Musical 2,0 seizoen 20/21
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Multitalent Job Greuter wordt nieuwe docent opleidingsklassen van Musical 2.0

In september starten de opleidingsklassen van Musical 2.0. Naast Karin Bos en Marijke Castelijns, zal multitalent Job Greuter het docententeam compleet maken in 2020/2021.

Job Greuter
Job Greuter studeerde in 2018 cum laude af aan de Muziektheater-afdeling van Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer en schrijver/componist bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Afgelopen seizoen speelde hij o.a. nog in ‘A Little Night Music’ (Nederlandse Reisopera) en ‘List, Shaffy & Piaf’ (De Graaf & Cornelissen Entertainment). Daarnaast schreef hij muziek voor o.a. producties van Schouwburg Kunstmin te Dordrecht en stichting Kunstklank te Noordwijk. In 2016 ontving Job een prestigieuze Stipendium voor aanstormend muziektheater-talent van het college van bestuur van Erasmus University Rotterdam & Codarts Rotterdam.

Opleidingsklassen
De opleidingsklassen van Musical 2.0 zijn bedoeld voor leerlingen die op zoek zijn naar meer verdieping op het gebied van musical en overwegen om door te stromen naar een vervolgopleiding of productie. Ingedeeld op leeftijd wordt er wekelijks 2,5 uur gewerkt aan de zang-, dans- en speltechniek van de leerling onder begeleiding van ervaren vakdocenten. Er wordt zowel gewerkt aan de ontwikkeling binnen elke discipline afzonderlijk, als de combinatie ervan.

Meer informatie over de opleidingsklassen is te vinden op http://www.musical.nl.

  [ # 1 ] 02 May 2020 01:58 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Audities voor selectieklassen seizoen 2020/2021 vanuit huis

Sinds deze week kunnen leerlingen van 7 t/m 20 jaar zich opgeven voor de selectieklassen van Musical 2.0. Vanwege de strenge maatregelen rondom het coronavirus, doet Musical 2.0 de selectie voor het seizoen 2020/2021 nét even anders. Leerlingen die willen auditeren, kunnen dat gewoon vanuit huis doen!

De selectie geldt voor leerlingen van 7 t/m 20 jaar oud die volgend seizoen aan de slag willen in de productiegroepen of opleidingsklassen. Na inschrijving voor de selectie, ontvangen de auditanten de selectieopdracht per mail. De opdracht bestaat uit een zang-, dans- en spel-element en daagt de leerling uit binnen de drie musicaldisicplines.

Kweekvijver voor nieuw musicaltalent
Nieuw dit seizoen is de productiegroep 9 t/m 14 jaar. Deze productiegroep is de kweekvijver voor nieuw musicaltalent. Net als in de productiegroep 13 t/m 20 jaar, werken de leerlingen in een seizoen toe naar een volwaardige musicalproductie. Het grote verschil is echter, dat we in deze groep juist jonger talent de kans krijgt om in grote rollen te staan. Zij spelen hun voorstellingen in mei 2021 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Meer informatie over de selectieklassen en de voorwaarden is te vinden op https://www.musical.nl/selectie. Aan de selectie zijn geen kosten verbonden.

Laurie Reijs en Jessin Oulad-el-Hadj zijn de docenten van de musicalklassen van Musical 2.0

Laurie Reijs en Jessin Oulad-el-Hadj zullen vanaf september de zang-, dans- en spellessen verzorgen van de nieuwe musicalklassen van Musical 2.0. De musicalklassen zijn voor iedereen van 7 t/m 18 jaar die wekelijks wil zingen, dansen en acteren. De voorinschrijving is gestart.

Zing, dans en acteer!
In de musicalklassen volgen de leerlingen iedere woensdag 1,5 uur musicalles in Amsterdam onder leiding van Laurie en Jessin. Ingedeeld in de eigen leeftijdsgroep is iedere week ingedeeld in twee aansluitende lessen van 45 minuten, waarbij je halverwege wisselt van docent en discipline. Gedurende het jaar ligt de focus op het combineren van de verschillende disciplines van musical: zang, dans en spel. Halverwege- en aan het einde van het lesjaar geven de leerlingen een presentatie in de lesruimte. Daarnaast treden de musicalklassen op tijdens de Musical 2.0 Showcase in Schouwburg De Meerse.

Laurie Reijs
Laurie Reijs studeerde in 2001 af aan de Dansacademie Lucia Marthas. Zij speelde in 2012 de rol van Annette in de Musical ‘Saturday Night Fever’ en was zij in binnen- en buitenland te zien in o.a. ‘We Will Rock You’, ‘Chicago’, ‘Joseph’, ‘Evita’, ’The Wiz’, ‘Aida’ en ‘The Bodyguard’. Dit seizoen speelt ze de rol van Mevrouw Tijd in de Efteling theatershow ‘Caro’. Naast uitvoerend artiest, werkt Laurie als dans-, zang- en speldocent op verschillende plekken in Nederland, waaronder Lucia Marthas en de Frank Sanders Academie.

Jessin Oulad-el-Hadj
Jessin studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar hij zijn Bachelor- en Masterdiploma Muziektheater behaalde. Na het afronden van zijn bachelor speelde hij in ‘Sweeney Todd’ bij Opus One, waarin hij de rol van Jonas Fogg speelde en in het ensemble zat. Daarna speelde hij in ‘Aladdin’ bij Theater Terra, waarin hij de rol van Grootvizier op zich nam. Afgelopen jaar speelde Jessin in het ensemble van ‘Heidi das Musical’ in Wenen en ging hij op tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met de musical ‘Die Schöne und das Biest’, waarin hij Ensemble/Cover Gustav was.

Meer informatie over de musicalklassen is te vinden op http://www.musical.nl/musicalklassen. Leerlingen die zich vóór 30 juni inschrijven voor de musicalklassen, ontvangen gratis het Musical 2.0 welkomstpakket ter waarde van €25,-.

[ Gewijzigd: 02 May 2020 02:08 PM by Jeroen ]