Shakespeare’s All’s Well That Ends Well live vanuit Londen bij Pathé
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


Na het enorme succes van Phèdre met Helen Mirren, is opnieuw een topproductie van het National Theatre live vanuit Londen te volgen bij Pathé. Deze keer niet alleen in Pathé Tuschinski, Amsterdam, maar ook in Pathé Buitenhof, Den Haag. Donderdag 1 oktober, 20.00 uur begint Shakespeare’s All’s Well That Ends Well. Ontvangst: 19.30 uur, toegang: 22,50 euro. Kaarten zijn te koop via http://www.pathe.nl en aan de kassa’s van Pathé Tuschinski en Pathé Buitenhof.

De Sunday Times noemde de uitvoering van William Shakespeare’s komedie All’s Well That Ends Well door het National Theatre “een meesterwerk”. Volgens de Daily Telegraph is het “een sprookje voor volwassenen… wonderschoon, grappig en ontroerend.” Ook The Times, Guardian, Daily Express, Guardian, Metro en Sunday Express hadden zeer lovende kritieken. Evening Standard: “De acteurs zijn zonder uitzondering uitmuntend… Marianne Elliott’s regie is helder en visionair.”

Het pittige, maar eenvoudige burgermeisje Helena wordt verliefd op Bertram, een hooghartige hertog. Om zijn hand te winnen krijgt ze een aantal onmogelijke opdrachten. Zelfs als ze die zou volbrengen, is ze niet zeker van zijn liefde. Bertram weigert met Helena naar bed te gaan, maar zegt dat hij alleen de hare wordt als ze zijn kind baart. Bovendien is hij verliefd op een ander. Toch weigert onze heldin, slim of niet, hem op te geven.

Tegen de achtergrond van sexisme, snobisme en een generatiegevecht, zet Shakespeare’s All’s Well That Ends Well sprookjeslogica op zijn kop. Een wonderlijk, bitterzoet liefdesverhaal, geregisseerd door Marianne Elliott. Met schitterende vertolkingen van topacteurs Clare Higgins, George Rainsford, Michelle Terry en Oliver Ford Davies.

Website: http://www.nationaltheatre.org.uk/49017/alls-well-that-ends-well/about-the-play.html

- Pathé Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam, http://www.pathe.nl/tuschinski
- Pathé Buitenhof, Buitenhof 20, Den Haag, http://www.pathe.nl/buitenhof