Audities voor musical Kismet bij Rits
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Op zaterdag 31 januari, zondag 1 en woensdag 4 februari 2009 zijn er bij Musicalgroep Rits audities voor de musical Kismet. De uitvoeringen hiervan zullen naar alle waarschijnlijkheid in oktober plaatsvinden in Theater de Veste te Delft. De audities worden gehouden in ‘De Ruimte’, Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft. De creatieve leiding is dit jaar in handen van regisseur Manon Stafford, muzikaal leider Richard FitzHugh en choreograaf Laurens Visser.

De audities bestaan uit drie onderdelen: spel, zang en dans. Iedereen wordt gevraagd een toneeltekst en een lied in te studeren. Voor de dansauditie is geen voorbereiding nodig; er wordt op woensdagavond 4 februari een groepsauditie gehouden.

Kismet, een exotische musical die zich afspeelt in het sprookjesachtige en mysterieuze Bagdad, is geschreven door Robert Wright en George Forrest. De musical was een grote hit op Broadway en op West End in de jaren ‘50 en kreeg 5 Tony Awards, waaronder die van ‘Beste musical’. De muziek is gebaseerd op thema’s van de 19-eeuwse componist Alexander Borodin.
Kismet (een ander woord voor ‘Het Lot’) vertelt het verhaal van onmogelijke liefdes, plotselinge rijkdom, tirannie en wraak. Hadji, de dichter van Bagdad, verandert in één klap van bedelaar in miljonair. Zijn dochter, Marsinah, wordt verliefd op de Kalief, terwijl Lalume, de sexy vrouw van de gemene Wazir op haar beurt een oogje heeft op de poëtische Hadji. De Wazir smeedt ondertussen een plan om de Kalief van de troon te stoten en Marsinah aan zijn eigen harem toe te voegen. Wat zal het lot voor hen in petto hebben? 
Inschrijven voor de audities kan tot 25 januari via .(JavaScript must be enabled to view this email address). Meer informatie is te vinden op onze website: http://www.musicalgroeprits.nl.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”