Sloopkogel Don Duyts - Bellevue lunchthEATER
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

t schrijven van de eerste Nationale Theatertekst Water & vuur schrijft Don Duyns zijn zevende Bellevue Lunchtheatervoorstelling: SLOOPKOGEL
Don Duyns mag zich gerust een échte Lunchtheatertijger noemen. Op zijn 24ste schreef hij hier zijn állereerste voorstelling (De liefde die Muzak heet, 1990), nu is zijn zevende Lunchtheatertekst Sloopkogel vier weken lang te zien in de Paloni Zaal, die sinds 1987 dagelijks plek biedt aan het Bellevue Lunchtheater.

Voor deze voorstelling werkt hij samen met acteurs en theatermakers Harm van Geel, Ellen Goemans en zijn zoon, muzikant Django Duijns.
Hopeloos verdwaald in de wereld van alledag.
Een absurdistische reis door een onbegrijpelijke en wonderbaarlijke wereld. Sloopkogel gaat over twee mensen die tastend hun weg in het leven vinden. Twee hopeloos verdwaalden in de wereld van alledag, die zich staande proberen te houden door kleine rituelen en eigen nukken, op zoek naar een grammetje geluk. Deze twee zielen slaan zich door eenzaamheid, verlies en desoriëntatie heen, op een manier die paradoxaal genoeg juist hoop kan geven. Want ze geven nooit op.

Acteurs Harm van Geel en Ellen Goemans zijn in hun rollen alles verenigd in twee personen; man en vrouw, kind en ouder, levend en dood, twee aliens, levensecht èn een droom, vijanden en een spiegel voor de ander. Vanuit de vraag: wie zijn ze en wie willen ze voor elkaar zijn?
Smoezen met… Don Duyns
“Een nieuwe tekst over hoe de tijd voorbijraast en je - voor je er erg in hebt - al een heel eind gevorderd bent in je leven.” Don Duyns
Lees hier het hele interview
Speeldata
26 oktober t/m 20 november in Theater Bellevue
Première: zaterdag 30 oktober 2021
theaterbellevue.nl/sloopkogel
Credits
tekst Don Duyns spel Harm van Geel, Ellen Goemans muziek Django Duijns (Pale Puma) regieadvies Jef Van gestel zakelijke ondersteuning Jara Enkelaar


Uit de fotoserie ‘Lunchtheater 2021 – 2022’ (Foto: Benning & Gladkova)
Bellevue Lunchtheater
Het Bellevue Lunchtheater is al ruim 30 jaar dé schrijfwerkplaats van Nederland. Een springplank voor nieuw, debuterend schrijftalent en een proeftuin voor oude rotten. De voorstellingen zijn dagelijks te zien om 12:30 uur in de historische Paloni Zaal. Te boeken in combinatie met een luncharrangement van Theatercafé en restaurant De Smoeshaan.