Moulin Rouge!
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2004-12-18

Vrijdag 13 en zaterdag 14 november speelt musicalvereniging De Jonge Stem de musical Moulin Rouge!
Deze spetterende musical is speciaal voor de vereniging gemaakt.
Met behulp van een deskundig artistiek team is de hele film naar het toneel vertaald, inclusief alle liedjes.
De liedjes worden live uitgevoerd met een bigband-orkest.


‘Moulin Rouge’ gaat over een geëmigreerde Engelse schrijver, Christian, en een Franse courtisane, Satine, die optreedt in de Frans nachtclub de Moulin Rouge.
Via de 4 huisartiesten van de Moulin Rouge komen de twee in contact met elkaar, ze worden temidden van een wereld voor bohémien onmiddellijk stapelverliefd.
Echter, Monsieur Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge heeft aan een rijke Duke beloofd dat hij met Satine mag trouwen. In ruil hiervoor stelt de Duke veel geld beschikbaar om de nachtclub om te laten bouwen tot een echt Frans theater. Een theater waar Satine de grote ster moet gaan worden.
Ondertussen wordt er flink gerepeteerd voor de grote premièrevoorstelling van het nieuwe theater: een heuse Hindi Show. Maar of deze première uiteindelijk door gaat valt te betwijfelen, want dat ligt geheel aan Satine. Kiest zij voor de betaalde liefde van de rijke Duke of voor de echte liefde van de arme schrijver?

De musical ‘Moulin Rouge’ blaakt van originaliteit en dat blijkt uit de prachtige bewerking van de musicalnummers. Diverse bekende popnummers worden een klassiek musicaljasje aangemeten om een perfect geheel te vormen met het verhaal. In de musical krijgt u o.a. bewerkingen te horen van ‘Nature Boy’ (David Bowie), ‘Your Song’ (Elton John), ‘Sparkling Diamonds’ (Marilyn Monroe) en en vooral niet te vergeten de prachtige bewerking van ‘Roxanne’, een nummer destijds van The Police.

Kaartverkoop via de Stadsschouwburg Velsen via 0255 515 789 of de website http://www.stadsschouwburgvelsen.nl

Kijk voor meer informatie op http://www.dejongestem.nl

[ Gewijzigd: 07 June 2009 08:17 PM by Don Mc Rosa ]