Beestenbende - Animal Farm, de Musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Jeugdtheater Hofplein presenteert: De beestenbende
Spannend en actueel verhaal gebaseerd op Animal Farm van George Orwell

5 maart t/m 9 mei 2010


In deze spannende familievoorstelling zijn de dieren aan de macht. De dieren denken het beter te weten dan de mensen en willen samen de wereld beter maken. De beestenbende is gebaseerd op Animal Farm van George Orwell. Deze spannende en actuele voorstelling is vanaf 5 maart te zien in het Hofpleintheater in Rotterdam en wordt gespeeld door de leerlingen van Jeugdtheaterschool Hofplein en De MBO Theaterschool.

Op de boerderij Herenhoeve is het één grote beestenbende. De dieren zijn ontevreden met de levenstijl die door hun boer wordt bepaald. “Alle mensen zijn vijanden!” vinden ze. De dieren jagen de boer weg en nemen zelf de macht over.
Er worden zeven leefregels opgesteld. De regels van het animalisme! Regel één is tegen de mensen gericht: iedereen met maar twee poten is een vijand en alles dat op vier poten loopt een vriend. Maar daar gaat het fout, want ook de kippen hebben maar twee poten. Gelukkig wordt hiervoor al snel een oplossing bedacht door de rest van de dierengemeenschap. Ook mogen dieren geen andere dieren doden en als belangrijkste regel: alle dieren zijn gelijk. Vol goede moed beginnen de dieren aan een nieuwe wereld op de boerderij.
Al snel blijkt echter dat sommige dieren ‘gelijker’ zijn dan anderen. Sommige dieren willen graag de baas spelen en zo komen de varkens aan de top. Het leven op de boerderij wordt voor de overige dieren steeds harder. Ze zijn goedgelovig en kunnen niet lezen, waardoor het voor de varkens gemakkelijk is de regels telkens aan te passen. Blijven de overige dieren hier in trappen?

Gespeeld, gedanst en gezongen door leerlingen van Jeugdtheaterschoolschool Hofplein en stagiairs van De MBO Theaterschool. Familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Tekst: George Orwell en Nelson Bond. Bewerking script: Jaco van der Moolen. Regie: Jeroen Kriek. Regie-assistent: Marlou Stolk. Muziek: Keimpe de Jong.


Speeldata:    5 maart t/m 9 mei 2010
Voorstellingen op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur, zondag om 14.00 uur.
Locatie:    Hofpleintheater, Benthemstraat 13, Rotterdam
Reserveren:    010 243 50 50 (di t/m zo van 10.00 tot 16.00 uur) of via jeugdtheaterhofplein.nl.
Prijzen:    Volwassenen € 11,- (try-out € 9,50), kinderen t/m 14 jaar € 8,50 (try-out € 7,-).

Voor meer informatie over deze voorstelling kijkt u op: http://www.jeugdtheaterhofplein.nl/beestenbende/