Robin Hood (NJMT)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13391
Geregistreerd  2002-11-15

NJMT brengt Robin Hood de musical in theaters

Robin Hood de musical is vanaf januari 2023 te zien in de Nederlandse theaters. Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden, in een geheel eigen bewerking van artistiek leider Elise Berends. Deze familiemusical is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland.
Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.
In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.
Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff de Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.
Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?
http://www.robinhoodmusical.nl | www.njmt.nl | http://www.stagecenter.nl

Script, muziek, regie: Elise Berends
Choreografie: Ashley Veldhuyzen

Uitvoerend producent: Britt van Schie
Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT)

  [ # 1 ] 14 September 2022 10:35 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13391
Geregistreerd  2002-11-15

Het Nationaal Jeugd Musical Theater heeft geweldig nieuws! Cystine Carreon en Ruben Kuppens gaan twee prachtige rollen spelen in Robin Hood de musical. Cystine Carreon is onder andere bekend van de musicals Miss Saigon en Fame, en tv-series Goede Tijden, Slechte Tijden en Gooische Vrouwen. Ruben Kuppens is onder andere bekend van de musicals Hello, Dolly! en Soldaat van Oranje.
Cystine gaat de rol van Sybella, de stiefmoeder van Marian, spelen. Ze was de beeldschone maîtresse van de koning en is de moeder van diens zoon, de troonopvolger. Nu de koning dood is heeft zij samen met sheriff De Reinault de absolute macht in Nottingham, waar ze enorm van geniet. Ze heeft geleerd te overleven in een mannenwereld en zich daarin keihard op te stellen. Maar onder dat masker schuilt vooral een moeder die alles doet om haar kind een toekomst te geven.

Ruben speelt de rol van sheriff De Reinault. De sheriff is een machtige en rijke man die zijn macht op alle mogelijke manieren misbruikt. Hij gelooft volkomen dat hij recht heeft op alles wat hij zich toe-eigent en behandelt de armen in de stad als oud vuil. De sheriff vertegenwoordigt dan ook alles wat Robin Hood haat.

Robin Hood de musical is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijk thema in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid is, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Het publiek kan grote overweldigende massa-scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten verwachten. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk achter zal laten.

  [ # 2 ] 08 November 2022 07:24 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13391
Geregistreerd  2002-11-15

Louis van Dijk speelt minstreel in Robin Hood de musical (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) is zeer verheugd bekend te maken dat Louis van Dijk de rol van Alan-a-Dale de minstreel gaat spelen in Robin Hood de musical.

Na het afronden van de opleiding Jazz & Musicaldans aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam volgde Louis de opleiding Authorised Complete Vocal Technique in Kopenhagen, waarin hij inmiddels in zijn eigen muziekschool De Muziekfabriek ook lessen geeft.

Louis speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton (NJMT), speelde hij in Dr. Dolittle (Albert Verlinde Entertainment) en in Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment). Vorig jaar vertolkte Louis op fabuleuze wijze de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical (NJMT). En komend seizoen is hij dus te zien in de fantastische rol van minstreel Alan-a-Dale, die de ballade van Robin Hood vertelt. Hij wordt in Nottingham alom aanbeden om zijn verhalen, liederen, muziek en poëzie. En uiteindelijk gaat hij een belangrijke rol spelen in de plannen van Robin Hood en de bende.


Robin Hood is een episch, avontuurlijk kostuumdrama over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een belangrijke boodschap in de wereld van nu waarin er nog steeds te veel ongelijkheid heerst, niet ieder mens een stem heeft en het niet overal vanzelfsprekend is dat je mag zijn wie je bent. Grote overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten wisselen elkaar af. Een onvergetelijke familiemusical die vooral ook op tieners en jong volwassenen een onuitwisbare indruk zal achterlaten.


Louis: “Alan-a-Dale is een rol die mij elke keer weer doet verbazen. Hij is in het begin de grote popster van het land, waar hij zich ook naar gedraagt. Zijn leven bestaat vooral uit pracht en praal en buitenkant. Tot hij Broeder Tuck ontmoet. Dan verandert zijn hele wereld. Hij ziet dan hoe het echte leven eruit ziet en verkiest zijn gevoel boven zijn roem. Om zo’n mooie spanningsboog vol met schakels te spelen blijft altijd een uitdaging al heb ik vooral heel veel zin om er mijn tanden in te zetten.”

Nieuwsgierig hoe Alan-a-Dale Robin Hood gaat helpen?


Robin Hood de musical gaat op 14 januari in première in het Zaantheater te Zaandam. Kijk op http://www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en de volledige speellijst.


‹‹ Kruimeltje 2022-2023      Mamma Mia 2023-2024 ››