musical
Synopsis

Karin en Margreet besluiten dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om samen twee weken door India te reizen. Al gauw blijkt dat India niet zomaar een land is en tegen wil en dank beleven ze daar een spirituele reis. De twee dames worden…
Start > Producties > 2010 > Drama > Ganesha
Over...

 
producent:
Judas Theaterproducties vzw
jaar:
2010
duur:
120
pauze:
Ja
genre:
Drama
score:
5star
websites:
zie ook:


5 jaar Judas: Well done Judas Good old Judas


Artikel: Reportage
Voorstelling: Evenement
Datum: 27 jan 2011
Theater: Fakkelteater - Rode zaal
Lokatie: Antwerpen
Website: http://www.judastheaterproducties.be
Auteur: Jeroen Schat, MW.TV: Frans P. Wollrabe

Gisteren vierde Judas Theaterproducties haar 5-jarig jubileum met een heus gala vol Vlaamse musicalsterren. Gefilmde reportage van musicalworld.tv.

Vijf jaar geleden werd door de mensen van Judas Theaterproducties (Sam Verhoeven, Steven Savelkoels en An Sluydts) de eerste stap gezet als professioneel gezelschap. Het was een testcase van Je Bent Goud Waard, Charlie Brown. Deze productie bleek een maatje te groot. Deze toelichting meldt het blaadje wat bij de voorstelling hoort. Vreemd genoeg geen vermelding van “Je Negeert De Waarheid”, mijn persoonlijke eerste kennismaking met Judas, januari 2006, dat naast Sam Verhoeven zelf met Wim van den Driessche, Dimitri Verhoeven en onder andere ook Steven Colombeen en Deborah de Ridder toch al professioneel overkwam en klonk, niet in de laatste plaats omdat de arrangeur en comboleider van dienst van deze avond ook al bij Je Negeert De Waarheid van de partij was.
Deze avond wordt met tongue ‘n’ cheek aan elkaar gepraat door Sam Verhoeven. We krijgen een kijkje in de keuken, met de veelal vergeefse zoektocht naar subsidie. Je Anne kreeg niets, Ganesha een vierde van het gevraagde bedrag (en weer een schijntje ten opzichte van wat er aan het theater aan het Schouwburgplein is uitgekeerd. Artistieke successen, maar zeker geen commerciële, al waren de zalen doorgaans uitverkocht.
Ook weten we nu dat de herkomst van de naam ‘Judas’ komt van de allereerste theaterproductie komt. In 1999 was dat Jesus Christ Superstar, en Jesus Theaterproducties ging toch wat ver.
En dan de vraag waarom Anne Mie Gils toch in vier van de vijf producties meedeed. “Ik vin die gewoon goe”, alsdus Sam Verhoeven.
Door ziekte van Daisy Thijs en Goele de Raedt is het programma van de avond iets aangepast, zijn er een tweetal liedjes vervallen, en valt Deborah in bij het duet uit Wicked.
De avond opent met Mack the Knife uit het aankomende programma van Sam Verhoeven, Frank Hoelen en Dirk van de Merlen, You’re Somebody. Ann van den Broeck vertolkt Don’t rain on my parade en ‘Heelal van mijn hart’ uit haar soloprogramma Musical Songbook. Anne Mie Gils koos ‘Ergens onderweg’ uit haar soloprogramma The Party Is Over, maar is ook te horen samen met Mitta van der Maat in het nummer Beter uit het No Nonsense programma Never Give Up On The Heart. Uiteraard is ze ook bij het afsluitende Ganesha-nummer van de partij.Uit The Last 5 Years zingt Jan Schepens Shiksa Goddess, en de volledige cast van Je Anne zingt Chanoekah song.
Niet alle nummers komen uit Judas’ producties. Wim van den Driessche zingt Good Thing Going (Merrily We Roll Along, Studenten van het Conservatorium zijn te horen met Mama, who bore me (Spring Awakening) en Hallelujah (Leonard Cohen) en Jelle Cleymans zingt het titelnummer van zijn solo-album (Naakt doe ik de afwas), dat hij afkondigt met de primeur dat hij er een musical van wil maken, met Sam Verhoeven in de hoofdrol. Deborah de Ridder zingt Quiet, An Vanderstighelen zingt Het Is Over,  Hans Peter Janssens de Onmogelijke Droom en Jan Schepens met invalster Deborah As long as you are mine.
De avond wordt afgesloten met twee nummers uit de Judas-topper Ganesha. Sébastien de Smet zingt Een perfecte God en sluit samen met de rest van de cast af met Heb mij lief. Tijdens dit nummer keren ook de andere optredende artiesten weer op het podium terug.
Het concert is een mooi overzicht van wat Judas de laatste vijf jaar heeft laten horen, aangevuld met classics door de sterren van nu en de talenten van morgen. Eigenlijk lijkt er maar éen kans gemist. Was het niet leuk geweest door Pol Vanfleteren een mooie medley te laten arrangeren van de musicals die ze voor Je bent goud waard, Charlie Brown deden en daarmee het gala muzikaal te openen? Misschien een mooie suggestie voor 10 jaar Judas. Want laten we hopen dat ze door blijven gaan op de ingeslagen weg. De avontuurlijke productiekeuze is onmisbaar voor de echte musicalliefhebber. De aangekondigde productie Lelies op basis van het toneelstuk Les Feluettes (en verfilmd als Lillies) met muziek van Sam Verhoeven en teksten van Allard Blom is er al weer een om naar uit te kijken (november 2011).Fotos
musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)