Josephine B, een leven in revue
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15



Persbericht:
Artieste Sandrine grijpt de hoofdrol in een musicalrevue over het leven van de legendarische Josephine Baker.
Sandrine vertolkt de rol van Josephine Baker in de nieuwe versie van JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE.

13 oktober 2021- Antwerpen





Spannende tijden ten huize van Judas TheaterProducties…komend weekend gaat de gelauwerde musical Ganesha-een perfecte god in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Ondertussen blijft het team plannen smeden en kondigen ze fier hun volgende productie aan: Josephine B. - de musicalrevue. Een stuk geschreven door Frank Van Laecke, Allard Blom en eigen muziek gecomponeerd door Sam Verhoeven. Tien jaar geleden ging deze musicalrevue over het leven van de legendarische revue-artieste én verzetsheldin Josephine Baker in première. Hoog tijd voor een reprise 2.0. met niemand minder dan artieste Sandrine in de hoofdrol. Martin Michel staat in voor de regie van deze meeslepende voorstelling en Arno Bremers mag opnieuw uitpakken met de prachtigste kostuums. Sandrine zal niet alleen op het podium staan. Zij wordt vergezeld door een mannenensemble. We houden nog even geheim wie hier de honneurs zal waarnemen. Josephine B. - de musicalrevue gaat in première op 6 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.


REGISSEUR MARTIN MICHEL KIEST MET VOLLE OVERTUIGING VOOR DEZE BIJZONDERE MUSICALREVUE.

Regisseur Martin Michel is opgetogen over de plannen om Josephine B. opnieuw op de planken te brengen: “Iedereen heeft wel een beeld bij een icoon als Josephine Baker. Haar levensverhaal is zo boeiend, zo vol verrassingen dat het zeker de moeite loont om haar verhaal nog eens te vertellen. Nieuwe muziek wordt gemengd met enkele van de bestaande nummers van Josephine Baker. We kijken met een moderne, frisse blik en kiezen voor de vorm van een revue. “Revue” en “Josephine Baker” zijn immers onafscheidelijke begrippen.”
Sandrine kijkt er naar uit om in de huid van Josephine Baker te kruipen: “Josephine Baker was een pionier. Een artieste die geloofde dat alles kon. Ze trok van de ghetto in Amerika naar Parijs om armoede en misbruik te ontvluchten. Ze kwam op voor de mensenrechten, werd een spion voor Jacques Abtey tijdens de W.O. II en vocht tegen rassendiscriminatie en voor haar regenboogkinderen. Het is een eer om in de huid te kruipen van zo een sterke, charismatische, intrigerende vrouw. Een vrouw die tien levens heeft gehad. Ze was een ‘triple threat’ zoals ze dat noemen. Ze kon evengoed zingen als dansen en acteren.”
JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE - een wervelende voorstelling over het leven van Josephine Baker.
“Josephine B. - de musicalrevue” vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent niet de dans in het pikante bananenrokje? Dè grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. En daarna gaat het snel. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks aan mannen. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Maar Josephine was geenszins oppervlakkig. Van het begin af aan wendde zij haar roem aan om de positie van zwarte mensen te verbeteren waardoor de revuester uitgroeit tot een boegbeeld binnen de kwestie van de rassendiscriminatie in Amerika. Een revuester geeft je geen eigen musical. Natuurlijk niet. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende revue over haar eigen leven. Van het begin in armoede tot het einde: gestorven tussen de recensies van haar laatste show in een Parijse hotelkamer. En natuurlijk alles er tussenin: haar verzetsdaden tijdens W.O. II, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar huwelijken, haar verlangen naar een kind, haar successen en flops op het podium. Bekende songs als J’ai Deux Amours en Then I’ll Be Happy komen uiteraard aan bod maar worden aangevuld met twintig nieuwe songs.

BIO SANDRINE

Sandrine Van Handenhoven staat bekend als veelzijdige zangeres. Muzikaal hoeft ze na al die jaren niemand meer te overtuigen. Ze werd ontdekt in 2004 tijdens het VTM-programma “Idool”. Sandrine haalde toen de finale niet, maar kreeg wel een platencontract. Sinds dan bracht ze verschillende singles en albums uit en was ze te zien op alle grote podia in binnen- en buitenland. In 2008 werd ze tweede bij de preselecties van Eurosong met het nummer “I feel the same way”. Sandrine presenteerde verschillende televisieprogramma’s en was ook een jaar te zien als omroepster op Eén. Ze maakte haar filmdebuut in de komedie “Wat mannen willen” en leende haar stem uit aan Tiana in de Disneyfilm “De prinses en de kikker”. Deze muzikale duizendpoot speelde hoofdrollen in de musicals “Notre Dame de Paris”, “Dreamgirls” en “Zoo of life”. Ze is ook regelmatig te gast in het populaire “Hotel Vocal” in het Fakkeltheater.

