Studenten Zoetermeerse vakopleiding tot artiest boeken succes
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

DAPA onderstreept kracht met hoogwaardige stages

De afgelopen maanden is eens te meer duidelijk geworden welke kansen en mogelijkheden de Dutch Academy of Performing Arts haar studenten in een opleiding tot artiest biedt. In het Amsterdamse Concert gebouw werkten op 2 januari jongstleden maar liefst zeventig studenten als ensemble mee aan het nieuwjaarsconcert dat Nuon ter ere van haar relaties gaf. Van 28 februari tot en met 8 maart namen maar liefst dertig studenten deel aan de enerverende productie Lost & Found - van de makers van Stomp — in Koninklijk theater Carré. De komende maanden zet DAPA deze trend door met stagemogelijkheden tijdens het Prins Willem Alexander Gala in de Ridderzaal in Den Haag en de viering van de verjaardag van Mr. Pieter van Vollenhoven in het Beatrix Theater in Utrecht.

De DAPA biedt veel verschillende opleidingen variërend van Performing Arts, zoals Musical Artist, Dance Artist en Drama Artist tot en met Production Design en Costumes & Masks. Iedere opleiding is samengesteld op basis van erkende richtlijnen, aangevuld met actuele ontwikkelingen in het professionele werkveld. In iedere opleiding staat de ontwikkeling van het individu en het vergaren van praktijkervaring op het hoogst mogelijke niveau centraal. Op basis van deze centrale uitgangspunten realiseert de opleiding vanuit Zoetermeer de vorming van topartiesten voor het nationale en internationale werkveld. 

De DAPA is een samenwerkingsverband tussen ROC ID College en de NME foundation. Het ID College staat garant voor onderwijstechnische expertise, het NME voorziet in de artistiek inhoudelijke kennis en de koppeling naar de beroepspraktijk via NME events. De academie biedt een breed assortiment aan opleidingen van topniveau. Met het unieke opleidingsconcept en het internationale netwerk waarmee stagemogelijkheden worden gerealiseerd, biedt DAPA haar studenten ongekende kansen.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”