Klaar voor de start is… Pop Arts
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Klaar voor de start is… Pop Arts
Het nieuwe internationale poppen- en objecttheaterfestival van Amsterdam

Theater Bellevue trapt vrijdag 19 februari het festival Pop Arts af met de voorstelling Wonderen gebeuren direct, het onmogelijke duurt iets langer. Tot en met zondag 28 februari zijn er in de drie theaters: Theater Bellevue. Jeugdtheater de Krakeling en het Ostadetheater meer dan twintig verschillende voorstellingen te zien. In Bellevue en het Ostadetheater voor volwassenen, in De Krakeling voor de jeugd.

Indrukwekkende voorstellingen
Het festival Pop Arts toont de nieuwste, internationale ontwikkelingen op het gebied van poppen- en objecttheater met voorstellingen uit onder meer Nederland, België, Frankrijk, Peru, Duitsland, Rusland, Iran en Brazilië. Bezoek bijvoorbeeld tijdens de krokusvakantie met uw kinderen de voorstelling Het boek van alle dingen van Theater Gnaffel (24 t/m 26 februari, leeftijd 8+), een indrukwekkend verhaal gebaseerd op het met de Gouden Griffel bekroonde boek van Guus Kuijer in De Krakeling.

In het Ostadetheater gaat op vrijdag 26 februari de voorstelling Environ 0,618 van La main d’oeuvres in première. Een fascinerende, poëtische objecttheatervoorstelling waarin Katerini Antonikaki onderzoekt wat de relatie is tussen de mens en zijn habitat en gaat ze na hoe architectuur onze bewegingen en routes in het dagelijkse leven bepaalt. De voorstelling is ook op zaterdag 27 februari te zien.

Het paradepaardje van Theater Bellevue,Showroomdummies re-creation, is na groot succes in Frankrijk, tijdens het Pop Arts festival op zaterdag 27 februari eenmaal in Nederland te zien. Een angstaanjagende verwarring tussen echte danserslichamen en hun representatie in levensechte poppen.

Het programma
Kijk voor de volledige programma’s op de websites van de drie theaters. Ook de kaartverkoop verloopt via het desbetreffende theater.
Theater Bellevue: 020-5305301 / http://www.theaterbellevue.nl.
Jeugdtheater de Krakeling: 020-6245123 / http://www.krakeling.nl
Ostadetheater: 020-6712417 / http://www.ostadetheater.nl