De Theaterencyclopedie zoekt Sondheim-kenners
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De Theaterencyclopedie zoekt Sondheim-kenners
2020 is een Stephen Sondheim-jaar!

Op 22 maart viert de Amerikaanse musicalauteur en – componist zijn negentigste verjaardag. De Theaterencyclopedie ziet hierin een mooie aanleiding om hem, zijn werken en de uitvoerenden daarvan centraal te stellen. De website zoekt daarom mensen die hun kennis over hem en/of zijn werken willen delen.  Met wereldwijde klassiekers als West Side Story, Into The Woods en Sweeney Todd op zijn naam is Stephen Sondheim een van de belangrijkste en meest gewaardeerde musicalschrijvers van de afgelopen decennia. Zijn producties wonnen vele prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzer Prize, een Oscar en meerdere Tony Awards. Veel van zijn voorstellingen zijn ook in Nederland te zien geweest.
Van 10 februari tot en met 1 maart 2020 staan Sondheim en zijn werken centraal op de Theaterencyclopedie. Het doel: zoveel mogelijk kennis verzamelen op de verschillende pagina’s, zodat bezoekers de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Om dit te bereiken, zoekt de encyclopedie mensen die hun kennis willen delen.

De Theaterencyclopedie
De Theaterencyclopedie is een online platform voor iedere theaterliefhebber en is een uitgave van het Allard Pierson en Stichting TIN. De website geeft informatie over alle professionele premières die in Nederland hebben plaatsgevonden, maar ook over makers, theaters, producenten, en meer. De encyclopedie werkt volgens het Wikipedia-principe: iedereen met een account kan meeschrijven en zijn of haar kennis delen!
Heb je zelf meegewerkt aan een Sondheim-productie? Ga je naar alle Sondheim-voorstellingen toe? Of weet je er gewoon veel vanaf? Dan is de Theaterencyclopedie op zoek naar jouw kennis. Ga voor meer informatie naar de ‘Nu Centraal’-pagina op http://www.theaterencyclopedie.nl.