1 of 11 |  1 2 3 >  Last ›
Les Miserables 2023
change_status
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  215
Geregistreerd  2009-05-01

https://www.ad.nl/show/iconische-musical-les-miserables-terug-op-nederlandse-planken~a7be6e53/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

De Graaf en Cornelissen brengen Les Miserables in 2023. Ze starten in Carré, daarna volgt een tour door het land.

“In de nieuwe versie gaan onder anderen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thenardier) en Channah Hewitt (Fantine) spelen”

  [ # 1 ] 19 April 2022 06:03 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Goed bericht! Ik vond ook nog Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette).

Grappig Freek na 15 jaar nu als Javert. Benieuwd wie Marius en mr. Thenardier gaan spelen.

Erwin van Lambaart is adviseur ving ik ergens op. Fijn dat hij zich nog inzet voor het mooie theatervak.

  [ # 2 ] 19 April 2022 06:23 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Ik kon me laatst vaag herinneren dat er al een kleine geruchtenstroom over Les Mis in ‘23 hier op gang was gekomen, maar kon toen het topic niet meer terugvinden. Waarschijnlijk op verzoek verwijderd met deze aankondiging in aantocht ;) Ze zullen toch wel langer dan die paar weken gaan spelen?!

Ben in ieder geval erg benieuwd naar de voorstelling in de nieuwe versie! Ellen als Mme Thenardier en Vajèn als Eponine zie ik meteen voor me. Freek als Javert vind ik ook interessante casting, dat moet volgens mij wel goedkomen. Leuk dat hij terug mag keren naar zijn “debuutvoorstelling”. Milan als Valjean vind ik eerlijk gezegd heel wat minder evident, maar laten we een open blik houden. Iemand al wat opgevangen over een mogelijke Marius of Thenardier?

  [ # 3 ] 19 April 2022 11:02 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1109
Geregistreerd  2005-08-14

Wat wordt dit, Les Mis in een trappenhuis? Vindt het wel een aderlating om Natascha Molly niet als Eponine te casten!

  [ # 4 ] 19 April 2022 11:43 PM
Avatar
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  22
Geregistreerd  2019-06-29

Judaz - 19 April 2022 11:02 PM

Wat wordt dit, Les Mis in een trappenhuis? Vindt het wel een aderlating om Natascha Molly niet als Eponine te casten!

Ze gebruiken het huidige West End decor en ik heb ook vernomen dat er een live orkest van 16 (!) man de muziek gaat verzorgen. Ik ben ook verbaasd dat De Graaf & Cornelissen dit gaat produceren, maar dit ademt een grootsheid die Les Miserables zou moeten hebben.

   Handtekening   

Onarchy how you say, how you say, anarchy?

  [ # 5 ] 20 April 2022 12:15 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Judaz - 19 April 2022 11:02 PM

Vindt het wel een aderlating om Natascha Molly niet als Eponine te casten!

Moest even denken wie is dit ook al weer maar het kwartje viel snel. Misschien heeft ze wel een belangrijke rol te pakken bij een Stage Entertainment voorstelling?? Haar “Heel alleen” was geweldig!
https://www.youtube.com/watch?v=KOM6JItIMdI

[ Gewijzigd: 20 April 2022 12:22 AM by Hanstmf ]
  [ # 6 ] 20 April 2022 07:14 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  130
Geregistreerd  2012-04-19

Zojuist in de nieuwsbrief van het Chassé Theater het bericht dat Les Misérables ook naar het Chassé komt in de zomer van 2023:

Les Misérables

In de zomer van 2023 komt de musical der musicals Les Misérables naar het Chassé Theater. Via onze VerKlapper ben jij als eerst op de hoogte wanneer de verkoop voor deze musical start. En dat kan wel eens sneller zijn dan dat je denkt.

Geef je dus op en verzeker je zo van de beste plekken!

  [ # 7 ] 24 April 2022 10:42 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1099
Geregistreerd  2010-04-28

Verrassende namen!
Wie haken ze van stal voor meneer Thenardier ?
In London staat Sake Weijers al jaren op West End in Les Miz, zou deze Brabander naar Nederland komen om het ook hier te spelen.

  [ # 8 ] 30 April 2022 10:24 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  926
Geregistreerd  2009-02-23

Van 22 maart tot en met 10 april 2023 ook in het nieuwe Luxor Theater te zien!

