De Rattenvanger - Musical 2.0
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT:
Musical 2.0 start ontwikkeling eerste eigen productie De Rattenvanger

In 2022/2023 presenteert Musical 2.0 voor het eerst een geheel eigen jeugdmusical: De Rattenvanger. Het script en de liedteksten zijn in handen van Mark van Haasteren en Mieke Overwijn. De muziek wordt gecomponeerd door Aron Bruisten en Robbert van Unnik. De Rattenvanger gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Als (jeugd)productiehuis zet Musical 2.0 met de ontwikkeling van eigen producties een belangrijke volgende stap. “Door ons, naast het produceren van bestaande (jeugd)musicals, ook toe te leggen op de ontwikkeling van nieuwe producties, zijn we in staat om unieke en hoogwaardige musicalproducties te produceren die nog beter aansluiten bij onze leerlingen en kunnen we sneller inspelen op actuele thema’s”, aldus Dennis Piek, eigenaar en oprichter van Musical 2.0.

De Rattenvanger
Als eerste voorstelling is gekozen voor een eigentijdse bewerking van het sprookje De rattenvanger van Hamelen door de gebroeders Grimm. Vertaald naar het nu speelt deze nieuwe bewerking zich af in de tijd van smartphones, likes, volgers en een nieuwe app waar steeds meer kinderen van in de ban raken… 

Audities
Voor de nieuwe musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud. Zij kunnen zich opgeven voor de audities van De Rattenvanger op zaterdag 18 juni in Amsterdam via Musical.nl/audities.

Over Musical 2.0
Musical 2.0 is dé werkplaats voor een nieuwe generatie musicalperformers en begeleidt ambitieuze leerlingen in hun ontwikkeling binnen de musicaldisciplines en produceert nieuwe- en bestaande (jeugd)musicals. Musical 2.0 wil zo een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van talent- en genreontwikkeling binnen de Nederlandse musical.
 

  [ # 1 ] 23 July 2022 08:32 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

Op zondag 28 augustus organiseert Musical 2.0 extra audities voor de nieuwe producties: De Rattenvanger en Chitty Chitty Bang Bang. Heb jij altijd al eens in een grote musical willen staan in het theater? Geef je dan nu op! Er wordt gezocht naar kinderen van 9 t/m 14 jaar oud en de audities worden afgenomen in de eigen studio’s van Musical 2.0 in Amsterdam.

De Rattenvanger
Voor deze geheel nieuwe musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud. Zij kunnen zich opgeven voor de audities van De Rattenvanger.  Het script en de liedteksten zijn in handen van Mark van Haasteren en Mieke Overwijn. De muziek wordt gecomponeerd door Aron Bruisten en Robbert van Unnik. De Rattenvanger gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Chitty Chitty Bang Bang
Voor de musicalklassieker Chitty Chitty Bang Bang is Musical 2.0 enkel nog op zoek naar getalenteerde jongens tussen de 9 en 13 jaar oud. De rest van de casting is reeds afgerond. De repetities voor Chitty Chitty Bang Bang starten in september en de voorstellingen worden opgevoerd in juni 2023 in de grote zaal van Schouwburg De Meerse.

Aanmelden
Voor meer informatie over de audities ga je naar http://www.musical.nl. Aan de audities zijn geen kosten verbonden en iedereen die voldoet aan de voorwaarden kan zich inschrijven t/m woensdag 24 augustus.

  [ # 2 ] 06 August 2022 10:05 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT 

Audities voor De Rattenvanger – de musical op zondag 28 augustus

Voor de nieuwe productie De Rattenvanger – de musical is Musical 2.0 op zoek naar talentvolle kinderen van 9 t/m 14 jaar oud uit heel Nederland. Zij kunnen zich opgeven voor de audities op zondag 28 augustus in Amsterdam via http://www.musical.nl/derattenvanger.

De Rattenvanger
De Rattenvanger – de musical is een geheel nieuwe en eigentijdse bewerking door Mark van Haasteren en Mieke Overwijn naar het oorspronkelijke sprookje De rattenvanger van Hamelen door de gebroeders Grimm. Vertaald naar het nu speelt het zich af in het digitale tijdperk van smartphones, likes, volgers en een nieuwe app waarvan steeds meer kinderen in de ban raken. Met nieuwe muziek van Aron Bruisten en Robbert van Unnik belooft deze ‘Rattenvanger 2.0’ een onvergetelijk avontuur te worden voor de hele familie!

De repetities voor De Rattenvanger – de musical starten in september en staan onder leiding van regisseur Terence van der Loo en choreograaf Mieke Overwijn. De Rattenvanger – de musical gaat in première op zondag 7 mei 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Kijk op http://www.musical.nl voor meer informatie en om je aan te melden voor de audities. Aan de audities zijn geen kosten verbonden.