Vergeten Helden ( 4 mei) Kleine Komedie
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Vergeten Helden
Een muzikale vertelling over verzetsstrijders van kleur in Nederland tijdens WOII - Muziektheater in het kader van Theater na de Dam
Met Birgit Schuurman, Jeangu Macrooy, Shirma Rouse, Sjors van der Panne en Monique Klemann.

Niet alle Nederlandse oorlogshelden uit WOII zijn op een voetstuk geplaatst. Surinamers, Indonesiërs en Caribische Nederlanders die tijdens de oorlog in Nederland in het verzet zaten, kregen na de oorlog weinig erkenning of waardering.
Op 4 mei geeft Urban Myth, in coproductie met De Kleine Komedie, een eerbetoon aan deze verzetshelden met de muzikale voorstelling Vergeten Helden. Niemand minder dan Jeangu Macrooy, Shirma Rouse, Birgit Schuurman, Sjors van der Panne en Monique Klemann geven een stem aan hun onvertelde heldendaden onder begeleiding van de Alvin Lewis Band.

Vergeten Helden
Vergeten Helden vertelt de verhalen van Anda Kerkhoven uit Indonesië, Albert Wittenberg uit Suriname, Boy Ecury uit Aruba en George Maduro uit Curaçao. Ze hielpen joden om onder te duiken, werkten bij de ondergrondse pers, voerden sabotageacties uit tegen de bezetter en moesten hun verzet soms met hun leven bekopen. Anders dan bij de Nederlandse verzetshelden bleven hun daden sterk onderbelicht en haalden vaak de geschiedenisboeken niet.

Samenwerking in het kader van Theater na De Dam
Vergeten Helden is onderdeel van Theater na de Dam. Ieder jaar spelen op 4 mei om 21.00 uur meer dan honderd voorstellingen door het land die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een initiatief om de Nationale Dodenherdenking zodoende van extra betekenis te voorzien. Voor deze productie hebben Urban Myth, De Kleine Komedie en CRUDON Producties de handen ineengeslagen.
Vergeten Helden - de voorstelling - is naar een idee en concept van Jörgen Tjon A Fong, de directeur van De Kleine Komedie en artistiek adviseur van Urban Myth.


CAST
Jeangu Macrooy, Sjors van der Panne, Shirma Rouse, Birgit Schuurman en Monique Klemann

MUZIEK
Live band o.l.v. Alvin Lewis

REGIE | IDEE | CONCEPT
Jörgen Tjon A Fong
SPEELDATUM & LOCATIE
Donderdag 4 mei 2022, 21.00 uur - De Kleine Komedie, Amsterdam

KAARTVERKOOP
http://www.dekleinekomedie.nl/vergetenhelden