Een leuk avondje uit
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13417
Geregistreerd  2002-11-15

De nieuwe Jetse Batelaan is een gefluisterde musical

Op vrijdag 14 oktober om 19u30 vindt in Schouwburg Tilburg de Nederlandse première van Een leuk avondje uit plaats: de nieuwe familievoorstelling (8+) van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Na het alom geprezen, dystopische Het eind van het begin van het einde, over de ondergang van de verbeelding, maakt Jetse Batelaan deze keer een swingende voorstelling voor de hele familie over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

Dit is alweer de vierde grote zaal productie voor Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel. Voorgaande voorstellingen waren Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde en Het verhaal van het verhaal. Bij Het eind van het begin van het einde is hetpaleis uit Antwerpen aangesloten. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat ook deze keer de drie-eenheid samen optrekt.

Over Een leuk avondje uit
In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

TRY-OUT NL donderdag 13 oktober 2022 19:30, Schouwburg Tilburg
PREMIÈRE NL vrijdag 14 oktober 2022 19:30, Schouwburg Tilburg
TOURNEE t/m 29 januari 2023
TOURNEEDATA https://artemis.nl/agenda/ of https://www.hzt.nl/speelt/een-leuk-avondje-uit-8


Credits
Regie Jetse Batelaan
Spel Mourad Baaiz, Goele Derick, Wijnand Gomes, Chris van der Lee, Tristan van der Lingen, Ramon Mahieu, Marjan De Schutter, Jenell Tedjai, Rosanne Waalewijn, Mylène Waalewijn, Willemijn Zevenhuijzen
Choreografie Christian Celini
Kostuums Liesbet Swings
Decor en licht Theun Mosk
Muzikale leiding en arrangementen Keimpe de Jong, Ton van der Meer
Dramaturgie Koen Haagdorens
Regie-assistentie Tim Verbeek
Geluidsontwerp Bob Hermans
Rekwisieten Renee Faveere
Artistiek advies Piet Menu
Coproductie Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis
Mede mogelijk gemaakt door De Vlaamse Overheid, Ministerie OCW, Provincie Antwerpen, Provincie Noord-Brabant, stad Antwerpen, Gemeente Tilburg, Gemeente ’s-Hertogenbosch, De Standaard & Klara

  Over de gezelschappen
Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor jong publiek. Het stimuleert kinderen in hun kunstbeleving: als toeschouwer, als gesprekspartner, als deelnemer, als jonge artiest. hetpaleis programmeert verschillende kunstdisciplines en is een spiegel voor een wereld die ingrijpend verandert, een huis voor de volwassenen van morgen.

Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Zij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken.

‹‹ Kamp Delta      Ver van je bed show ››