De Tocht, groots musicalspektakel over de Elfstedentocht
change_status
Avatar
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  95
Geregistreerd  2009-01-17

  De Elfstedentocht wordt vereeuwigd in een musical. De voorstelling De tocht moet in oktober 2021 in première gaan in een nieuw te bouwen theater in Leeuwarden.

De zaal moet plek bieden aan 1500 bezoekers. Producent Madelène van Beuzekom wil met de voorstelling de Elfstedentocht laten voortleven voor het nageslacht. De nu 33-jarige Lemster reisde zes jaar lang de wereld over met Holiday on Ice en was in 2016 artistiek leider van de musical De tocht van morgen, die opgevoerd werd in de Elfstedenhal.

Die voorstelling trok 12.000 bezoekers, veel meer dan destijds verwacht. ,,We hebben een jaar lang gedacht: ‘Wat zullen we nu? Toeren?’ Onze conclusie was dat we een nieuwe Soldaat van Oranje gaan maken.’’ Met een team dat drie keer zo groot is.

De tocht van morgen was meer een experiment, aldus Van Beuzekom, die met haar bureau Entertainment on Ice meer producties op ijs maakte. ,,We hebben ervan geleerd, bijvoorbeeld dat het verhaal te dun was.’’ Daarom is nu Allard Blom ingeschakeld als schrijver.

‘Samenwerking is juist de kracht van de Elfstedentocht’
De tocht vertelt over vijf schaatsvrienden die elkaar beloofd hebben de Elfstedentocht te gaan rijden als die kans zich ooit nog voor zal doen. Een deel van de voorstelling zal zich letterlijk op het ijs afspelen. ,,Het publiek gaat niet alleen naar een voorstelling, we gaan er de hele provincie bij betrekken. Samenwerking is juist de kracht van de Elfstedentocht. We hebben daarbij gekeken naar de Waddeneilanden. Die zijn populair, en als mensen daarheen gaan blijven ze vaak ook overnachten.’’

De voorstelling start in oktober 2021 en wordt acht keer per week gespeeld. ,,Het theater wordt heel duurzaam gebouwd. De reden dat we mogelijk nooit meer een Elfstedentocht meemaken, is de klimaatverandering. Daar willen we natuurlijk niet aan bijdragen.’’

De presentatie van het project vindt op 4 maart plaats in Leeuwarden.

Bron: Leeuwarder Courant

  [ # 1 ] 07 March 2020 09:27 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

Leeuwarden, 4 maart 2020

PERSBERICHT
Spektakelmusical De Tocht introduceert speciale startbewijzen

Spektakelmusical De Tocht gaat in oktober 2021 in première. Eén van de doelstellingen van De Tocht is om de herinnering aan de Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generatie na ‘ons’. Om dit te realiseren streeft de organisatie naar een Elfstedentochtgevoel dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt.

Mede hiervoor zoekt de organisatie 16.868 Elfstedentocht liefhebbers die voor 50 euro een speciaal startbewijs kopen voor een try-out inclusief hapje en drankje. Met de aanschaf van een startbewijs wordt bijgedragen aan de realisatie van De Tocht. De deelnemers wordt daarnaast gevraagd om middels o.a. enquêtes mee te denken over de inhoud van de voorstelling. Zowel in de aanloop naar De Tocht toe, als na het zien van de try-out.

Tijdens de persbijeenkomst op 4 maart in de Elfstedenhal in Leeuwarden namen Klasina Seinstra en Henk Angenent het eerste startbewijs in ontvangst. Het is niet zomaar een toegangskaartje voor een try-out, bij het startbewijs komt ook een boekje met bijzondere Elfstedenverhalen geschreven door Schaatskenner en oud LC-columnist Bonne Stienstra (t.w.v. €10,-) en een aantal bijzondere waardebonnen (t.w.v. €50,-) van Friese bedrijven die zich verbonden hebben aan De Tocht.

In de musical wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden vertelt die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte; als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje…
Vanaf vandaag zijn de startbewijzen verkrijgbaar via http://www.musicaldetocht.frl. Haal nu een startbewijs en maak het mee!

 

  [ # 2 ] 07 March 2020 10:07 AM
Avatar
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  95
Geregistreerd  2009-01-17

Dit gaat echt supermooi worden.

https://youtu.be/UrvagCOddiI

https://youtu.be/wIkGKMp0yKk

  [ # 3 ] 07 March 2020 11:41 AM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  679
Geregistreerd  2010-02-28

Wow! Dat ziet echt toch wel fftjes super gaaf uit! “Musical on Ice!”  🤣

Vraag me af of the techniek voor de bewegingde elementen zoiets als Symbolica zal zijn, met strips in the vloer verwerkt.

