1 of 3 |  1 2 3 > 
Spring Awakening in DeLaMar West (OpusOne)
change_status
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Bijzonder nieuws, Spring Awakening komt terug! Van de IG van OpusOne:

***OPUSONE BRENGT MUSICAL SPRING AWAKENING NAAR DELAMAR WEST***

OpusOne is verheugd te melden dat Spring Awakening naar Nederland komt. De voorstelling zal naar verwachting komend voorjaar 20 keer te zien zijn in DeLaMar West: een gloednieuwe culturele hotspot in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer, waar de ontwikkeling van eigentijdse musicals met nieuwe talenten centraal staat.

Na bijna een vol jaar coronacrisis is een kansrijke start van een beroepspraktijk van pas afgestudeerden en stagiairs nagenoeg verdampt. Daardoor dreigt een lichting aankomende musicalacteurs volledig tussen wal en schip te raken. Daarom zijn er in de musical tien rollen beschikbaar voor afgestudeerden en stagiairs.

Deze nieuwe OpusOne productie wordt geregisseerd door Koen van Dijk, de vertaling is van Daniël Cohen. Net als voorgaande OpusOne producties vormt deze serie de opmaat tot een landelijke tournee die in een later seizoen zal worden gerealiseerd.

  [ # 1 ] 16 February 2021 01:20 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Mooie musical. Heb ook genoten van de versie in het M-Lab.

  [ # 2 ] 16 February 2021 01:34 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  111
Geregistreerd  2016-04-27

Heel goed nieuws! Ook erg benieuwd naar deze nieuwe locatie!

Sidenote: interessant om de stagiaire situatie te stimuleren. Alsof (reeds) afgestudeerden wel aan een baan kunnen komen? Same old story waarin een stagiaire voor 1/3 van het loon een plek van een professional inneemt.

  [ # 3 ] 16 February 2021 03:53 PM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  47
Geregistreerd  2021-01-06

musicfever - 16 February 2021 01:34 PM

Sidenote: interessant om de stagiaire situatie te stimuleren. Alsof (reeds) afgestudeerden wel aan een baan kunnen komen? Same old story waarin een stagiaire voor 1/3 van het loon een plek van een professional inneemt.

Ik denk dat ze vooral bedoelen dat deze nieuwe acteurs een kans willen geven om een carrière te starten met een mooie productie om hun naam de theaterwereld in te krijgen.

Ik ben heel benieuwd naar deze productie en ook vooral naar DeLaMar West. De bedoeling is dat daar workshop voorstellingen en nieuwe kleine producties kunnen worden gemaakt. Laten we hopen dat er ooit een mooie nieuwe originele Nederlandse musical de eerste stappen zet in het nieuwe theater. Want hoe leuk alle Broadway en West End musicals ook zijn, een originele musical van eigen bodem is ook altijd welkom.

  [ # 4 ] 16 February 2021 08:12 PM
Avatar
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  22
Geregistreerd  2019-06-29

Wat een geweldige ontwikkeling, ik wordt direct enthousiast over DeLaMar West. Ik hoop dat hiermee het gat van het M-Lab een beetje wordt opgevuld.

   Handtekening   

Onarchy how you say, how you say, anarchy?

  [ # 5 ] 08 May 2021 11:30 AM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

Dave Rijnders is Melchior, aldus zijn bio op de Aladdin website!

In juni en juli 2021 is hij te zien als de jonge idealist Melchior Gabor in Spring Awakening van OpusOne

https://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/aladdin

  [ # 6 ] 10 June 2021 10:35 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Musical Spring Awakening al uitverkocht

Er zijn op dit moment geen kaarten meer beschikbaar voor de musical Spring Awakening. OpusOne en DeLaMar Theater openden de kaartverkoop afgelopen donderdag en verkochten gisteravond al de laatste kaart. In verband met COVID-19 is niet de volledige capaciteit van de zaal verkocht. Mensen die geen kaarten hebben weten te bemachtigen kunnen zich inschrijven via de wachtlijst en worden op de hoogte gebracht als er meer kaarten beschikbaar zijn. Spring Awakening staat van 25 juni tot en met 18 juli in DeLaMar West: De gloednieuwe theaterzaal van DeLaMar Theater, in Amsterdam West, waar de ontwikkeling van eigentijdse musicals met nieuwe talenten centraal staat.

Over Spring Awakening
Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring Awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring Awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

Spring Awakening is een coproductie van OpusOne en DeLaMar Theater. Meer informatie: http://www.opusone.nl

  [ # 7 ] 25 June 2021 12:45 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Ik had eigenlijk wel verwacht dat er meer kaarten in de verkoop zouden gaan omdat theaters vanaf morgen meer mensen mogen ontvangen. Of waren die kaarten ook al zo snel uitverkocht dat ik het helemaal gemist heb?