[ Gewijzigd: 30 April 2022 10:27 AM by MusicalN ]
  [ # 9 ] 02 May 2022 08:22 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt megaproductie naar Nederland
Musicallegende Les Misérables terug in Koninklijk Theater Carré

Vandaag hebben producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen bekend gemaakt dat zij in samenwerking met Erwin van Lambaart als speciaal adviseur, Cameron Mackintosh’s nieuwe productie van Les Misérables na ruim dertig jaar terugbrengen in Koninklijk Theater Carré, waar toentertijd Nederlandse musicalgeschiedenis werd geschreven. Van 1 tot en met 19 maart 2023 zal Les Misérables in Carré te zien zijn. De première vindt plaats op zondag 5 maart. Opties voor series voorstellingen in een zeer select aantal grote Nederlandse theaters liggen open. Hoofdrollen worden gespeeld door Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette). Vanaf vandaag start de kaartverkoop via eventim.nl.

‘We zijn ongelofelijk trots dat wij als producenten, in één van de eerste landen buiten Engeland, deze nieuwe en wederom uiterst succesvolle versie van Les Misérables mogen brengen. Op het Londense West End is de op de gelijknamige roman van Victor Hugo gebaseerde musical vanaf 1986 onafgebroken te zien en daarmee de langst lopende musical in het Verenigd Koninkrijk. Ook op Broadway was het één van de meest succesvolle musicals ooit en onderscheiden met acht Tony Awards, waaronder die voor beste musical. De productie was te zien in vierentwintig landen en in bijna evenzoveel talen’, aldus creatief producent Hans Cornelissen.

Les Misérables door Boubill & Schönberg is een megaproductie, één van de grootste producties in Nederland ooit. Zo zijn er minimaal 15 trailers nodig om het decor vanuit Engeland naar Amsterdam te kunnen vervoeren. Uiteraard is het een risicovolle onderneming maar producenten en partners hebben er een heilig geloof in dat het Nederlandse publiek deze prachtige, legendarische voorstelling met vele iconische songs juist nu graag weer wil zien.’
In Koninklijk Theater Carré Amsterdam maakten de producenten ook de namen voor de hoofdrollen bekend. Zo zullen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette) te zien zijn in de musical. De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. De Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor Les Misérables wereldwijd, is met zijn team nauw betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.

In de eerste, door Joop van den Ende geproduceerde, Nederlandstalige versie van Les Misérables (1991) waren onder anderen Pia Douwes, Henk Poort, Ernst-Daniel Smit, Joke de Kruijf, Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Danny de Munck te zien. Voor een aantal van hen betekende deze voorstelling een doorbraak.

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Meer informatie en kaartverkoop
Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor de voorstellingen van 1 tot en met 19 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Kaartverkoop via http://www.eventim.nl en www.carre.nl

Na overweldigende start kaartverkoop
Les Misérables keert in de zomer van 2023 terug naar Koninklijk Theater Carré
De legendarische musical Les Misérables zal volgend jaar niet alleen in de maand maart in Koninklijk Theater Carré Amsterdam te zien zijn. Wegens een stormloop op kaarten hebben theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment en de directie van Koninklijk Theater Carré besloten dat er in de maand juli extra voorstellingen van Les Misérables komen.
‘Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt,’ aldus de producenten. ‘Na de bekendmaking afgelopen week dat Les Misérables na ruim dertig jaar terugkeert in Carré ontstond via alle kanalen een run op kaarten. Dat is fantastisch en het bewijs dat het Nederlandse publiek behoefte heeft aan zo een legendarische en grote productie. We hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van deze vernieuwde versie en als dat vertrouwen wordt beloond is dat geweldig.’
Gisteravond tijdens de finale van het twintigste Musical Awards Gala verzorgden castleden uit de twee vorige versies en de nieuwe productie van Les Misérables (Freek Bartels en Milan van Waardenburg) een uniek optreden. ‘De reacties waren overweldigend. Nederland is klaar voor Les Misérables. Daarom is besloten om in de maand juli terug te keren. Tussen 5 en 23 juli komen er twintig extra voorstellingen, waaronder meerdere matinees. Vanaf vandaag kan het publiek ook daarvoor kaarten reserveren.’
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (i.s.m. van Lambaart Entertainment) zijn trots dat Les Misérables in 2023 zes weken lang in Koninklijk Theater Carré zal staan. ‘Met natuurlijk een geweldige cast. Zo zullen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette) te zien zijn in de musical. De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. De Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor Les Misérables wereldwijd, is met zijn team nauw betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.’
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?
Meer informatie en kaartverkoop:
Les Misérables is van 1 t/m 19 maart en van 5 t/m 23 juli 2023 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam te zien. Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor de extra voorstellingen in juli in Carré via http://www.eventim.nl en www.carre.nl

