21 of 21 | ‹ First  < 19 20 21
MusicalWorld.TV op Stage Entertainments meerjarenpresentatie
  [ # 301 ] 08 January 2011 09:37 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  903
Geregistreerd  2006-06-14

marisdekeijzer - 01 February 2010 07:03 PM

THEATERBEDRIJF WIL RIJK PALET AAN KWALITEITSMUZIEKTHEATER BIEDEN

Joop van den Ende Theaterproducties maakte vandaag in de Theaterfabriek in Amsterdam haar toekomstplannen bekend. Het theaterbedrijf wil een volgende stap zetten in de ontwikkeling van de podiumkunstvorm musical in Nederland. De producent presenteerde de programmering voor de komende seizoenen waarin zowel plaats is voor grote internationale hitproducties, klein artistiek werk, klassiekers van het wereldrepertoire als eigen oorspronkelijke producties. Joop van den Ende Theaterproducties wil hiermee creatives en uitvoerende artiesten volop kansen en mogelijkheden bieden zich verder te ontwikkelen. Daarnaast wil het theaterbedrijf het Nederlandse publiek een rijk palet aan kwaliteitsmuziektheater presenteren.

In aanwezigheid van de medewerkers, directies van vele theaters en vertegenwoordigers van opleidingsinstituten werden onder andere de visie en de inhoudelijke keuzes voor de komende jaren bekend gemaakt. Zo tekende Erwin van Lambaart, algemeen directeur en producent van Joop van den Ende Theaterproducties met Koen van Dijk, artistiek leider van het M-Lab, een driejarige samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking houdt onder meer in dat de productie Urinetown op tournee gaat langs verschillende theaters en er een aantal kleine artistieke producties zoals Spring Awakenings en Next To Normal in het M-Lab zullen worden geproduceerd.

Voor het theaterseizoen 2009/2010 waren hieraan voorafgaand de producties Mary Poppins (Circustheater), We Will Rock You (Beatrix Theater), de nieuwe oorspronkelijke productie Petticoat (Nationale Tour), La Cage Aux Folles (Openingsvoorstelling DeLaMar) en nieuwe personality shows van Simone Kleinsma en Tineke Schouten bekend gemaakt. Naast de uit de samenwerking met het M-Lab voortkomende Urinetown maakte Erwin van Lambaart vandaag verder bekend dat Zorro, naar het boek van Isabel Allende en op muziek van de Gipsy Kings, de nieuwe reismusical voor volgend theaterseizoen wordt.

Ook werd een aantal van de producties die de komende jaren in programmering worden opgenomen bekendgemaakt.  Zo zullen na Mary Poppins, dat op 11 april 2010 in première gaat, Wicked en Billy Elliot naar het Scheveningse Fortis Circustheater komen. Voor het Beatrix Theater staan de door Stage Entertainment zelf ontwikkelde productie Sister Act en Jersey Boys op de agenda. Voor de Nationale tour noemde de producent alvast een aantal mogelijke titels voor de komende theaterseizoenen: Miss Saigon, Singin’ in the Rain en een eigen versie The Hunchback of the Notre-Dame.

Vanavond een liedje uit deze voorstelling in de Zorro-show, morgen zit meneer v. Lambaart bij Life4You en ik verwacht dat daar ook een aankondiging volgt dat deze show volgend seizoen naast Miss Saigon zal touren.

  [ # 302 ] 08 January 2011 11:34 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  5449
Geregistreerd  2007-01-20

Mark-Ster - 08 January 2011 09:37 AM

Vanavond een liedje uit deze voorstelling in de Zorro-show, morgen zit meneer v. Lambaart bij Life4You en ik verwacht dat daar ook een aankondiging volgt dat deze show volgend seizoen naast Miss Saigon zal touren.

Ik hoop dat je gelijk hebt… Een van de tweets van Erwin van Lambaart is ook hoopvol op dit gebied…

De komende dagen komen de laatste puzzelstukjes bij elkaar voor ons seizoen 11/12.

   Handtekening   

Ever had the feeling that everyone goes QUACK while you go HONK?

  [ # 303 ] 08 January 2011 05:53 PM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2217
Geregistreerd  2003-05-23

Een eigen versie van The Hunchback of the Notre Dame… Betekent dat een compleet nieuwe productie, of de Disney musical uit Duitsland in eigen regie?

Ben niet zo dol op “Eigen versies” van Stage 😉

  [ # 304 ] 08 January 2011 06:44 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1203
Geregistreerd  2009-11-25

Klaske, het wordt een geheel eigen versie van Stage. Heeft dus niks met Disney te maken, helaas…

Ik ben een van de gelukkigen die ooit (tweemaal) de geweldige Disney-musical in Berlijn zag 😊

   Handtekening   

“Stop worrying where you’re going. Move on!”

  [ # 305 ] 20 December 2013 02:43 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

Even een oud topic onder het stof vandaan blazen met nieuwe informatie.

Stage Entertainment poste zojuist het volgende Feestdagen west-filmpje online

http://stage.captainmotion.tv/

In het begin rijdt het treintje nog heel onschuldig langs posters van verschillende huidige SE producties uit verschillende landen.
Maar daarna begint de achtbaan en zoeft deze langs wat nieuwe titels. Het volgende viel mij op:

- Het logo voor ‘Moeder, ik wil bij de revue’.

- Singin’ in the Rain zit er tussen. Terwijl deze ook in het begin al erbij zit. Betekend dit dat er een versie naar het Europese vaste land komt?

- Made in Dagenham, een nieuwe musical met plannen voor west-end.

- Das wunder fon Bern, staat waarschijnlijk gepland voor het nieuwe theater in Hamburg.

- Maar het meest opvallende, zodra het nieuwe hoofdkantoor van SE in beeld komt. Hoor je de eindnoten van een nummer van Newsies, the musical….

‹ First  < 19 20 21
21 of 21