9 t/m 11 juni Petticoat door Theatergroep Horizon - Alkmaar
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  288
Geregistreerd  2007-05-03

Petticoat is een Nederlandse musical over de ietwat naïeve Patricia Jagersma uit Groningen. Zij droomt ervan om de Nederlandse Doris Day te worden. Patricia, of Pattie Hunt, zoals ze zichzelf noemt, laat het niet bij dromen en trekt de stoute schoenen aan. Ze vertrekt naar Amsterdam om haar droom na te jagen. Daar wordt ze al snel vrienden met Rogier van Rooden. Hij leert haar de charmante, bruisende stad kennen. De roem lonkt, maar het succes heeft ook een keerzijde…

Het verhaal speelt zich af in de jaren 50. De tijd dat de oorlog achter ons werd gelaten. Jongens werden opgeleid om een gezin te onderhouden en meisjes moesten zo snel mogelijk moeder worden en het huis schoon houden. Maar niet voor Pattie. Er moet toch meer zijn dan dat?

Pattie ontdekt met vallen en opstaan hoe ze uiteindelijk de ’tegenwinden’ kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Petticoat is een musical met humor en ontroering, over de grote verschillen tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten.

In 2010 is Petticoat 2010 speciaal geschreven voor Chantal Janzen en was een van de meest succesvolle musicals op dat moment. De teksten zijn geschreven door Andre Breedland en de muziek werd gemaakt door Hennie Vrienten.

In 2022 brengt Theatergroep Horizon deze vrolijke voorstelling naar TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Laat je meeslepen in deze energieke jaren 50-musical. Zie hoe Pattie vecht voor haar eigen geluk, hoe zij zich probeert los te maken van haar afkomst en haar dromen vol enthousiasme najaagt. Dit alles met een gezonde dosis humor, prachtige kostuums en aanstekelijke liedjes. De voorstellingen staan gepland voor 9, 10 en 11 juni.

https://theaterdevest.nl/tickets/seizoen-21-22/theatergroep-horizon-musicalproducties-petticoat-de-musical/?eventId=3901386497-1633725511