JUDAS THEATERPRODUCTIES GAAT DEZE WEEK IN PREMIERE MET DE BEKLIJVENDE MUSICAL “GANESHA - EEN PERFECTE GOD”.

Eindelijk gaat de langverwachte herwerking van hun succesproductie “Ganesha – Een perfecte god” in première in het Fakkeltheater. Regisseur Martin Michel legt de laatste hand aan deze creatie tijdens de repetities met Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave. “Ganesha - Een perfecte god” vertelt het verhaal van twee vriendinnen die naar India reizen. Tijdens de reis komt het publiek te weten welke geheimen deze dames met zich meedragen. De musical is vanaf 15 oktober 2021 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE
JOSEPHINE B. - DE MUSICALREVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
SPEELDATA
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00
                9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00
Schoolvoorstellingen: 28 en 29 oktober 2022 om 13u30

RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – http://www.judas.be




[ Gewijzigd: 02 May 2022 08:38 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 02 May 2022 08:37 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


Persbericht:
JUDAS ONTHULT DE VOLLEDIGE CAST VAN JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE.
Zij schitteren vanaf oktober naast artieste Sandrine in JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE, een musical over het leven van Josephine Baker!

27 april 2022- Antwerpen

Een jonge en getalenteerde cast met vertrouwde gezichten en nieuwe, frisse namen.
Judas TheaterProducties maakt met trots de volledige cast bekend voor hun volgende productie JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE. Judas TheaterProducties brengt geen herneming, maar gaat voor een volledig nieuwe versie met een aangepast script, extra veel muziek, een ander decor, frisse kostuums en uiteraard ook een volledig nieuwe cast.
Regisseur Martin Michel gaat in mei aan de slag met artieste Sandrine in de hoofdrol en met een mooie reeks namen in de hoofdcast. Sandrine wordt immers geflankeerd op de scène door een mannenensemble van acht acteurs: Juan Gerlo, Bob Van De Weijdeven, Matthew Michel, Kobe Van Herwegen, Ian Schelfaut, Victor Lammertijn, Victor Marinus en Leo-Alexander Hewitt. Zij worden begeleid door een zes-koppig liveorkest. Martin blikt enthousiast vooruit: “Ik ben heel blij dat we er opnieuw in geslaagd zijn om een topcast en een fantastisch creatief team bij elkaar te krijgen. Wat een cadeau om mee te werken!”
Frank Van Laecke en Allard Blom schreven een nieuw script en teksten. Sam Verhoeven componeerde eigen muziek over het leven van de legendarische revue-artieste én verzetsheldin Josephine Baker. Arno Bremers mag opnieuw uitpakken met de prachtigste kostuums.
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE gaat in première op 6 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.


JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE - een gloednieuwe creatie over het leven van Josephine Baker.


Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST
• Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
• Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
• Matthew Michel als Pepito Abatino
• Juan Gerlo als Paul Collin
• Bob van de Weijdeven als Jacques Abtey
• Victor Marinus als Walter Winchell
• Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
• Ian Schelfaut - ensemble
• Victor Lammertijn - ensemble

VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 20 en 21 oktober 2022 om 13u30, opties op 27 en 28 oktober 2022

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – http://www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

TOURNEE
Tussen 7 november en 18 december 2022 trekt “Josephine B.” op tournee langs enkele culturele centra doorheen Vlaanderen. De exacte data en locaties worden later bekendgemaakt… Voor info en boekingen: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – http://www.judas.be
• Tickets try-out: €25,00
• Tickets parterre: €34,00
• Tickets balkon: €29,00
• VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

  [ # 2 ] 11 August 2022 06:13 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

SANDRINE, JUAN GERLO EN KOBE VAN HERWEGEN TE ZIEN OP ZONDAG 28 AUGUSTUS IN SNEAK PEEK “JOSEPHINE B” TIJDENS HET CULTUURWEEKEND IN ANTWERPEN.