Laush - 19 April 2022 06:23 PM

Ik kon me laatst vaag herinneren dat er al een kleine geruchtenstroom over Les Mis in ‘23 hier op gang was gekomen, maar kon toen het topic niet meer terugvinden. Waarschijnlijk op verzoek verwijderd met deze aankondiging in aantocht 😉

Klopt, een verzoek waar we overigens lang over hebben getwijfeld of we het wel of niet zouden honoreren,

[ Gewijzigd: 02 May 2022 08:44 AM by Jeroen ]
  [ # 10 ] 06 May 2022 02:59 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Les Misérables keert na 14 jaar terug naar Rotterdam

De legende is terug! De musical Les Misérables komt terug naar Rotterdam.
Van 22 maart t/m 10 april 2023 is de legendarische musical te zien in het
nieuwe Luxor Theater. Waar het stuk, geschreven door de Franse schrijve
Victor Hugo in 1862, in 2008 voor maar liefst negen maanden in Luxor te zien
was keert het nu terug met een volledig nieuwe sterrencast, waaronder Freek
Bartels, Ellen Pieters en Vajèn van den Bosch. De hoofdrol van Jean Valjean
wordt gespeelt door Milan van Waardenburg. De kaartverkoop is nu gestart.

HET VERHAAL
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar
gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem
uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven
moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn
vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij
een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het
Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste
wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?
In 2008 was de musical bijna negen maanden exclusief te zien in het nieuwe Luxor
Theater. Deze productie – wereldwijd de langstlopende aller tijden – had toen ook
al een topcast (met o.a. René van Kooten, Jamai Loman, Freek Bartels, Carlo
Boszhard) en een enorm decor. De voorstelling is een groot succes en werd
toentertijd gezien door 320.000 bezoekers.

LOCATIE nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
DATUM 22 maart t/m 10 april 2023
TIJD 14.00, 19.00 & 20.00 uur
PRIJS €39 - €99

Legendarische musical in nog acht grote steden te zien
Nederland loopt warm voor Les Misérables

Het nieuws dat de legendarische musical Les Misérables volgend jaar maart na meer dan dertig jaar weer in Koninklijk Theater CARRÉ in première gaat is met ongekend enthousiasme ontvangen. Nadat eerder werd aangekondigd dat Les Misérables niet alleen in maart ’23 maar ook in de maand juli ’23 drie weken in CARRÉ te zien zal zijn, kan producent De Graaf & Cornelissen Entertainment nu al bekend maken dat deze bijzondere voorstelling in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Naast de beide series in Amsterdam zal Les Misérables tot en met 1 oktober ’23 tevens te zien zijn in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere.

‘Nederland loopt warm voor deze legendarische voorstelling,’ laten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (i.s.m. Van Lambaart Entertainment) weten. ‘Net als in het buitenland is de kaartverkoop ook hier massaal. Na de eerste aankondigingen voor de series in CARRÉ ontstond er een ware run op de kaarten. We zijn dan ook zeer verheugd nu al te kunnen melden dat Les Misérables vanaf volgend jaar februari in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Iedereen kan dan weer genieten van dit bijzondere verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige roman van Victor Hugo. Op West End in Londen is het inmiddels de langstlopende musical en op Broadway is deze voorstelling met maar liefst acht Tony Awards onderscheiden. En straks, meer dan dertig jaar na dato, gaat Les Misérables op 5 maart 2023 in première in Koninklijk Theater Carré, de plek waar dat in 1991 ook gebeurde.’

Onlangs maakten de producenten de namen voor de hoofdrollen bekend.
Zo zullen Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine),
Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras) en
Sem Gerritsma (Cosette) te zien zijn in de musical. De namen voor de overige rollen worden binnenkort bekendgemaakt. De Britse theaterproducent Cameron Mackintosh, al meer dan veertig jaar verantwoordelijk voor Les Misérables wereldwijd, is met zijn team nauw betrokken bij deze nieuwe Nederlandse productie.

