Maakers gezocht voor muziektheaterproductie Zauberflöte: wat als de leugen regeert
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13551
Geregistreerd  2002-11-15

Nederlandse Reisopera en Theatermakerij Enschede zoeken jonge acteurs, zangers en muzikanten
Maakers gezocht voor muziektheaterproductie Zauberflöte: wat als de leugen regeert

Jongeren in Oost-Nederland die van muziektheater houden opgelet! De Maakers zijn op zoek naar acteurs, zangers, muzikanten en andere creatievelingen (leeftijd 15-25 jaar) voor hun derde productie Zauberflöte: wat als de leugen regeert. Meedoen aan De Maakers betekent zelf meeschrijven, componeren, zingen, spelen, muziek maken, onder begeleiding van professionals. De voorstelling speel je in de zomer van 2022 zes maal, ergens in Twente.
Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden voor de eerste auditiedag op 28 november in Enschede via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

DE MAAKERS
De Maakers is een samenwerkingsproject tussen de Theatermakerij en de Nederlandse Reisopera, beide gevestigd in Enschede. De muziektheatergroep wisselt jaarlijks van samenstelling. Onder begeleiding van theaterprofessionals maken de jongeren in een half jaar een eigen muziektheatervoorstelling die zes keer gespeeld wordt in theaters in Twente in de zomer van 2022.

Bij de keuze van de voorstelling wordt uitgegaan van de thematiek van een opera die de Reisopera op het programma heeft staan: in seizoen 2021/22 is dit W.A. Mozarts opera Die Zauberflöte.
In seizoen 2019/20 produceerden De Maakers de korte film Orpheus: durf jij los te laten? en vorig seizoen werd Tristan en Isolde: als liefde gevaarlijk wordt zes maal uitgevoerd in juli 2021, op een buitenlocatie bij de Watertoren in Enschede.

EIGEN INBRENG EN IDEEËN
Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij De Maakers niet alleen om spelen, maar juist ook om het maken. Het zijn de inbreng en ideeën van de jongeren zelf die de basis vormen voor het script en
de muziek. Ze worden uitgedaagd kritisch te kijken naar de meest uiteenlopende verhalen, van
Griekse mythologieën tot vroegmoderne opera’s en nieuw bedachte verhalen, en zich te buigen over wezenlijke vragen. Op welke manieren zijn de soms wel eeuwenoude verhalen vandaag de dag nog relevant? De werkwijze kan daarom gekenmerkt worden als een wisselwerking tussen de jongeren, regisseurs, tekstschrijver en componist.

BEGELEIDING VAN THEATERPROFESSIONALS
Het script voor Zauberflöte wordt geschreven door Jorieke Abbing. Thijs Borsten maakt een aantal composities en coacht de Maakers bij het maken van hun eigen composities. De regie is in handen van Harold Schraven, als spelcoach is Dolf van Langelaar aangetrokken. Christoph Mac Carty is, net als voorgaande jaren, zangcoach. Stijn Bolhuis zorgt voor het integreren van bewegend beeld in de voorstelling. Karine Roldaan is tevens initiatiefneemster van De Maakers en artistiek leider. Ze zal samen met Nadieh Tigchelaar de jonge talenten begeleiden.

AANMELDEN EN REPETITIES
Acteurs, muzikanten, zangers en andere creatievelingen (leeftijd 15-25 jaar) die belangstelling hebben kunnen zich opgeven voor de eerste auditiedag op 28 november in Enschede via .(JavaScript must be enabled to view this email address).
De repetities zijn aanvankelijk één keer per week op zondag. Later wordt dat opgeschroefd naar twee keer per week, de première vindt plaats in juni in Schouwburg Hengelo in de zomer van 2022.
De deelnamekosten bedragen €25,- voor het hele seizoen. Hier staan onder meer een half jaar lang begeleiding van professionele acteurs, regisseurs en muzikanten, verschillende masterclasses maar bovenal een unieke ervaring tegenover. Ouders en/of verzorgers van jongeren onder de 18 die heel graag aan dit project willen deelnemen maar waarvoor het financieel niet haalbaar is kunnen een beroep doen op het sport- en cultuurfonds.

INFORMATIE
Meer informatie over De Maakers is te vinden op http://www.reisopera.nl of www.theatermakerij.nl. Er kan ook contact worden opgenomen met Karine Roldaan via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 06 41 21 72 04