[14/22-3]De Jantjes-  Amsterdam-Noord
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

Musical De Jantjes | 100 jaar theatersucces! | 1920-2020

Zaterdag 14 maart t/m zondag 22 maart 2020

Theater Het Zonnehuis | Zonneplein 30 | Amsterdam-Noord

Nederlied Musical viert het 100-jarig bestaan van Herman Boubers beroemde stuk uit 1920 met een nieuwe bewerking. Het wordt een extra feestelijke productie, met een grote cast. En natuurlijk met alle beroemde liedjes, waaronder “Poen”, “Wordt nooit verliefd”, “Nou tabé dan”, “Je bent niet mooi”, “O mooie Westertoren”, “Daar komen de Jantjes”. In het café van Tante Piet komen de Jordanezen Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje, Na Druppel en De Mop hun borreltje drinken. Zij proberen iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger. Het lukt hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door verloren liefdes, armoede en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze vertrekken naar Nederlands-Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest, maar er blijkt veel veranderd! Te veel! De Jantjes is een productie van Stichting Nederlied. http://www.nederlied.nl. Creatives

Evert de Vries – regisseur Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs. Talloos zijn de regies en de producties die hij deed.

Bert Stoots – muzikaal leider en arrangeur Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider of componist van vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.

René Trok – accordeonist Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Met zijn Amsterdamse humor en tongval is hij de perfecte musicus voor het Amsterdamse sentiment.

  [ # 1 ] 10 August 2020 12:58 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

De Jantjes OPNIEUW verplaatst
• Complete musical met grote cast nu van 20 t/m 21 maart 2021
• Al verkochte kaarten blijven geldig
• Kaartverkoop voor maart 2021 is geopend
Het spelen van muziektheater met een grote cast is in de 1,5 meter samenleving niet mogelijk. Daarom hebben wij De Jantjes opnieuw verplaatst. De complete musical, met 26 spelers en 12 medewerkers, gaan we in Theater Het Zonnehuis nu spelen van zaterdag 20 t/m zondag 28 maart 2021. De al verkochte kaarten blijven geldig. Wie een kaart heeft is per e-mail of via de cast geïnformeerd.

Heeft u kaarten maar nog niets van ons gehoord?
Stuur in dat geval een e-mail met uw naam, aantal kaarten en de datum waarvoor u kaarten in uw bezit heeft, naar: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Waarom hebben wij De Jantjes opnieuw verplaatst?
Met de 1,5 meter corona regels kunnen er te weinig mensen in de zaal en is het niet mogelijk om de voorstelling met de gewenste kwaliteit te spelen.

Publiek reageert met begrip en vertrouwen
Bij de vorige verplaatsing heeft ons publiek hartverwarmend gereageerd! Met begrip, vertrouwen en waardering heeft men massaal laten weten de kaarten te bewaren om naar de nieuwe datum te kunnen gaan. Opnieuw rekenen wij op begrip van ons publiek. Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor!

Kaarten kopen voor maart 2021?
Dat kan! Klik op KAARTVERKOOP en ga naar onze website.

HET VERHAAL VAN DE JANTJES
In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes, Dries, Manus en Toon, net afgezwaaid uit het leger lukt het hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt veel veranderd! Te veel!

Muzikale leiding: Bert Stoots
Accordeon: René Trok
Regie: Evert de Vries
Stem- en spelcoaching: Sylvia Alberts
Choreografie: Yolanda Germaine

Tickets €27,50 | met korting €21,50 |
Prijzen inclusief pauzedrankje, garderobe en ticketsysteem.
Korting van toepassing voor: CJP, Stadspas Amsterdam, senioren-65+, studentenkaart, Huisvuilpas Asd Noord, Vriendenpas Stadsherstel, Jeugd t/m 18 jr. | Groepskorting mogelijk: neem contact met ons op.

De opvoeringen van Herman Boubers musical De Jantjes mogen gegeven worden met speciale toestemming van het I.B.V.A. Holland bv te Alkmaar en uitgeverij Vink.