Lofconcert voor Rotterdammers
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Lofconcert voor Rotterdammers die het verdienen om gezien te worden
Een lofconcert voor Rotterdammers. Met dit initiatief worden Rotterdammers die ongemerkt het verschil maken voor anderen, muzikaal in het zonnetje gezet. Gesteund door stichting Droom & Daad, brengen de Rotterdamse singer songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet een persoonlijke ode met speciaal hiervoor geschreven liedjes. Op zondag 27 maart vindt om 15.00 uur het concert plaats in Kantine Walhalla. Kaarten zijn te bestellen via sannejoyce.com.

In Rotterdam wonen zoveel mensen die het verdienen om gezien te worden. Gezien te worden om wie ze zijn en wat ze voor anderen en de stad betekenen. Ze doen het gewoon, vaak onopgemerkt, onbaatzuchtig.

De Rotterdammers die in samenwerking met maatschappelijke organisaties zijn uitgekozen voor het concert maken ieder op hun eigen manier het verschil voor een ander. Zo brengt Theo iedere week via de BuurtBuik maaltijden rond voor buurtbewoners in de Tarwewijk. Zet ‘onwijze moeder’ Roshnie zich belangeloos in voor voorlichting aan andere moeders in de wijk Pendrecht samen met wijkagent Thomas. Kijkt Ger in IJsselmonde actief uit naar medebewoners, door iedere dag een praatje te maken, een bakkie te doen en het groen bij te houden. Helpt Margareth als ervaren mantelzorger om zorg en onderwijs voor kinderen met een zorgvraag zoals haar dochter beter te organiseren. En motiveert Alex, een jongere die zelf met verschillende uitdagingen te maken heeft gehad, nu andere jongeren om de juiste stappen te zetten. Deze bijzondere mensen staan symbool voor alle Rotterdammers die de stad maken tot wie zij is.

Over ons
• Singer-songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet zijn de initiatiefnemers. Sinds 2015 schrijven zij liedjes voor persoonlijke gelegenheden. Door de jaren heen merkten zij hoe waardevol dit wordt ervaren. De blijdschap en erkenning die de liedjes geven zetten zij nu in voor het hoorbaar maken van betekenisvolle verbindingen tussen mensen en organisaties.