Eenvoud @ Musicalworld

Wat is RSS?
RSS is een standaard van tekstopmaak in een bestandsformaat gebaseerd op XML. RSS staat voor “Really Simple Syndication”, en is bedoeld om tekst en links uit te wisselen tussen computers in een neutraal formaat dat gelezen kan worden door een zogenaamde RSS-reader, een programma of webservice die de inhoud weer kan omzetten in leesbare tekst. Veel websites publiceren een of meerdere RSS-bestanden waarin aangegeven wordt welke berichten er nieuw zijn op de site, in zo’n geval spreken we van een RSS-feed.

Wat kan ik met RSS?
Als een website een RSS feed aanbiedt, kunt u zich daarop “abonneren” door het adres van deze RSS-feed op te nemen in uw RSS-reader. Vervolgens controleert uw RSS-reader op gezette tijden of er nieuwe inhoud in de RSS-feed staat, en toont u direct wat er vernieuwd is op de betreffende site. U blijft via uw RSS-reader altijd op de hoogte van nieuwe informatie op uw favoriete website zonder dat u deze eerst hoeft te bezoeken. Als u vervolgens in uw RSS-reader een bericht ziet verschijnen dat u interesseert kunt u direct doorklikken naar het betreffende bericht op de site.

Wat doet Musicalworld met RSS?
Musicalworld biedt aparte RSS feeds van de meeste rubrieken in de website, waaronder dagelijks nieuws, recensies en interviews. Maar ook de forum headlines zijn te lezen met een rss reader. De urls van de RSS-feeds zijn:

rss http://www.musicalworld.nl/feeds/musicalworld

Wat heb ik nodig om RSS te gebruiken?
U hebt een RSS-reader nodig. Deze zijn er in meerdere varianten, zowel online in de vorm van gepersonaliseerde webservices, als offline in de vorm van programmas die u installeert op uw computer. De nieuwste generatie webbrowsers zoals Firefox en Internet explorer 7 bieden ook ondersteuning voor RSS. De software die Musicalworld aanbeveelt zijn Firefox en Feedreader. Deze zijn beide gratis te downloaden.