MusicalCamp
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

MusicalWeekend als winterse tegenhanger van MusicalCamp.


Komende winter zal MusicalWeekend voor het eerst plaatsvinden, een winterse, verkorte versie van MusicalCamp. Na talloze aanvragen vanuit de deelnemers van MusicalCamp is besloten om deze verkorte versie op te zetten.

“Het is de eerste keer dat we nu ook in de winter een grootschalige productie hebben. Het is geweldig om deze stap te mogen maken. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom en oude leerlingen gebruiken het MusicalWeekend om de tijd naar het volgende MusicalCamp te [WINDOWS-1252?]overbruggen” verteld Marc Ramaekers, producent van MusicalCamp en MusicalWeekend.

“Na ons grote succes in het M-lab afgelopen herst, waren we klaar voor de volgende stap. Dat het een winter versie van MusicalCamp zou worden, had ik toen nog niet gedacht. Natuurlijk blijven we ons ook richten op onze theaterproducties, we zijn met meerdere concepten bezig en daar werken we hard [WINDOWS-1252?]aan” zo verteld Ramaekers. Helaas kan hij nog niets vrijgeven over deze producties, maar het gaat geweldig worden, zo verzekerd hij ons.

Een klein tipje van de sluier dan? Nou vooruit, het word een grote show productie waarbij amateurs de kans krijgen om wederom te werken met de grote namen uit het vak.

Maar eerst het MusicalWeekend, dit zal tijdens het eerste weekend van december plaatsvinden (30 nov t/m 2 dec). Het lesprogramma zal opgebouwd zijn zoals de lessen tijdens MusicalCamp, de nadruk zal echter meer liggen op groepslessen. Ook de betrokkenheid van één van de vakdocenten van het Fontys Conservatorium Tilburg, afdeling Muziektheater, maakt dat de verwachtingen des te hoger zijn.


Het weekend is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder (dus ook volwassenen) die bezig willen zijn met het musicalvak en les willen krijgen van de top.

Meer informatie: http://www.MusicalWeekend.nl

 

[ Gewijzigd: 20 April 2012 08:41 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 27 February 2012 07:21 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Docent Fontys Conservatorium Tilburg geeft auditietraining tijdens MusicalWeekend!

Tijdens MusicalWeekend, de winterversie van MusicalCamp, zal Ivar Costenoble een workshop auditietraining geven.
Als hoofdvakdocent zang is Ivar verbonden aan het conservatorium in Tilburg en nauw betrokken bij het auditieproces.

“Het is heel erg bijzonder en leerzaam om deze workshop te volgen” vertelt Jiska Labohm, producente van MusicalWeekend. “Er zijn veel mensen die de droom hebben juist naar dit conservatorium te gaan, deze training zou het verschil in de voorbereiding kunnen maken”.

Toch is er voor alle niveau’s wat te beleven tijdens het MusicalWeekend.
Labohm: ” Ook de deelnemers met een minder hoog niveau zijn welkom, de lessen zijn namelijk ingericht op het individuele niveau. Vakspecialisten voor elk los vak waarborgen de kwaliteit. ”
Deelnemers van het MusicalWeekend zijn tevens welkom om deel te nemen aan ze volgende theaterproducties van Ramaekers Entertainment. Deze nieuwe show is de volgende stap na “Zomaar een dag” de minimusical die speelde in het M-lab. Meer informatie over deze show zal binnenkort worden gegeven.

Meer informatie:  http://www.MusicalWeekend.nl

  [ # 2 ] 28 February 2012 10:04 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Sophie Veldhuizen en Bente van den Brand geven les tijdens MusicalCamp!


Naast Marcel Jonker zullen ook Sophie Veldhuizen en Bente van den Brand het team van MusicalCamp komen versterken. Sophie zal met ensemblezang aan de slag gaan.

“We hebben de afgelopen jaren al heel wat grote namen in ons team gehad. Maar dit jaar spant wel de kroon” vertelt Jiska Labohm, producente van MusicalCamp en MusicalWeekend. “Ook dit jaar proberen we weer een professionaliseringsslag te maken. Niet alleen Marcel Jonker, Sophie Veldhuizen en Bente van den Brand geven les, er komt nog een hele grote naam bij! Wie dat is kan ik nog niet verklappen, dat is nog even wachten” Alsdus Jiska.


