Stichting Showkids presenteert “Showstars”
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6127
Geregistreerd  2004-03-15

Na 6 jaar start Stichting Showkids met een gevorderde groep, De “Showstars”. “Het werd ook wel tijd dat er een gevorderde groep kwam, we waren daar echt aan toe”, verteld Susanne Baars productieleider en Choreografe van Showkids. “Showstars” bestaat uit 22 kinderen afkomstig uit de 7 verschillende Showkids groepen (regio’s Arnhem, Zevenaar, Lingewaard, Rijnwaarden en Nijmegen). Grotendeels van deze kids heeft al enkele jaren les bij Showkids en een paar hebben zelfs al in professionele musicals gespeeld zoals Pinokio en Ciske de Rat. Het tempo en het niveau van de ‘amateur-groepen’ was geen uitdaging meer voor deze getalenteerde kinderen tussen de 9 en 19 jaar”, verteld zij verder. 

Al snel ontstond het idee een eigen musical te schrijven en daarmee het theater in te gaan.  Het team van Showkids wilde een verhaal schrijven dat dicht bij hen zelf en de kids lag en kwam al gauw met de toepasselijke titel “There’s no business like Showbusiness”

Begin augustus ontvingen 38 kinderen een uitnodiging om auditie te doen voor de gevorderde groep. Op 24 augustus j.l. deden deze kids auditie voor de docenten van Showstars, en hoewel iedereen elkaar goed kent was merendeels erg zenuwachtig. De docenten waren blij verrast over het talent, de inzet en originaliteit van de kinderen. Nog dezelfde avond werd besloten welke 22 kinderen een rol zouden gaan spelen in “There’s no business like Showbusiness”.

Het verhaal gaat over een jong getalenteerd meisje, Milou dat er van droomt een musicalster te worden.  De dag voor een grote auditie wordt ze uitgenodigd door 3 bijzondere geesten, Aria, Reggie en Pirowet die haar meenemen op een spannende reis waar ze van alles leert om een grote ster te worden. Mandy de zus van Milou volgt haar en komt in allerlei hilarische scènes terecht.  De musical laat het publiek zien hoe moeilijk het is om een ster te worden. Want talent alleen is niet voldoende. Milou krijgt een make-over en vooral les in zelfvertrouwen. Ze gaat op zoek naar haar X-factor, maar ze leert ook hoe belangrijk vrienden en familie zijn.  Al deze ‘lessen’ zijn verpakt in een dolkomisch avontuur, met prachtige liedjes.

De rol van Milou is gegaan naar de 11 jarige Melissa Smoorenburg uit Elten,  de 4 belangrijkste bijrollen zijn gegaan naar 9 jarige Lindy Kloppenburg uit Huissen (Aria), de 19 jarige Naomi de Vlas uit Zwolle (Pirowet) de 19 jarige Sandra Demon uit Huissen (Reggie) en de 12 jarige Raquel Smoorenburg uit Elten (Mandy). Afgelopen zondag was de eerste repetitie, het tempo en het niveau lag erg hoog. In 4 uur tijd kende ze twee liedjes en 2 choreografieën. De komende 4 maanden zal er wekelijks op zondag gerepeteerd worden. In januari staan de try-outs gepland en op 8 februari 2009 is de première in Theater Junushof in Wageningen.  In 2009 zal Showstars te zien zijn o.a. Den Bosch, Amsterdam, Nijmegen en Arnhem.

Bron: Stichting Showkids

   Handtekening   

Have you ever yearned to go, past the world you think you know,
been in thrall to the call of the beauty underneath?