  [ # 4 ] 08 March 2020 01:44 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  286
Geregistreerd  2007-05-03

Het lijkt erg op de studio 100 manier van rijdende tribunes.
Vraag me alleen af hoe ze dat met dat ijs gaan doen?

  [ # 5 ] 10 March 2020 02:20 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1441
Geregistreerd  2011-07-31

Ik woon in Friesland en musicalliefhebber uiteraard. Dus wil zeker wel een kijkje gaan nemen!

  [ # 6 ] 10 March 2020 09:36 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  952
Geregistreerd  2013-09-09

Je kan nu dus alvast een ticket kopen voor de show. Mij lijkt het onwijs gaaf om alvast zeker te zijn van een kaart, alleen staat er wel bij dat er een kans is dat de show niet doorgaat. Het is moeilijk te zeggen, maar hoe groot schatten jullie die kans in? Het is natuurlijk een enorm project, dus ik snap dat de toekomst ervan wat onzeker is.

  [ # 7 ] 12 March 2020 01:21 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12835
Geregistreerd  2002-11-15

Heel Nederland koopt startbewijzen Spektakelmusical De Tocht

Voor Spektakelmusical De Tocht zijn in de eerste vijf dagen na de perspresentatie meer dan duizend startbewijzen verkocht en de teller loopt elk uur verder op. De bestellingen komen vanuit alle twaalf provincies. “Dat geeft aan dat heel Nederland hunkert naar De Tocht en een gevoel van verbroedering. En dat gaan we met z’n allen waarmaken” zegt creatief producent Foppe van der Veen.

De unieke startbewijzen dragen bij aan de realisatie van De Tocht. Er zijn 16.868 startbewijzen beschikbaar, dit is het aantal deelnemers dat in 1997 aan de start stond bij de laatste Elfstedentocht.

Eén van de doelstellingen van De Tocht is om de herinnering aan de Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generatie na ‘ons’. Om dit te realiseren streeft de organisatie naar een Elfstedentochtgevoel dat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt en wil daarbij het collectieve geheugen van Nederland gebruiken.

Een startbewijs kost 50 euro en geeft toegang tot een try-out inclusief hapje en drankje. Met de aanschaf van een startbewijs wordt bijgedragen aan de realisatie van De Tocht. De deelnemers wordt daarnaast gevraagd om middels o.a. enquêtes mee te denken over de inhoud van de voorstelling. Zowel in de aanloop naar De Tocht toe, als na het zien van de try-out.

In de musical wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden verteld die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje…

Maak het mee en haal ook een startbewijs via http://www.musicaldetocht.frl.

  [ # 8 ] 20 June 2020 02:14 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  777
Geregistreerd  2013-05-26

De voorstelling is een jaar uitgesteld.

Spektakelmusical ‘De Tocht’ verplaatst première naar 2022

Spektakelmusical De Tocht gaat in première op 3 oktober 2022. Een jaar later dan de oorspronkelijk geplande datum. Het productieproces heeft, als gevolg van de coronacrisis, vertraging opgelopen waardoor 2021 niet meer haalbaar is. Zo kan onder andere het testen van de over ijs bewegende tribunes niet doorgaan omdat er niet met publiek getest mag worden.

“De Tocht gaat door, maar we doen geen concessies in kwaliteit”, zegt creatief producent Foppe van der Veen. “2021 lijkt nog ver weg maar de productieplanning is strak. Als we nu niet van koers wijzigen dan kunnen we niet de voorstelling maken die we voor ogen hebben. Dat is niet de leukste beslissing om te nemen, maar wel de beste.”

Ook de kans dat er voor 2021 niet op tijd een vaccin beschikbaar is, speelt mee in de overweging. Onder de huidige coronamaatregelen zou er dan niet met volledige zaalbezetting gespeeld kunnen worden. Gezien de omvang van de productie is dat een te groot financieel risico.

Ondanks dat het onzekere tijden zijn voor de culturele sector, komt de ontwikkeling van De Tocht vooralsnog niet in gevaar. In overleg met de financiers is een nieuw plan gemaakt en om het extra jaar te dekken is overbruggingsfinanciering geregeld.

Volgens creatief producent Madelène van Beuzekom loopt de ontwikkeling van de voorstelling creatief inhoudelijk zelfs voor op schema: “Het script en de muziek zijn in een vergevorderd stadium. De ‘extra’ tijd gebruiken we om de voorstelling nog verder te verdiepen. We gaan dus zeker niet in winterslaap.
Sterker nog: eind deze maand vinden de audities voor de hoofdrollen plaats.”

De Tocht vertelt het verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Bron: MusicalJournaal

‹‹ The Bodyguard - Antwerpen      Palermo ››