Reportage

Sophie Veldhuizen: de andere Mary Poppins

Sophie Veldhuizen beleefde gisteren haar eigen premiere in het Circustheater. Inclusief gefilmde reportage van Musicalworld.tv

Sopie Veldhuizen werd tweede in de landelijke zoektocht naar de ideale Mary Poppins. Gisteravond bewees ze dat nummer twee ook prima voldoet in de succesvolle productie van Stage Entertainment. Veldhuizen zet de strenge maar onweerstaanbare nanny met duidelijk plezier op de planken.

De rol van Mary Poppins staat voor een groot gedeelte helemaal vast. Ik vermoed dat publiek op de achterste rijen (die niet op het castbord hebben gekeken) nauwelijks in de gaten hebben gehad dat hier een andere actrice stond dan de veelgeprezen Noortje Herlaar. En eigenlijk is dat ook meteen het grootste compliment dat je Veldhuizen kunt geven. Ze voelt zich thuis in de rol, zingt met groot gemak en heeft een uitstekende interactie met de kinderen en Bert. Een heerlijke Mary om naar te kijken. Ze zegt zelf op zoek te zijn gegaan naar de humoristische kant van het karakter en dat lukt haar zeker na de pauze wonderwel. Ze is duidelijk geen groot danseres, maar Mary Poppins heeft wat die discipline betreft niet al te veel te doen. Al met al een prima prestatie.

De voorstelling maakt zo’n vier maanden na de premiere nog een goede indruk. Het is eeuwig jammer dat deze productie geen gebruik maakt van het schitterende decor van de West End productie, maar toch komt het publiek oren en ogen tekort. Het emotionele hart van de voorstelling wordt gevormd door Hugo Haenen en Maike Boerdam als Mr. en Mrs. Banks en zij weten zeer te ontroeren. William Spaaij blijft onweerstaanbaar als flierefluiter Bert (al heb ik nog nooit iemand zo horen praten als hij in de voorstelling). Het ensemble kwam in de grote dansnummers wat vuur tekort. Step in Time en Supercali.. horen onvergetelijke, strak uitgevoerde nummers te zijn. Dat lukt gisteravond maar half. Maar niet getreurd: de nieuwe Mary straalde in een knap geproduceerde voorstelling.

19 August 2010
Alternate première
Scheveningen
Circustheater
Officiële website
mary poppins, sophie veldhuizen, première, william spaaij, jacco plooijer, frans wollrabe, peter looij, musicalworld.tv,