Musicalgroep Utrecht presenteert: Medusa, de Musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Musicalgroep Utrecht presenteert: Medusa, de Musical


Intriges en machtsstrijd in de Roaring Twenties

Het zijn de jaren ‘20. De startende actrice Melanie doet auditie voor de rol van de mythologische figuur Medusa in de gelijknamige show. Producent Arnold raakt geobsedeerd door haar. Zijn vrouw Anna, die de felbegeerde hoofdrol moet afstaan aan Melanie, weet dat haar man vreemd gaat met nieuwe actrices. Zij speelt haar subtiele machtspel om Melanie en haar man te dwarsbomen zonder haar handen vuil te maken. Uiteindelijk komen show en realiteit samen, wat leidt tot een verrassende climax.

Dit is in een notendop het meeslepende verhaal van Medusa de musical, die in januari en februari 2009 door Musicalgroep Utrecht op de Utrechtse planken wordt gebracht. Thema’s als onmacht, verbittering, rolpatronen en het conflict tussen ratio en gevoel worden uitgediept of op de korrel genomen. Het is een afwisselende combinatie van humoristische, spannende, wervelende, maar ook gevoelige zangnummers. De pakkende muziek, mooie kostuums en het meeslepende verhaal met een lach en een traan zorgen voor een onvergetelijke avond.

Musicalgroep Utrecht is afgelopen zomer opgericht als amateurgezelschap en is voortgekomen uit First Row Entertainment, waar de amateurspelers voorheen speelden. Nu vormen ze samen een nieuwe gedreven en enthousiaste musicalgroep.  Met Medusa, de musical, beleeft Musicalgroep Utrecht haar première.

Musicalgroep Utrecht onderscheidt zich door hoogwaardige muziektheaterproducties op de planken te brengen die volledig geschreven en gecomponeerd zijn door Nederlandse theatermakers. Daarnaast wil zij al haar spelers de kans bieden om per productie minimaal twee keer in een grote rol te stralen op het podium.

Medusa, de Musical is een productie van First Row Entertainment, geschreven door Ralph Kaper en gecomponeerd door Mark Lobenstein. Eerdere musicals van First Row Entertainment zijn Marcus Antonius en Outcasts.

Speeldata

De Kaper & Lobenstein musical Medusa zal in januari en februari 2009 twaalf keer te zien zijn:

8 t/m 11 januari, 24 en 25 januari (avond- en matineevoorstellingen) in Theater Huis aan de Werf, Utrecht
8 en 9 februari 20.00 uur in Theater Kikker, Utrecht

Productie

Uitgevoerd door Musicalgroep Utrecht, http://www.musicalgroeputrecht.nl
Productiefirma: First Row Entertainment

Script, teksten en regie: Ralph Kaper

Muziek: Mark Lobenstein

Muzikale leiding: Hubert ter Meulen

Choreografie: Derrick van der Leuv

Kostuum-, styling- en kleuradvies: Arletta Kaper

Productieleiding: Ineke Teunissen - van Manen en Laura Savelkoul

Posterontwerp en grafische vormgeving: Mariska van Eijden en André Veenstra

Reserveren kunt u via http://www.musicalgroeputrecht.nl

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”

  [ # 1 ] 19 December 2008 01:34 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2666
Geregistreerd  2005-01-21

Twee jaar geleden heb ik een promo optreden gezien van deze groep tijdens de Elf Fantasy Fair op Kasteel de Haar. Ze zongen een reeks songs uit Marcus Anthonius met de briljante tekst: ‘Ik zie het beeld van al die lijken, nog steeds op mijn netvlies prijken’.

Toen ook de regisseur gesproken bij hun stand. Superenthousiaste man di erg gepassioneerd sprak over z’n werk. Hij omschreef de muziek toen als de kwaliteit van Sondheim met de toegankelijkheid van Webber…

Ze hebben interessante titels… Dit maakt me wel nieuwsgierig.