Efteling in Concert
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Cinema in Concert en Metropole Orkest brengen ‘Efteling in Concert’ op 22 januari 2023 naar Antwerpse Lotto Arena
Een muzikale ode langs 70 jaar Efteling-geschiedenis


In 2022 bestaat de Efteling 70 jaar. Het attractiepark staat een sprookjesachtig jaar te wachten. Reden voor een heel bijzonder feest met een hoofdrol voor muziek. Het Metropole Orkest, Cinema In Concert en de Efteling slaan de handen in elkaar en presenteren ‘Efteling in Concert’. Een magische show vol iconische Efteling-muziek brengt de betoverende Efteling-beleving naar de concertzaal. ‘Efteling in Concert’ wordt niet alleen in Nederland opgevoerd, maar strijkt op 22 januari 2023 ook neer in de Antwerpse Lotto Arena. De preregistratie voor tickets start op 24 maart via http://www.cinemainconcert.nl/efteling. De reguliere voorverkoop start op 16 april.


De Efteling mag met recht Nederlands cultureel erfgoed worden genoemd en is ook meer dan een begrip in België. Het park, de attracties en de muziek van het park zitten in het collectieve hart van de Lage Landen. Tijdens ‘Efteling in Concert’ wordt een muzikale en visuele ode aan het park gebracht, waarin bezoekers worden meegenomen langs memorabele hoogtepunten uit de geschiedenis van het park. Het Metropole Orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere bezoeker op majestueuze wijze tot leven komt. Van de grootse en magische sfeer van Symbolica, tot de duistere Danse Macabre van het Spookslot en van de iconische muziek van de Indische Waterlelies tot de avontuurlijke klanken van Raveleijn, jong en oud waant zich direct in de Wereld vol Wonderen die de Efteling is. Bezoekers dromen weg bij de gedragen melodieën van Droomvlucht of worden opgezweept door de Oosterse muziek van Fata Morgana. Van muziek uit de beginjaren tot nu en van de onbekende parels tot voor eeuwig aan de Efteling verbonden werken die iedereen kan dromen. ‘Efteling In Concert’ bestrijkt alle herinneringen aan het legendarische park en creëert tegelijk nieuwe.
“De imposante muziek van de Efteling brengt bij iedereen een nostalgisch gevoel naar boven”, aldus Stijn Ceelen, co-founder van Cinema In Concert. “Je waant je terug in je kindertijd en beleeft de magie van het park met dezelfde verwondering als toen. Dat gevoel is de basis van de show. ‘Efteling in Concert’ wordt een unieke muzikale én visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark. Een sprookjesachtig uitje om nooit meer te vergeten!”
“In de Efteling klinkt al sinds de opening in 1952 muziek, die heel belangrijk is voor de beleving in het park. Wie werd niet betoverd door de muzikale paddenstoelen in het Sprookjesbos?”, aldus Algemeen Directeur Fons Jurgens. “Ik ben er enorm trots op dat we juist in ons jubileumjaar samen mogen werken met het gerenommeerde Metropole Orkest voor een muzikale ode aan de Efteling. Een prachtig verjaardagscadeau waar heel veel mensen van zullen genieten!”
Geïnteresseerden in ‘Efteling in Concert’ kunnen vanaf vandaag inschrijven voor een preregistratie via http://www.cinemainconcert.nl/efteling. Vanaf 9 april krijgen zij de kans om de eerste tickets te kopen. De reguliere voorverkoop van ‘Efteling in Concert’ start op 16 april.
15 oktober 2022 – Brabanthallen | Mainstage
Matinee: 16.30 uur / avondvoorstelling: 20.00 uur
29 oktober 2022 - Rotterdam Ahoy | RTM Stage
Avondvoorstelling 20:00 uur
22 januari 2023 - Lotto Arena | Antwerpen
Avondvoorstelling 20:00 uur

Over Metropole Orkest
Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en heeft met zijn unieke bezetting een voortrekkersrol. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock, Caro Emerald, Within Temptation en Bono maar ook met hedendaagse talenten als Snarky Puppy, Jacob Collier en Gregory Porter.
Het MO produceerde in de afgelopen 70 jaar meer dan 150 albums en werkte mee aan duizenden radio- en tv-uitzendingen. Dat betekent dat er jaarlijks meer dan 600 arrangementen gemaakt worden in de diverse genres. In de afgelopen jaren werd het orkest maar liefst 21 keer genomineerd voor een Grammy en werkte het mee aan 4 Grammy-winnende producties. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het MO een onmiskenbare sound, stijl en identiteit.

Over Cinema in Concert
Cinema in Concert organiseert film-, muziek- en concertervaringen in Nederlandse en Belgische concertzalen zoals het Concertgebouw, Stadsschouwburg Antwerpen en Rotterdam Ahoy. Bekend geworden door unieke filmconcerten waarin bijzondere films op een groot scherm worden afgespeeld, terwijl een symfonieorkest de onvergetelijke filmmuziek live ten gehore brengt. In samenwerking met onder andere Universal Pictures, Wizarding World (Harry Potter) en National Geographic worden bijzondere films tot leven gebracht en wordt jong en oud meegesleurd in een muzikale reis en wervelende cinema-ervaring.

Over de Efteling
Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes en een speeltuin, is in zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat. Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, probeerden hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties of overnachten in de vakantieparken en hotels van de Efteling.