Page 3 of 5 pages  <  1 2 3 4 5 >

2007
mei

Aan het einde van de regenboog terug in het oude Luxor Theater

musical
Datum : 23-05-07 | Rubriek : Toneel | (0) reacties
Aan het einde van de regenboog beleefde haar Nederlandse première in Rotterdam en keert nu terug om er de laatste voorstellingen te spelen. Lees verder »
 
april

Hoog adrenalinegehalte in nieuwe musical SHHH..IT HAPPENS!

musical
Datum : 25-04-07 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Vanaf augustus 2007 wordt de Amsterdamse nachtclub Panama omgetoverd tot freakshow voor Shhh…it Happens! In deze freakshow treffen we Martin van der Starre, Rolf Koster en Cystine Carreon aan. De musical vertelt het verhaal van een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark.

Lees verder »
 
maart

Hairspray naar Londen.

 
Datum : 11-03-07 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Deze herfst zal in het Shaftesbury Theatre de voorstelling Hairspray te zien zijn. Er waren al eerder plannen om de Broadway hit naar Londen te brengen, maar deze waren stilgelegd met de komst van de film.

Lees verder »
 
januari

V&V Entertainment brengt When Harry met Sally in 2008-2009

 
Datum : 17-01-07 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Amsterdam- V&V Entertainment heeft de rechten gekocht voor het toneelstuk ‘When Harry met Sally’, naar de gelijknamige film uit 1989 met Billy Chrystal en Meg Ryan in de hoofdrollen. Het stuk volgt de relatie tussen de 2 hoofdrolspelers en stelt de vraag of mannen en vrouwen elkaars beste vrienden kunnen zijn of niet. ‘When Harry met Sally’ was voor het eerst in 2004 in het theater te zien in Londen (met Luke Perry en Alyson Hannigan) en New York. In seizoen 2008-2009 zal deze voorstelling in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Lees verder »
 
2006
oktober

Toneelstuk Vaders in Leiden in premi�re gegaan

 
Datum : 21-10-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Na acht try-outs gaat vanavond, zaterdag 21 oktober 2006, het toneelstuk Vaders! in première in de Leidse Schouwburg. Deze nieuwe tragikomedie van Haye van der Heyden gaat over dubbele moraal, vergeving en wraak en is geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. In het stuk zijn Piet Römer en kleindochter Nienke Rômer voor het eerst samen op het toneel te zien. De overige rollen in het stuk worden gespeeld door Hymke de Vries en René van Zinnicq Bergmann. De voorstelling zal tot en met 24 maart 2007 te zien zijn

Lees verder »
 

Voorstelling Vaders! begint try-out periode

 
Datum : 08-10-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Na zeven weken van repeteren wordt morgen vandaag de allereerste voorstelling van Vaders!, het nieuwe toneelstuk van Joop van den Ende Theaterproducties, gespeeld. De tragikomedie voor vier spelers over dubbele moraal, wraak en vergeving werd door Haye van der Heyden speciaal voor Piet R�mer geschreven. De overige rollen zijn voor kleindochter Nienke R�mer, Hymke de Vries en Ren� van Zinnicq Bergmann. De eerste try-out van Vaders! vindt plaats in het Kennemer Theater in Beverwijk. Het toneelstuk is 90 keer te zien in 80 verschillende steden. De premi�re is op 21 oktober in de Leidse Schouwburg.

Lees verder »
 
augustus

Linda van Dyck en Isa Hoes in Toneelstuk ‘Nacht Moeder’

 
Datum : 04-08-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Het Pulitzer Price winnende toneelstuk NACHT, MOEDER van schrijfster Marsha Norman is vanaf 29 oktober in de Nederlandse theaters te zien. Dit indrukwekkende toneelstuk maakte reeds een wereldwijde zegetocht. Ook in Nederland was NACHT, MOEDER eerder te zien: meer dan twintig jaar geleden werd dit toneelstuk voor het eerst opgevoerd met Linda van Dyck in de dochterrol en Ann Hasekamp in de rol van moeder. In deze nieuw bewerkte en vertaalde versie speelt Linda van Dyck niet de rol van de dochter maar van de moeder. De rol van de dochter wordt vertolkt door Isa Hoes. NACHT, MOEDER gaat 13 november in de Leidse Schouwburg in première en is daarna tot en met 28 februari in de Nederlandse theaters te zien.

Lees verder »
 
juli

Nationale tour voor History Boys

 
Datum : 19-07-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

Londen - Wegens overweldigend succes in Londen, Hong Kong, Nieuw Zeeland, Australi en op Broadway zal er een nationale tour door Engeland gaan komen van ‘The History Boys’. De tour gaat 11 weken duren en begint op 31 augustus. Op Broadway heeft deze show maar liefst 6 Tony Awards gewonnen en in Engeland won deze productie zowel een Olivier als een Evening Standard en Critics Circle Award voor Best Play. Anton Rodgers zal de rol van Hector op zich gaan nemen tijdens deze tour.

Lees verder »
 
juni

nieuw initiatief Toneelmeesters

 
Datum : 23-06-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

In het Theater Instituut Nederland maakte Erwin van Lambaart, Algemeen Directeur/producent Joop van den Ende Theaterproducties, vandaag bekend dat Hans Croiset voor een periode van drie jaar in dienst treedt als artistiek leider van het initiatief ToneelMeesters. Joop van den Ende Theaterproducties en Hans Croiset hebben de wens om klassiekers voor een breed publiek op te voeren. Onder de titel ToneelMeesters zal Joop van den Ende Theaterproducties in het eerste seizoen 2007/2008 de toneelproducties Moeder Courage (Bertolt Brecht, 1939) en Beschuit Met Muisjes (Herman Heijermans, 1910) presenteren.

Lees verder »
 
mei

“Het Probleem” en “Tant Pis”.

 
Datum : 14-05-06 | Rubriek : Toneel | (0) reacties

“Het Probleem” van A. Gurney jr. is een éénakter, gespeeld door André de Jong samen met Liesbeth van Velzen. Een echtpaar dat steeds nieuwe dingen verzint om het huwelijk spannend te maken en te houden, totdat op een dag de vrouw thuiskomt met de mededeling dat ze zwanger is, maar niet weet van wie: probleem?? “Tant Pis”. Dit bewegingstheaterstuk gaat over 5 vrouwen die een liposuctiekliniek gaan bezoeken omdat ze het zat zijn vernederd te worden over hun uiterlijk. Door man, vriend, moeder of werkgever. Het stuk vertelt over de lijdensweg die ze bewandeld hebben en wat er vooraf gebeurd is met deze vrouwen en waarom ze tot deze beslissing zijn gekomen. Barbara, Jenny, Celia, Carly & Sabine, fictieve vrouwen, vertellen ieder hun verhaal. “Het zij zo” .

Lees verder »
 
Page 3 of 5 pages  <  1 2 3 4 5 >


Uitgebreid zoeken

Zoek op rubriek:
» Acteurs
» Algemeen
» Amerika
» Audities
» Australie
» Awards
» Azie
» Duitsland
» Nederland
» Engeland
» Europa
» Musicalfilm
» Belgie
» Televisie
» Toneel

Zoek op datum

november 2019
Z M D W D V Z
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Zoek op productie
Overzicht producties

Zoek op acteurs
Overzicht acteurs