A Man Of No Importance door theatergroep Horizon Alkmaar
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  294
Geregistreerd  2007-05-03

Kaartverkoop is begonnen! www.theatergroephorizon.nl

Na het daverende succes van de musical Petticoat trekt Theatergroep Horizon in juni 2023 opnieuw naar TAQA Theater De Vest. Dit keer voor de vertolking van de musical ‘A man of no importance’, volgens kenners een zeldzaam juweeltje.

Het oorspronkelijke verhaal gaat over het leven van Alfie Byrne, bus-conducteur in de Ierse hoofdstad Dublin en groot fan van de 19e-eeuwse Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde. Alfie Byrne is ook regisseur van een amateurtheatergroep, de St. Imelda Players, en vastbesloten om zijn versie van Oscar Wilde’s toneelstuk ‘Salomé’ op de planken te brengen in de plaatselijke kerkzaal. Dat gaat echter niet vanzelf. Vriendschappen komen onder druk te staan als iedereen zich tegen Alfie keert. Daarnaast worstelt Alfie enorm met zijn identiteit en geaardheid.

‘A man of no importance’, een combinatie van hilariteit en drama, is oorspronkelijk geschreven voor een klein ensemble. Horizon pakt het echter groots aan. De ruim 40 Horizonners maken er een geheel eigen Horizon-musical van door hun verhaal toe te voegen aan het bestaande script. Het andere verhaal in deze musical is namelijk het verhaal over een amateurgezelschap zoals Horizon is. Veel herkenning met de werkelijkheid dus!

De musical ‘A man of no importace’, in 2002 geschreven door Terrence McNally, is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1994. De songteksten zijn van de hand van Lynn Ahrens en de muziek werd gemaakt door Stephen Flaherty. In het najaar van 2022 werd ‘A man of no importance’ opnieuw uitgevoerd op Broadway New York, met Jim Parsons in de hoofdrol.

Onder begeleiding van het vertrouwde artistiek team is Horizon enthousiast aan de slag gegaan met dit nieuwe stuk. De kans dat u gaat genieten van beide verhalen in Horizons ‘A man of no importance’ is meer dan groot. En de muziek? Die is werkelijk prachtig!

A Man of No Importance is op 8, 9 en 10 juni 2023 te zien in TAQA Theater de Vest.

[ Gewijzigd: 19 April 2023 03:54 PM by Gilrean ]
  [ # 1 ] 06 June 2023 02:24 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  294
Geregistreerd  2007-05-03

Deze week is het zover, wij gaan het theater in!

Koop nu je kaartjes voor deze prachtige indrukwekkende musical.

https://theaterdevest.nl/tickets/seizoen-22-23/theatergroep-horizon-musicalproducties-a-man-of-no-importance/?eventId=1959967745-1647001912