8 augustus 2022- Antwerpen

SANDRINE, JUAN GERLO EN KOBE VAN HERWEGEN TE ZIEN IN SNEAK PEEK “JOSEPHINE B” TIJDENS HET CULTUURWEEKEND OP ZONDAG 28 AUGUSTUS.
Op 27 en 28 augustus 2022 is het opnieuw Cultuurweekend in Antwerpen. In de Rode Zaal van het Fakkeltheater zijn verschillende toonmomenten te zien.
Een deel van de cast van “Josephine B” zal een voorsmaakje geven. Niemand minder dan Sandrine, Kobe Van Herwegen en Juan Gerlo zullen om 14u en om 14u30 spelen in de Rode Zaal op zondag 28 augustus.
De toegang tot het toonmoment is gratis, je hoeft alleen je ticket op voorhand te komen ophalen in de Rode Zaal. Dit kan al vanaf 10u.

PREMIERETICKETS TE WINNEN OP DE GROENPLAATS OP ZONDAG 28 AUGUSTUS.
Judas TheaterProducties zal samen met Au Fond Producties en InTeam Producties een grote stand hebben op de Groenplaats. Om 15u15 zullen Sandrine, Juan Gerlo en Kobe Van Herwegen Bingo spelen met het aanwezige publiek. De winnaar van deze Bingo zal uitgenodigd worden op de première van “Josephine B” op donderdag 6 oktober 2022.

Josephine B.
“Josephine B.” met in de hoofdrollen Sandrine, Kobe Van Herwegen, Matthew Michel en Juan Gerlo is te zien vanaf 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en op tournee door Vlaanderen.

Meer info: http://www.judas.be



JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE - een gloednieuwe creatie over het leven van Josephine Baker.


Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST
• Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
• Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
• Matthew Michel als Pepito Abatino
• Juan Gerlo als Paul Collin
• Bob van de Weijdeven als Jacques Abtey
• Victor Marinus als Walter Winchell
• Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
• Ian Schelfaut - ensemble
• Victor Lammertijn - ensemble

VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 20 en 21 oktober 2022 om 13u30, opties op 27 en 28 oktober 2022

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – http://www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

TOURNEE
Tussen 7 november en 18 december 2022 trekt “Josephine B.” op tournee langs enkele culturele centra doorheen Vlaanderen. De exacte data en locaties worden later bekendgemaakt… Voor info en boekingen: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – http://www.judas.be
• Tickets try-out: €25,00
• Tickets parterre: €34,00
• Tickets balkon: €29,00
• VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

  [ # 3 ] 14 September 2022 10:50 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15



PERSBERICHT: DE CAST VAN ‘JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE’ BELOOFT MET DEZE VOORSTELLING EEN WARE ODE AAN ICOON JOSEPHINE BAKER

Sandrine en cast brengen het leven van revue-artieste, verzetsheldin, activiste en regenboogmoeder Josephine Baker tot leven

8 september 2022- Antwerpen
Op donderdag 8 september verliet de cast van Josephine B. - een leven in revue de repetitieruimte om de aanwezige pers in het Theatercafé van het Fakkeltheater te laten genieten van een showcase van de voorstelling, dit in ware “roaring twenties” stijl.
“Het is hard werken,” vertelt regisseur Martin Michel, “maar we zitten op schema en het wordt een prachtige voorstelling. Volgende week trekken we zelfs de studio in om een CD op te nemen.”

Producent Sam Verhoeven voegt daar aan toe: “Deze voorstelling is niet zomaar een weerslag van één van de bekendste artiestes die wereldwijd beroemd werd met haar act in het bananenrokje, deze voorstelling is een ode aan het “icoon” Josephine Baker. Zij was verzetsheldin, een indrukwekkende mensenrechtenactiviste die schouder aan schouder stond met de legendarische Martin Luther King én bovendien was ze ook nog eens een zorgzame moeder voor haar “rainbow tribe”. Meer dan terecht kreeg ze vorig jaar nog de grootste eer toegewezen in het Parijse Panthéon voor haar verdiensten.”

Artieste Sandrine, die de hoofdrol op zich neemt, bracht samen met de cast enkele nummers uit de voorstelling, Leef het leven (nieuwe song door voltallige cast), gevolgd door Josephine (door Juan Gerlo) en de vernieuwde song Nooit met jou te zijn (duet door Sandrine & Matthew Michel). De voltallige cast sloot af met een classic van La Baker zelf, J’ai deux amours. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze allerlaatste creatie van producent Judas TheaterProducties. JOSEPHINE B.- EEN LEVEN IN REVUE gaat van start op 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Meer info: http://www.judas.be


JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE - een gloednieuwe creatie over het leven van Josephine Baker.


Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST
• Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
• Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
• Matthew Michel als Pepito Abatino
• Juan Gerlo als Paul Collin
• Aaron De Veene als Jacques Abtey
• Victor Marinus als Walter Winchell
• Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
• Ian Schelfaut - ensemble
• Victor Lammertijn - ensemble

VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1, 4 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 20 en 21 oktober 2022 om 13u30, opties op 27 en 28 oktober 2022

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – http://www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

TOURNEE
Tussen 7 november en 8 december 2022 trekt “Josephine B.” op tournee langs enkele culturele centra doorheen Vlaanderen.

TOURNEE
• GC De Volkskring Lede - donderdag 10 november 2022 - 20u00 - http://www.volkskring.lede.be
• CC Beringen - zaterdag 12 november 2022 - 20u15 - http://www.ccberingen.be
• CC Brugge - zondag 13 november 2022 - 15u00 - http://www.ccbrugge.be
• CC Zwaneberg Heist-o/d-Berg - vrijdag 18 november 2022 - 20u00 - http://www.zwaneberg.be
• CC De Werf Aalst - zaterdag 26 november 2022 - 20u00 - http://www.ccdewerf.be
• CC De Adelberg Lommel - zaterdag 3 december 2022 - 20u15 - http://www.ccdeadelberg.be
• CC Lanaken - donderdag 8 december 2022 - 20u15 - http://www.lanaken.be/cultureelcentrum 
Voor info en boekingen: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – http://www.judas.be
• Tickets try-out: €25,00
• Tickets parterre: €34,00
• Tickets balkon: €29,00
• VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

  [ # 4 ] 23 September 2022 03:31 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15



PERSBERICHT: JUDAS THEATERPRODUCTIES NEEMT CD OP MET ALLE SONGS UIT “JOSEPHINE B - EEN LEVEN IN REVUE”

Sandrine en cast zingen alle songs in over het leven van revue-artieste, verzetsheldin, activiste en regenboogmoeder Josephine Baker

21 september 2022- Antwerpen





foto’s @benjaminldemulder

KLIK HIER VOOR DE VIDEO: OPNAMES CD

De voorbije week verbleef de voltallige cast van Josephine B. - een leven in revue bij Record Office in Sint-Niklaas voor de CD-opname van alle liedjes uit de musicalrevue die op 6 oktober in première gaat. Alle nieuwe liedjes werden gecomponeerd door Sam Verhoeven met arrangementen van Thomas Vanhauwaert. De liedjesteksten zijn van de hand van Allard Blom. Er werden maar liefst 16 songs ingezongen. Een 19-koppig orkest maakt het plaatje compleet. Een mooi souvenir voor de musicalfans die ook de allerlaatste productie van Judas TheaterProducties nog eens willen beluisteren na de theatervoorstelling.

Natuurlijk worden, net zoals in “JOSEPHINE B.-EEN LEVEN IN REVUE”, ook enkele originele songs van Josephine Baker ten gehore gebracht. Het volledige album is vanaf 1 oktober te koop aan 19 euro in het theater bij elke voorstelling van “Josephine B. - een leven in revue” en tevens in de webshop van http://www.judastheaterproducties.be.
Zo is alweer een nieuwe stap gezet richting de langverwachte première op 6 oktober. Regisseur Martin Michel en zijn cast met Sandrine in de hoofdrol als Josephine Baker, duiken opnieuw het Fakkeltheater in voor die laatste, rechte lijn naar de première.  De voorstelling is te zien in het Fakkeltheater van 1 oktober tot en met 6 november. Nadien verhuist de musicalrevue van de Rode Zaal naar enkele theaters en culturele centra doorheen Vlaanderen.

http://www.judastheaterproducties.be


foto’s @benjaminldemulder

JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
Original 2022 cast recording
1. Leef Het Leven
Josephine & ensemble
2. Les Années Folles
Josephine & ensemble
3. Josephine
Collin & Josephine
4. La Danse Sauvage
Ensemble
5. Volg Mij / J’ai Deux Amours
Pepito & Josephine
6. Als Je Naar Me Lacht
Josephine
7. Nooit Met Jou Te Zijn
Josephine & Pepito
8. Paris Paname
Josephine & ensemble
9. La Baker
Josephine & ensemble
10. Don’t Touch My Tomatoes
Josephine
11. Wij Zijn Samen
Josephine & Jo
12. I’m Feeling Like A Million
Josephine & ensemble
13. Zagen
Josephine & Walter Winchell
14. De Regenboog - Ensemble
15. Quand Je Pense A Ca
Josephine
16. Bows / Leef Het Leven (reprise)
Josephine & ensemble

foto’s @benjaminldemulder

Alle muziek werd gecomponeerd door Sam Verhoeven, met uitzondering van: J’ai Deux Amours, Paris Paname, Don’t Touch My Tomatoes, I’m Feeling Like A Million en Quand Je Pense À Ça. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze allerlaatste creatie van producent Judas TheaterProducties. “JOSEPHINE B.- EEN LEVEN IN REVUE” gaat van start op 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Meer info: http://www.judas.be



JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE - een gloednieuwe creatie over het leven van Josephine Baker.