  [ # 8 ] 25 June 2021 02:56 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

martijn-j - 25 June 2021 12:45 PM

Of waren die kaarten ook al zo snel uitverkocht dat ik het helemaal gemist heb?

Ja 😁

Vorige week zijn er extra kaarten in de verkoop gegaan die ook snel weg waren.
Het theater is niet heel groot, dus er kunnen ook niet zo veel bezoekers in.

Vanavond is al de eerste voorstelling.

  [ # 9 ] 25 June 2021 03:52 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  941
Geregistreerd  2011-03-21

Er zijn zojuist nog extra kaarten voor a.s. zondag in de verkoop gegaan (matinee en avond).

  [ # 10 ] 26 June 2021 09:20 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de première van OpusOne’s Spring Awakening. Lees onze viersterrenrecensie en bekijk onze video van de première op http://musicalworld.nl/artikel/spring_awakening_mama_who_bore_me_in_de_ziggo_dome.

  [ # 11 ] 29 June 2021 10:00 AM
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1642
Geregistreerd  2009-02-12

Ohjee ook helemaal gemist. Had het graag willen zien. Mogenlijkheid komen er nog meer data bij?

  [ # 12 ] 09 July 2021 02:43 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Van 24 december tot en met 16 januari komt er een reprise. Ook weer in DeLaMar West.

  [ # 13 ] 05 November 2021 07:05 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  941
Geregistreerd  2011-03-21

De cast voor de herneming is bekend:

De volwassen rollen worden gespeeld door Wil van der Meer en Marisa van Eyle.

Luuk Haaze (Melchior), Apollonia van den Brand (Wendla), Juul van de Laar (Moritz), Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Galen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna).

  [ # 14 ] 06 November 2021 10:54 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

En met nog wat extra info:

Nieuwe cast Spring Awakening bekend
Vanaf 24 december terug in DeLaMar West in Amsterdam

OpusOne en DeLaMar West hebben vandaag de deels nieuwe cast van de musical Spring Awakening bekend gemaakt. De volwassen rollen worden in deze succesvolle theaterproductie gespeeld door Wil van der Meer en Marisa van Eyle. Afgelopen zomer zorgde Spring Awakening in het nieuwe theater DeLaMar West al voor uitverkochte zalen en lovende reacties, waarna werd besloten om deze wereldwijd bekroonde voorstelling vanaf 24 december met een nieuwe cast terug te laten keren naar dit theater.

In DeLaMar West in Amsterdam zullen er twintig voorstellingen van Spring Awakening te zien zijn. Naast de volwassen acteurs bestaat de cast uit de volgende jonge talenten: Luuk Haaze (Melchior), Apollonia van den Brand (Wendla), Juul van de Laar (Moritz), Emily White (Ilse), Lot Berendse (Martha), Jeroen Sigterman (Hänschen), Philip Krom (Ernst), Daan van Galen (Georg), Sterre-Luna Zangirolami (Thea), Rick Bok (Otto) en Jip Verdellen (Anna). De voorstelling wordt geregisseerd door Koen van Dijk en de vertaling is van Daniël Cohen. Muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Wil van der Meer is een zeer ervaren acteur die in grote succesvolle series en films heeft gespeeld als Sint, Het Diner, Tita Tovenaar en Karakter en o.a. al bij OpusOne op het toneel heeft gestaan in de Amsterdamse serie en tournee van Sweeney Todd. Marisa van Eyle heeft in tientallen films en series gespeeld, waaronder Zwartboek, Alles is Liefde en Abeltje. In Soldaat van Oranje, de Musical speelde ze jarenlang de rol van koningin Wilhelmina.

Het verhaal
In Spring Awakening volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met acht Tony Awards bekroonde musical. Spring Awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

De pers
‘Jong talent laat rockmusical over seksualiteit sprankelen’ - ★★★★ NRC
‘Je krijgt een bak energie over je heen als toeschouwer van Spring awakening’ - ★★★★ de Volkskrant
‘Prachtige morele overpeinzingen en een flinke lading shit en fuck’ - ★★★★ Het Parool
‘Een sterke musical met een heerlijk frisse jonge cast’ - ★★★★ Scènes
‘Energieke choreografieën en een heerlijk spelende vijfkoppige band’ - de Telegraaf
‘Aanstekelijke uitbarsting van jeugdige energie’ - Theaterkrant

Spring Awakening is een coproductie van OpusOne en DeLaMar West. Voor de volledige speellijst, kaartverkoop en meer informatie: http://www.opusone.nl of https://delamar.nl/voorstellingen/spring-awakening/

  [ # 15 ] 16 December 2021 06:04 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Vanwege de verlengde coronamaatregelen is de reprise geannuleerd. Er wordt gezorgd naar nieuwe data.

 1 2 3 > 
1 of 3