Hotel Wonderland
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Internationale cast (o.a. bekend van Sleep no More) in unieke theatervoorstelling
Mylène d’Anjou in Hotel Wonderland

In Hotel Wonderland, de onderdompelvoorstelling die vanaf 13 november in de voormalig munitie- en wapenfabriek in Zaandam is te ervaren, zal een internationale cast te zien zijn. Nederlandse acteurs en actrices als Mylène d’Anjou, Sanne den Besten, Pepijn van de Weerd en Marie Körbl zullen schitteren naast internationale sterren die in grote producties en televisieseries, zoals Sleep no More en The Sopranos, over de wereld hebben gespeeld.

‘We zijn enorm trots op deze cast,’ laat Tristan Hupe-Guimarães, een van de initiatiefnemers van Hotel Wonderland weten. ‘Mylène d’Anjou, Pepijn van de Weerd, Tamara Markus, Kanea Blokland, Sanne den Besten, Cherif Zaouali, Inge Sonderen, Eli Morris en Marie Körbl komen uit ons eigen land. Stuk voor stuk allemaal ervaren mensen uit de musical- en filmwereld, die ook buiten Nederland op internationale podia hebben gewerkt. Daarnaast prijzen we ons gelukkig dat we ook enkele grote namen uit de Amerikaanse en Engelse theaterwereld hebben kunnen contracteren.’ Onder hen The Sopranos-actrice Ginger Kearms, die vorig jaar nog in Murderville te zien was en in 2004 in de hitserie The Sopranos. Ook verschillende acteurs uit Sleep no More, als Louis Butelli, zijn vanaf november in Hotel Wonderland te zien.

Hotel Wonderland is een overrompelende onderdompeling in een rijk waarin de fantasie regeert. In landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben dergelijke grootschalige ‘experiences’ hun bestaansrecht al meer dan bewezen. Het is een theatervorm waarbij de bezoeker nadrukkelijk bij de voorstelling wordt betrokken.

De voormalige munitiefabriek in Zaandam wordt momenteel grondig verbouwd. Hotel Wonderland biedt een grote variatie aan ervaringen. De bezoeker kan zichzelf ineens terugvinden in een postkantoor met nooit verstuurde brieven, in een glinsterende Crystal Cave of in een statige Victoriaanse bibliotheek. Of op een vlonder die letterlijk een brug slaat over stromend water. Of de hotelgasten ontmoeten een van de vele personages (vertolkt door acteurs) die om uiteenlopende redenen ooit hun intrek in het statige logement hebben genomen. Maar men kan ook genieten van een cocktail, een glas champagne of een ijskoud biertje in de pianobar, waar een jazzensemble musiceert.

Hotel Wonderland is vanaf 13 november 2021 te bezoeken. Kaarten voor deze unieke voorstelling zijn te koop via http://www.hotelwonderland.nl

  [ # 1 ] 30 September 2021 09:20 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Vier uur durende onderdompeling in Hotel Wonderland
Hotel Wonderland is een unieke theaterbeleving in voormalig wapen- en munitiefabriek in Zaandam

Op 13 november 2021 opent Hotel Wonderland zijn deuren in een voormalige, 4000m2 tellende wapen- en munitiefabriek in Zaandam. Hotel Wonderland is het eerste onderdompeltheater van Nederland. Drie succesvolle vrienden, Raymond Klompsma, Michel Groenenstijn en Tristan Hupe-Guimarães, introduceren een vorm van theater waarbij de bezoeker nadrukkelijk deel uitmaakt van een avondvullende ervaring.

Hotel Wonderland is een overrompelende onderdompeling in een rijk waarin de fantasie regeert. In landen als de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben dergelijke grootschalige ‘experiences’ hun bestaansrecht al meer dan bewezen. ‘Hotel Wonderland is een primeur voor Nederland,’ laat Raymond Klompsma, een van de drie initiatiefnemers, weten. ‘Het is een theatervorm waarbij de bezoeker nadrukkelijk bij de voorstelling wordt betrokken. Over die belevenis geven we niets prijs: Hotel Wonderland moet voor iedereen een complete verrassing zijn. Vanaf het moment dat bezoekers de lobby betreden en hun sleutels ontvangen.’ De voormalige munitiefabriek wordt momenteel grondig verbouwd. Michel Groenenstijn: ‘In Hotel Wonderland sta je voortdurend in contact met elkaar en met de personages die het hotel bevolken. In het theater word je geacht netjes naast elkaar te zitten en je mond te houden. Hier ben je vier uur actief bezig en kun je ervaringen met elkaar delen.’