De try-outs zijn van 18 t/m 25 februari 2023 in de Kunstlinie in Almere. Daarna volgen Koninklijk Theater Carré (1 t/m 19 maart 2023), Nieuwe Luxor, Rotterdam (22 maart t/m 10 april 2023), Theater aan het Vrijthof, Maastricht (13 t/m 23 april 2023), Theater Orpheus, Apeldoorn (26 april t/m 7 mei 2023), MartiniPlaza, Groningen (10 t/m 21 mei 2023), World Forum Theater, Den Haag (28 mei t/m 11 juni 2023), Chassé Theater, Breda (14 juni t/m 2 juli 2023), Koninklijk Theater Carré, Amsterdam (5 t/m 23 juli 2023) en Parktheater Eindhoven (20 september t/m 1 oktober 2023).

‘We hebben gekozen voor deze prachtige, grote theaters omdat Les Misérables die allure en grootte verdient en nodig heeft. De voorstelling, met een cast van veertig personen, een groot live orkest en een enorm en imposant decor dat met maar liefst vijftien trailers wordt vervoerd is straks van Maastricht tot aan Groningen te zien. Dat is bijzonder te noemen voor een productie van deze omvang, maar op deze manier krijgt het publiek de mogelijkheid om ook relatief dicht bij huis van deze legendarische musical te kunnen genieten.’

Meer informatie en kaartverkoop: Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor de voorstellingen in de grote theaters. Kaartverkoop via http://www.eventim.nl

  [ # 11 ] 07 May 2022 02:38 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Jeroen - 06 May 2022 02:59 PM

De try-outs zijn van 18 t/m 25 februari 2023 in de Kunstlinie in Almere. Daarna volgen Koninklijk Theater Carré (1 t/m 19 maart 2023), Nieuwe Luxor, Rotterdam (22 maart t/m 10 april 2023), Theater aan het Vrijthof, Maastricht (13 t/m 23 april 2023), Theater Orpheus, Apeldoorn (26 april t/m 7 mei 2023), MartiniPlaza, Groningen (10 t/m 21 mei 2023), World Forum Theater, Den Haag (28 mei t/m 11 juni 2023), Chassé Theater, Breda (14 juni t/m 2 juli 2023), Koninklijk Theater Carré, Amsterdam (5 t/m 23 juli 2023) en Parktheater Eindhoven (20 september t/m 1 oktober 2023).

Ze komen later ook nog terug in:
Chassé Theater, Breda (9 t/m 20 augustus)
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam (30 augustus t/m 17 september)

Maar die voorstellingen zijn nog niet in de verkoop.

  [ # 12 ] 11 May 2022 11:18 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  926
Geregistreerd  2009-02-23

René van Kooten opnieuw te zien in musical Les Misérables
https://www.ad.nl/show/rene-van-kooten-opnieuw-te-zien-in-musical-les-miserables~a444b0f2/

René van Kooten gaat opnieuw de rol van Jean Valjean in de musical Les Misérables spelen. In 2008 kreeg de musicalster hier de Musical Award voor beste hoofdrol in een grote musical voor. ‘‘René zal de rol doorgaans eens per week spelen”, vertelt artistiek directeur Hans Cornelissen. ,,De andere voorstellingen neemt Milan van Waardenburg de rol op zich. We zijn blij dat ook René beschikbaar is.”
‘‘Het is een unieke kans om naast Milan van Waardenburg deze rol na vijftien jaar weer te mogen spelen”, vertelt Van Kooten. ,,Jean Valjean is voor een musicalacteur een buitengewoon interessante en uitdagende rol. Les Misérables blijft één van de mooiste producties om in te staan.”

  [ # 13 ] 13 May 2022 12:14 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Vooral bij de wat oudere JVJ lijkt mij René een prima keuze. Ik kijk al uit naar zijn “Breng hem thuis”.

  [ # 14 ] 18 May 2022 06:55 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Yannick Plugers wordt Monsieur Thénardier.

  [ # 15 ] 19 May 2022 02:41 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1109
Geregistreerd  2005-08-14

Nice, ik krijg een beetje Gary Beach vibes!

 1 2 3 >  Last ›
1 of 11