musical Theaterseizoen 2018-2019
Welke voorstellingen zijn er aankomend theaterseizoen te zien?
Lees verder »
musical Nieuws op Facebook
Volg Musicalworld op Facebook voor het laatste nieuws.
Lees verder »
musical Musicalworld.TV
Zit op de eerste rij bij Musicalworld.tv
Lees verder »
recensienieuws
musical
Recensie

FILMRECENSIE: Aladdin (****)

Datum: 22 / 05 /19

Nauwelijks drie maanden na Dumbo komt Disney met een nieuwe musicalisering van een succesanimatie van weleer: ALADDIN. Lees in Musicalworlds recensie waarom onze Frans de nieuwe film 4 sterren geeft.

musical
Recensie

Pluk van de Petteflet philharmonisch

Datum: 21 / 05 /19

Het bekende verhaal is in een bijzondere vorm in het theater te zien. Een groot orkest speelt op het podium de muziek, terwijl de acteurs in de krappe ruimte ervoor hun werk doen. Veelal zijn de voorstellingen besloten, maar wie deze kan zien, moet zeker gaan kijken. Neem als excuus wel een kleuter mee.

musical
Recensie

Aladdin door Uitgezonderd

Datum: 20 / 05 /19

Aladdin is ook in Vlaanderen weer op het podium te zien. De eerste grote familieproductie van Uitgezonderd, dat op kleine schaal al een aantal heerlijke musicals produceerde, draait namelijk rond dit sprookje. Ze geven een eigen draai aan het verhaal, dat de meeste mensen helaas alleen in de Disney-versie kennen.

musical
Recensie

Web - Volle Zaal Producties

Datum: 14 / 05 /19

Met Web speelde Volle Zaal producties dit jaar een voorstelling voor jong en oud. Een met haar puberdochter worstelende moeder, die duidelijk in een andere wereld leeft, en een kleine zus die probeert haar zus te redden van een eng monster dat haar hoofd is binnengedrongen.

recensiesrecensiesrecensies
14/05 VIDEO: Verliefd op Ibiza als musical Perspresentatie
21/04 Koning van Katoren door de Nachtdieren Recensie
17/04 Dogfight van Karthago Recensie
17/04 VIDEO: AIDA in concert presenteert… Perspresentatie
 
15/04 Roodkapje is er weer Recensie
15/04 VIDEO: ‘t Schaep in première Reportage
11/04 Assepoester in Vlaanderen Recensie
07/04 Emotionele Ciske in Oudewater Recensie

Musicalworld.tv

 • Verliefd op Ibiza als musical

  Na de film en de tv-serie komt Rick Engelkes in januari 2020 met Verliefd op Ibiza de musical. Musiclworld spreekt met acteurs Guido Spek, Laura Ponticorvo, Juneoer Mers, Joris de Hoop en schrijver Lucas de Waard..

  Bekijk Reportage!
 • AIDA in concert presenteert zich

  Musicalworld maakte kennis met de makers van AIDA IN CONCERT en sprak met castleden April Darby, Tjindjara Metschendorp, Yoran de Bont, Laurie Reijs en Darren van der Lek. .

  Bekijk Reportage!
 • ‘t Schaep in première

  Musicalworlds videoverslag van de première van 't Schaep met de 5 pooten. Een impressie van de avond en gesprekken met castleden Jeroen van Koningsbrugge, Eva van der Gucht, Tim Kamps en Remko Vrijdag. .

  Bekijk Reportage!
 • Mamma Mia 20 jaar

  Op 6 april 2019 viert Mamma Mia! driedubbel feest: 20 jaar Mamma Mia de musical, 45 jaar Waterloo en de première van Kaj van der Voort als Sky. Beelden van de feestelijke voorstelling en gesprekken met Kaj, Antje Monteiro en Zjon Smaal. .

  Bekijk Reportage!