Hotel Wonderland biedt een grote variatie aan ervaringen. De bezoeker kan zichzelf ineens terugvinden in een postkantoor met nooit verstuurde brieven, in een glinsterende Crystal Cave of in een statige Victoriaanse bibliotheek. Of op een vlonder die letterlijk een brug slaat over stromend water. Of de hotelgasten ontmoeten een van de vele personages (vertolkt door acteurs) die om uiteenlopende redenen ooit hun intrek in het statige logement hebben genomen. Maar men kan ook genieten van een cocktail, een glas champagne of een ijskoud biertje in de pianobar, waar een jazzensemble musiceert. Maar niets is wat het lijkt.

Tristan Hupe-Guimarães begon als jazzpianist op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, deed als uitvoerende de nodige theaterervaring op en had als mede-eigenaar van Sherlocked - Mystery Experiences groot succes met het fenomeen Escape Room dat zij in Nederland bij een groot publiek introduceerden. Hij zegt: ‘Hotel Wonderland heeft een vrij karakter. Ieder kan het op zijn of haar manier beleven, net als op bijvoorbeeld De Parade. Daar kun je lekker aan de rosé en cocktails gaan en alles op je af laten komen. Of juist druk bladerend in je programmaboekje alles opzoeken. Er gebeurt straks in Hotel Wonderland zo veel… Je mist van alles, maar tegelijk mis je niets. Je bepaalt volledig je eigen ervaring.’

Hotel Wonderland is vanaf 13 november 2021 te bezoeken. Meer informatie op http://www.hotelwonderland.nl

  [ # 2 ] 02 May 2022 08:07 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Amsterdam, 14 april 2022
Nieuw soort theater zet voet op Nederlandse bodem
Bij Hotel Wonderland lopen bezoekers en acteurs door elkaar
Vanavond gaat de theatervoorstelling Hotel Wonderland in première, de eerste grootschalige immersive theatervoorstelling van Nederland, ook wel ‘onderdompeltheater’ genoemd. Deze vorm van theater kent al succesvolle producties in New York (Sleep no More) en Londen en wordt gekenmerkt doordat er geen onderscheid is tussen zaal en podium. Bezoekers lopen rond door het decor en ontdekken zo de verschillende karakters en verhalen.

Hotel Wonderland is een primeur in het Nederlandse theater. Nog niet eerder werd een immersive theaterproductie van deze omvang vertoond. In een omgebouwde fabrieksruimte nabij Amsterdam lopen bezoekers letterlijk tussen de acteurs rond, in een wonderlijke wereld zo groot als een voetbalveld. Hierdoor maken bezoekers het verhaal van heel dichtbij mee, en is de ervaring voor iedere bezoeker uniek.

36 uur script op één avond
“Tijdens een avond wordt er zo’n 36 uur aan script gespeeld” aldus Tristan Hupe-Guimarães, co-founder en artistiek leider. “Op het moment dat jij vol aandacht naar een acteur staat te luisteren, spelen er op verschillende plekken in het theater andere scènes af. Naar schatting krijg je als bezoeker 10% mee van wat er op een avond gebeurt. Bij immersive theater is dat niet erg, integendeel: dat hoort erbij. Wanneer je gewend bent om naar theater te gaan waarbij je in een stoel zit en naar een podium kijkt, kan het best even wennen zijn in Hotel Wonderland. Bij ons ga je vrij rondlopen, onderzoeken, en uitproberen. Of gewoon toekijken, dat bepaal je helemaal zelf. In de Verenigde Staten en Groot Brittannië heeft immersive theater zich al bewezen, wij zijn ervan overtuigd dat Nederland er ook klaar voor is. ”

Internationale cast naar Nederland
De cast van Hotel Wonderland is een samenstelling van internationale en Nederlandse acteurs. Hupe-Guimarães: “We zijn enorm trots dat we nationale en internationale kwaliteit naar Hotel Wonderland hebben weten te krijgen. Onder hen The Sopranos-actrice Ginger Kearns, die vorig jaar nog in Murderville te zien was en eerder in de hitserie The Sopranos. Ook Shakespeare- en Law & Order acteur Louis Butelli is in Hotel Wonderland te zien. Regisseur Kelly Bartnik is afkomstig van Sleep no More in New York, wat wordt gezien als de bakermat van immersive theater.” Daarnaast spelen onder andere West End ster Sanne den Besten (Les Miserables, Mamma Mia), Tamara Markus (Internationaal Danstheater) en Mylene d’Anjou (GTST en Komt een man bij de dokter) in de cast.

Het verhaal in Hotel Wonderland draait om de twaalf bewoners, die daar zijn omdat ze op een kruispunt in hun leven staan. Eerst staat de tijd stil, maar zodra deze weer gaat lopen zoeken ze elkaar en het publiek op om hun keuze te maken.

Het theater is het gehele jaar geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Meer informatie en kaarten via http://www.hotelwonderland.nl