Jeroen

Ik ben Jeroen Schat. Ik ben aan de Universiteit Twente afgestudeerd als Toegepast Wiskundige. Na een zesjarige carrière als wiskundedocent achter de rug ben ik IT-er geworden, en ben dat nu nog steeds.
In de categorie “Er op Uit” heb ik twee grote passies. Theater en attractieparken. In de theaterhoek hebben musicals en cabaret de absolute voorkeur. De liefde voor de musical is ontstaan bij de een uitzending van “Oliver” op de televisie. Nog steeds is het één van mijn lievelingsmusicals. In mijn jonge jaren zag ik al veel jeugdtheatervoorstellingen, en zeker ook een hoop muzikale.Mijn eerste grote musical, “Cats”, vele jaren later, maakte indruk. Toch is de liefde pas echt gaan bloeien met het bezoek aan “the Phantom of the Opera”. Bezoeken aan het musical-Mekka Londen waren het gevolg, en hoewel zeker niet alles wat ik daar zag even geslaagd was is de liefde er zeker niet minder op geworden. Echte voorkeuren qua genre heb ik niet. Ik kan evenzeer genieten van lichtvoetige musicals als “Mamma Mia”, “Wat zien ik?!“of “Sneeuwwitje” als van wat zwaarder werk als ‘Whistle down the Wind”, “Dracula” of “Jeckyl & Hyde”.
Het bezoeken van musicals blijft ook niet meer beperkt tot Nederland en Engeland. Ook producties in België en Duitsland probeer ik zo veel mogelijk te bezoeken, en een enkel bezoek aan een franse musical was zeker een belevenis. Niet alleen de professionele, ook amateur voorstellingen zijn vaak een genot om te zien. Ze zijn minder afhankelijk van lange speelperiodes en brengen dus regelmatig stukken die voor commerciele misschien niet interessant zijn, maar wel heel leuk om te zien. Niets is leuker door verrast worden door de kwaliteit van de amateurs, op welk vlak dan ook.

De voorliefde voor attractieparken heeft eveneens tot vele uitstapjes geleid. Zowel naar menig uithoek in Europa (Engeland, Spanje, Italië, Denemarken) als bijvoorbeeld de VS. Tijdens zo’n pretparktripje heb ik tussen bezoeken aan Disneyland en de Universal Studios ook even “the Lion King” meegepakt, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Ik vind het ook wel een praktische combinatie; musicals en pretparken. Menig pretpark heeft al een musicalachtige show: de Efteling, Disneyland en Europapark zijn er zomaar drie voorbeelden. Het wachten is nu dus op een musical met een achtbaan.

Ik ben sinds april 2005 deel van het team van Musicalworld. Inmiddels is het verslaan van persevents en voorstellingen en het doen van interviews bijna een tweede baan geworden. Maar zeker eentje die ik met veel plezier doe.