerste entreekaarten te kopen.

Meer informatie:
http://www.oorlogswinterfijnaart.nl

  [ # 1 ] 26 March 2020 07:52 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Coronavirus belemmert openluchtspektakel in mei
Oorlogswinter de musical verplaatst naar september

Door het coronavirus kunnen steeds meer grote en kleine activiteiten geen doorgang vinden. Ook in Fijnaart regent het afgelastingen. Eén van de grotere evenementen die noodgedwongen moet worden uitgesteld is Oorlogswinter de musical. Dit openluchtspektakel op het evenemententerrein van Fijnaart vindt nu plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september. 

Voor de organiserende Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart is het verplaatsen van de voorstellingen een hele stap. “Maar laten we het wel in het juiste perspectief plaatsen”, zegt voorzitter Jan Willem van Bodegom. “Het coronavirus heeft een enorme impact op onze hele samenleving. Het is vooral erg voor de zieken en in het bijzonder voor de mensen en hun nabestaanden die aan het coronavirus overlijden.”

Eind september De drie openluchtvoorstellingen van Oorlogswinter de musical die gepland stonden voor mei gaan nu naar eind september. “We moesten nu wel een besluit nemen. Door het virus kunnen we voorlopig niet repeteren. Die repetities zijn hard nodig om een goede show neer te zetten. Ook is het maar de vraag of in mei het virus wel onder controle is. Alle medewerkers kunnen wel thuis repeteren. Vorige week was er zelfs spontaan een WhatsApp-zangrepetitie opgestart door onze zangcoach Martine van de Kar. Overal ontstaan mooie, creatieve initiatieven, ook bij ons. Dat is mooi”, aldus Jan Willem. 

Verkochte kaarten Het verzetten van Oorlogswinter de musical heeft gevolgen voor de kaarten die al zijn verkocht. “Gelukkig zijn dat er al heel veel”, zegt Jan Willem. “Al deze toegangs- en parkeerkaarten blijven geldig voor de nieuwe datum en voor de gereserveerde stoelen. Een ticket voor bijvoorbeeld vrijdag 15 mei is nu dus geldig op vrijdag 25 september etc. Wel is besloten om de aanvangstijd te vervroegen naar 20.00 uur. Alle kopers hebben een e-mail ontvangen met deze informatie. Als de nieuwe datum problemen oplevert of als er vragen zijn, dan kan men contact opnemen met .(JavaScript must be enabled to view this email address).”

Niet missen “We gaan ons nu volledig richten op september, om dan drie prachtige voorstellingen neer te zetten. Zodra we weer mogen repeteren, gaan we daar volop mee aan de slag. Ondertussen hopen we dat de kaartverkoop, die juist zo lekker liep, weer volledig op gang komt. Want ook in september wil je zo’n unieke openluchtmusical niet missen!”

Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.oorlogswinterfijnaart.nl