Komt voor de bakker - theater voor mensen met dementie. 
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Jonge professionals brengen herinneringen weer tot leven voor mensen met dementie.
Music Care komt met nieuwe muziekvoorstelling ‘Komt voor de Bakker’

Music Care zet zich al jaren in om muziek te integreren in de dagelijkse zorg bij ouderen en mensen met dementie. Met ambassadeurs als Marleen van der Loo, Pia Douwes, Jumbo-topman Frits van Eerd, Soldaat van Oranje – de Musical producent Robin de Levita en niemand minder dan André van Duin wil Music Care de kwaliteit van leven van honderden ouderen verbeteren met muziek.

In Nederland komen er elk uur vijf mensen met dementie bij en een medicijn is er nog niet, maar bewezen is dat muziek de bijwerkingen verzacht. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van leven, maar ook het werkplezier in de zorg. Stichting Music Care geeft workshops, heeft een app ontwikkeld om makkelijk meer muziek in de zorg te gebruiken, maar brengt bovenal het theater gevoel naar de mensen toe in de zorg met hun muziekvoorstellingen op maat.  “In het theater hoop je op een staande ovatie, bij ons is het grootste compliment als je achteraf hoort dat iemand die normaal de hele dag onrustig is, nu 1,5 uur met een glimlach rustig heeft genoten van de show.” Vertelt Astrid Nijssen, die in 2014 Music Care heeft opgericht.

Maandag 20 juni gaat hun nieuwste voorstelling ‘Komt voor de Bakker’ in première in Theater de Speeldoos in Baarn. Een nostalgisch verhaal over familie, liefde en vol herkenbare liedjes zoals ‘Margootje’, ‘Had je niet die mooie blauwe ogen’ en ‘Vader gaat op stap’ van Toon Hermans.

Komt voor de Bakker
Er wordt hard gewerkt in de plaatselijke Bakkerij van Poepjanknor. Twee dochters helpen hun ouders hard mee om de zaak draaiende te houden. Tussen de taart en gebakjes ontstaat er een nieuwe liefde en komen dromen uit.

De voorstelling is geschreven door Astrid Nijssen en geregisseerd door Julia Berendse (o.a. bekend van Titanic, The Adadms Family.) De voorstelling wordt gespeeld door verschillende acteurs waaronder Guus Boswinkel, Vérie Thijssen, Marlijn van Dijk, Thomas Kuipers en Wesley Florijn. En onder muzikale begeleiding van Jeroen Wals, Louis Braam en Marco Hoving.
Kaartjes voor deze feestelijke avond zijn beschikbaar via: https://www.speeldoosbaarn.nl

‘Muziek is voor iedereen belangrijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het voor ouderen en mensen met dementie nog meer impact heeft,’ laat André van Duin weten. ‘Alles wat je vergeten bent, komt terug met muziek en vergeet je nooit meer.’

Voor meer informatie: https://musiccare.nl