Sophie is bij het grote publiek vooral bekend door haar deelname aan “Opzoek naar Mary Poppins” waarin ze tweede werd. Momenteel is ze te zien in Soldaat van Oranje in de Theaterhangaar.

Bente was tevens te zien in “Op zoek naar Mary Poppins” en was verder onder andere te zien in Tarzan (understudy Jane) en in Mega Mindy.

In het theater gaat Ramaekers Entertainment ook verder. Na “Zomaar een dag” in theater M Lab, afgelopen november zijn we druk aan de slag gegaan met een aantal concepten. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we iets heel bijzonders neerzetten. Net als altijd combineren we daarbij de amateur met de professional. Al hebben we hoge eisen.
De leerlingen van MusicalCamp worden overal voor aangenomen. Zo speelden onze leerlingen dit jaar in Droomvlucht en Oliver, ook werden ze aangenomen op de DAPA, de Nederlandse Musical Academie en aan Codarts.

Toch is er voor ieder wat te beleven tijdens het kamp. Jiska: “Ook de deelnemers met een minder hoog niveau zijn welkom, de lessen zijn aangepast op het niveau van de individuele deelnemer. Vakspecialisten voor elk los vak en werken in kleine groepen waarborgen de kwaliteit.

Meer informatie: http://www.MusicalCamp.nl en www.MusicalWeekend.nl

  [ # 3 ] 20 April 2012 08:40 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Tony Neef en Maxim Bezembinder gastdocent tijdens MusicalCamp.

Naast Marcel Jonker en Sophie Veldhuizen zullen ook Tony Neef en Maxim Bezembinder les geven tijdens MusicalCamp 2012.

“Eindelijk mogen we de laatste namen bekend ]maken” vertelt Marc Ramaekers, producent van MusicalCamp. Het was al een tijdje bekend dat er nog meer docenten bij kwamen, maar wie dat zouden zijn? De deelnemers stonden te popelen om erachter te komen.

MusicalCamp deelnemers Guus Boswinkel: “Het is voor mij het derde jaar dat ik mee ga met MusicalCamp. In het begin was ik nog een enthousiaste amateur’, ondertussen studeer ik aan de Nederlandse Musical Academie. Alle workshops die ik in de jaren tijdens MusicalCamp heb mogen volgen hebben grote invloed gehad op mijn ontwikkeling als musicalspeler en de kans om in het Theater M-Lab te spelen heeft natuurlijk ook goed meegeholpen”.

Het is voor Guus niet de eerste keer dat hij les krijgt van Tony: “Eerder dit jaar heb ik op school al les mogen krijgen van Tony en dat was een geweldige ervaring. Ik ben erg benieuwd of hij vooruitgang bij mij ziet en me bij kan sturen in mijn leerproces”.

“Het leuke aan MusicalCamp is dat je blijft doorleren, elk seizoen weer. Of je nou beginnend bent of studeert aan een opleiding zoals ik, er zijn klassen voor elke leeftijd en elk niveau. Met deze docenten belooft het ook dit jaar weer een topjaar te [WINDOWS-1252?]worden”. Aldus Guus.

Maxim was jaren adviseur van de Stichting Musical Awards, waarvan één seizoen ook als jurylid, en is op dit moment lid van de jury van de Vlaamse Musical Awards. Hij werkte jarenlang voor Stage Entertainment en maakte talloze [WINDOWS-1252?]televisieprogramma’s over musicals, waarvan een aantal ook op DVD zijn uitgebracht. Verder is Maxim de samensteller van het AVRO radioprogramma Musical Moods.

Er zijn voor komende zomer onverwacht wat extra plaatsen beschikbaar gekomen. Wil jij les van Tony, Sophie, Maxim of Marcel? Geef je dan snel op want vol=vol. 

Meer informatie: http://www.MusicalCamp.nl en www.MusicalWeekend.nl