Josephine B. vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse? Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren ’20 maakt Josephine haar debuut op Broadway om zo de eerste zwarte ‘superster’ te worden. Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse Verzet. Evenzeer gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar eigen turbulente leven.

PRAKTISCHE INFO - JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE
JOSEPHINE B. - EEN LEVEN IN REVUE is te zien van 6 oktober tot en met 6 november 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

PRODUCENT: JUDAS THEATERPRODUCTIES

CAST
• Sandrine Van Handenhoven als Josephine Baker
• Kobe Van Herwegen als Jo Bouillon
• Matthew Michel als Pepito Abatino
• Juan Gerlo als Paul Collin
• Aaron De Veene als Jacques Abtey
• Victor Marinus als Walter Winchell
• Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King
• Ian Schelfaut - ensemble
• Victor Lammertijn - ensemble

VOORSTELLINGEN
Try-outs: 1, 4 en 5 oktober om 20u00 en 2 oktober om 15u00
Première: 6 oktober 2022 om 20u00
Voorstellingen: 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 oktober en 3, 4, 5 november 2022 om 20u00

9, 16, 23, 30 oktober en 6 november 2022 om 15u00

Schoolvoorstellingen: 20 en 21 oktober 2022 om 13u30, opties op 27 en 28 oktober 2022

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – http://www.judas.be
Tickets try-out: €25,00
Tickets parterre: €34,00
Tickets balkon: €29,00
VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

TOURNEE
Tussen 7 november en 8 december 2022 trekt “Josephine B.” op tournee langs enkele culturele centra doorheen Vlaanderen.

TOURNEE
• GC De Volkskring Lede - donderdag 10 november 2022 - 20u00 - http://www.volkskring.lede.be
• CC Beringen - zaterdag 12 november 2022 - 20u15 - http://www.ccberingen.be
• CC Brugge - zondag 13 november 2022 - 15u00 - http://www.ccbrugge.be
• CC Zwaneberg Heist-o/d-Berg - vrijdag 18 november 2022 - 20u00 - http://www.zwaneberg.be
• CC De Werf Aalst - zaterdag 26 november 2022 - 20u00 - http://www.ccdewerf.be
• CC De Adelberg Lommel - zaterdag 3 december 2022 - 20u15 - http://www.ccdeadelberg.be
• CC Lanaken - donderdag 8 december 2022 - 20u15 - http://www.lanaken.be/cultureelcentrum 
Voor info en boekingen: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
RESERVEREN & TICKETS 070 / 246 036 – http://www.judas.be
• Tickets try-out: €25,00
• Tickets parterre: €34,00
• Tickets balkon: €29,00
• VIP-tickets: €44,00 (drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen in de zaal, programma)

  [ # 5 ] 09 October 2022 09:46 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Op donderdag 6 oktober, was het zover… de allerlaatste premièrevoorstelling van producent Judas TheaterProducties stond op het programma in het Fakkeltheater.  Met de voorstelling Josephine B. - een leven in revue liet de producent maar al te graag zien hoe je kan stoppen in stijl met een ware apotheose. Het aanwezige publiek was dan ook laaiend enthousiast en bedacht het hele team en de cast met een staande ovatie. Regisseur Martin Michel, auteurs Frank Van Laecke en Allard Blom en componist Sam Verhoeven blikken trots terug op de prestatie van deze cast met Sandrine in een gouden hoofdrol als Josephine Baker.

Producent Sam Verhoeven mag meteen ook twee extra voorstellingen aankondigen op 22 en 29 oktober, telkens om 15 uur: “Na de try-outs en op deze première zijn de reacties hartverwarmend. Judas is toe aan zijn laatste hoofdstuk, maar dat wordt meteen één van de mooiste van allemaal.”
Momenteel zijn al meer dan 60% van de tickets verkocht. Wie er bij wil zijn, mag niet te lang meer wachten, want op 8 december valt het doek definitief. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze allerlaatste creatie van producent Judas TheaterProducties. JOSEPHINE B.- EEN LEVEN IN REVUE gaat van start op 1 oktober 2022 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Meer info: http://www.judas.be